Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Całkiem całkiem lornetka:
- ładne klasyczne porro
- robi bardzo solidne wrażenie
- rozsądne pole widzenia
- jakieś powłoki też tam są więc transmisja i oddanie kolorów będzie akceptowalne
- "Made in Japan" też swoje mówi....
Z pewnością nie zbijesz kokosów sprzedając ją, ale może dać Ci dużo radości z obserwacji
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013
Lornetka sprawia dobre wrażenie wizualne ale jakość obrazu musisz ocenić sam. Najlepiej przez porównanie do innej lornetki - idealna byłaby jakaś 7x50.
''Z pewnością nie zbijesz kokosów sprzedając ją, ale może dać Ci dużo radości z obserwacji''
Nie zamierzam na niej zarabiać tylko chcę kupić ją dla siebie,bo mam w domu dwie 7x50 Berkuta z 1995r i Prinz też 7x50,ale obje są zniszczone z zewnątrz a że jestem estetą i takie parametry mi wystarczą chcę kupić coś innego i lepszego od tych dwóch i mam nadzieję,że rzeczywiście da mi dużo radości z użytkowania.Kasy nie mam za dużo więc taki Mirador za 100zł chyba się opłaca?Jak myślicie?
Facet twierdzi,że jest wszystko w porządku,wiem jak podchodzicie do kupna lornetki na odległość ale tamte dwie też tak kupiłem i jak na razie problemów nie było,mam nadzieję że z tą też będzie wszystko ok.
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013
Może być wiekowa - "na oko" lekko 10 - 15 lat - ale taka ocena może być mylna. Mam BPC - ponad 20 lat i wygląda podobnie. To co może być nieco podejrzane to ślady na śrubach - pewnie po rozkręcaniu. Kupiłem kiedyś podobną jakościowo, niemiecką lornetkę i sprzedający zapewniał, że wszystko ok ale obraz był lekko nieostry i nie dało się tego zgrać. Sprawa zakończyła się ugodowo.
Za 100zł warto zaryzykować ale może uda się jeszcze umówić wstępnie na ewentualny zwrot.
Made in Japan to rzeczywiście dobry prognostyk dla sprzętu optycznego.
Dzięki Panowie za wszystkie wypowiedzi,poczekam może ktoś jeszcze coś napisze o tej lornetce i postaram się dogadać z gościem co do zwrotu jak by było coś nie tak.
Miradory pojawiają się czasem na ebayu po 20-30 euro. W opisach, z wad wymienia się dużą wagę, powyżej 1 kg i dużą nieostrość brzegową.
Prezentowana lornetka rzeczywiście stara, muszle okularów chyba ebonitowe a nie gumowe, co zresztą może być zaletą, bo nie sparcieją.
Zgadzam się z Kol. Kivirovi, że japońska optyka z lat 70-80 była tandetna. Miałem składaną, japońską lunetę z tego okresu i była kiepska mechanicznie i optycznie.
Od Berkuta raczej tak, o Prinzu nie mam pojecia.
Moglbys poszukac na zagranicznych eBayach jakiejs staruszki 7x50 z wiekszym polem. W przyklejonym watku muzealniczym znajdziesz co zakupili koledzy. Tyle, ze nie wyjdzie to taniej niz nowa. Na allegro bedzie sie trudno doczekac na jakas oferte.
... czy ona będzie lepsza od tych: mam w domu dwie 7x50 Berkuta z 1995r i Prinz też 7x50?
Zależy który Berkut. Jeśli z nowymi, poprawionymi powłokami to wątpię by stara japonka była lepsza. Btw, a widzisz różnicę jakości między Berkutem i Prinzem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 16