Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ha, szukałem ostatnio tego wątku i nie mogłem znaleźć.
Przyznam, że nie sprawdzałem tego dokładnie, ale sprawdziłem teraz, rzeczywiście przy obracaniu w lewo od końcowego położenia element unosi się o ok. 1mm. Być może faktycznie jest to jakiś rodzaj regulacji i jeśli tak to jak najbardziej należy ustawić go tak samo. Przesunąć czy odkręcić nic się nie ma prawa, śrubki są samokontrujące, a ewentualne siły które mogły by element obrócić raczej nie występują. Uszkodzić się nic nie ma prawa, jeśli tylko element jest prosto włożony. Natomiast wpływ innego ułożenia tego elementu na jakość obrazu trzeba by sprawdzić. Ja w swoim też nie zauważyłem różnicy w jakości obrazu, a czyszczony był już nie raz. Być może różnica faktycznie jest, tyle że trzeba by przepuścić zdjęcia przez jakiś soft, bo "na oko" ja jej nie zauważyłem. Jak znajdę wolniejsze popołudnie to obadam jaki to ma wpływ na ostrość np. przy skrajnych ustawieniach.
Nie mam pojęcia, czemu nie zamontowali tam wkręcanego metalowego pierścienia, który dokładnie by wszystko uszczelnił, tylko jakiś przyklejany badziew.
Bo kto by wtedy L-ki kupowała jak by się różniły tylko kolorem i ceną
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 20 Mar, 2012
Borat napisał/a:
a weź mi przypomnij, bo słabo kojarzę, jest jakaś eLka ef-s albo lepiej, czy w tym zakresie jest jakiś jasny obiektyw dedykowany pod aps-c ze światłem 2.8 i tym śmiesznym is-em w zakresie 17-50~55mm czy odnosisz się tylko do prawie 2X droższego 16-35L ?
Bo moim skromnym zdaniem Kocur słusznie zauważył, że to beznadziejne niedopatrzenie.
Borat [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Mar, 2012
kozidron napisał/a:
Borat napisał/a:
a weź mi przypomnij, bo słabo kojarzę, jest jakaś eLka ef-s albo lepiej, czy w tym zakresie jest jakiś jasny obiektyw dedykowany pod aps-c ze światłem 2.8 i tym śmiesznym is-em w zakresie 17-50~55mm czy odnosisz się tylko do prawie 2X droższego 16-35L ?
Bo moim skromnym zdaniem Kocur słusznie zauważył, że to beznadziejne niedopatrzenie.
Widocznie w Canonie stwierdzili, że jak chcesz tanio to masz przylepiana zaślepkę.
Chcesz lepiej to wyłóż kasę i kup sobie FF i L-ki:)
Bomba Dzięki, nareszcie pozbyłem się kurzu ze środka, obiektyw świetny ale odkurzacz ogromny. Jeszcze żeby ktoś zrobił tutka jak 85mm 1.8 wyczyścić bo mi wciągnął jakiś paproch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10