Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kamera czy lustrzanka?
Autor Wiadomość
robertrobert1 
Bywalec

Wysłany: Czw 18 Lip, 2013   Kamera czy lustrzanka?

Zależy mi na dobrej jakości, a przede wszystkim manualnych ustawieniach. Musi być napewno ręczna ostrość. Nie chcę efektu rybiego oka i sprzęt musi radzić sobie w gorszym oświetleniu.

Chcę również nagrywać w makro i szybkie ruchy.

Cena do 2,5 tys. zł.

Reklama

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Wysłany: Czw 18 Lip, 2013   

robertrobert1, ale Ty pytasz o samą lustrzankę, czy cały zestaw? Bo wiesz - sam obiektyw makro to będzie przynajmniej pół tej kwoty.

robertrobert1 
Bywalec

Wysłany: Pią 19 Lip, 2013   

Kamera, albo lustrzanka z obiektywem. Nie mówię o jakiejś super maszynie, ale też nie chcę dziadostwa. No to dobra, makro narazie wykluczmy. A w lustrzance ma się wgl. jakąś kontrolę podczas nagrywania typu: czułość?

mozer 
bo Pentax

robertrobert1 napisał/a:
A w lustrzance ma się wgl. jakąś kontrolę podczas nagrywania typu: czułość?

Oczywiście - z reguły możesz ustawić wszystkie parametry - ISO, czas, przysłonę. To raczej w amatorskiej kamerze w takiej cenie może być z tym problem - szczególnie z ISO.
Jeśli nie zależy Ci na AF w trybie filmowania, to poszedłbym w Canona. Musisz tylko się określić jakie ogniskowe są Ci potrzebne.

robertrobert1 
Bywalec

minimum 35

[ Dodano: Pon 22 Lip, 2013 15:06 ]
Jakie ja tą lustrzanką będę miał mniej więcej możliwości jeśli chodzi o nagrywanie? Nikon D3100

matiax 
Nowy
matiax

Wysłany: Czw 29 Sie, 2013   

Jeśli szukasz dobrej jakości filmów , manualnych ustawień i dobrego AF w trakcie filmowania (MF oczywiście też). To kup coś ze stajni Sony. Polecam modele Nex5n,5R,6 lub Alphy A37,A57,A58,A65

radioman77 
Nowy

Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013   

Zawsze możesz spróbować filmować aparatem z systemem mikro cztery trzecie. Ja mam takiego Panasonica:

Test aparatu Panasonic GX-1 do filmowania zamiast kamery

i powiem Ci, że spisuje się rewelacyjnie. Żaden progressiv, normalnie PAL, emisyjna jakość dla TV. Bez konwersji, bo progressive to kiepsko wygląda.

Atrix 
Bywalec

Wysłany: Sro 13 Lis, 2013   

Tylko kamera.

Fatality1989 
Początkujący

Wysłany: Czw 23 Sty, 2014   

A co powiecie o Nikonie D5300 do filmowania? Ogólnie potrzebuję pomocy. Szukam Aparatu małego, zgrabnego, lekkiego, który nie tylko będzie robił dobre zdjęcia ale także będzie dobrze i szybko filmował.
Możecie mi coś doradzić?

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Czw 23 Sty, 2014   

Fatality1989 napisał/a:
A co powiecie o Nikonie D5300 do filmowania? Ogólnie potrzebuję pomocy. Szukam Aparatu małego, zgrabnego, lekkiego, który nie tylko będzie robił dobre zdjęcia ale także będzie dobrze i szybko filmował.
Możecie mi coś doradzić?
Jak szukasz małego to kup Canona EOS 100D ;)

goornik 
Optyczny

Wysłany: Pon 17 Lut, 2014   

Nikon 5300 będzie OK; nie jest to tzw. szczyt marzeń, ale bardzo dobre rezultaty da się osiągnąć.
Mając Nikona tym samym zyskujesz dostęp do PRZEOGROMNEJ palety obiektywów manulanych, które są wręcz stworzone do filmowania. Uprzedzę Twoje kolejne pytanie - do makro szukaj sobie Micro-Nikkora 55/3,5 lub (za nieco większą kasę) 55/2,8.

Będzie pan zadowolnoony

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Lut, 2014   

robertrobert1,
Nie napisałeś podstawowej informacji - jak długie mają być ujęcia?
Lustrzanka to max 30 minut i przerwa na chłodzenie matrycy.
kamerą - ile karta zmieści.
To podstawowa różnica.

[ Dodano: Pon 17 Lut, 2014 14:12 ]
Fatality1989 napisał/a:
małego, zgrabnego, lekkiego, który nie tylko będzie robił dobre zdjęcia ale także będzie dobrze i szybko filmował.

Mam wrażenie że sony SLT dobrze by się sprawił. A może też A3000.

nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Czw 20 Lut, 2014   

AndrzejM.Makuch napisał/a:
Lustrzanka to max 30 minut i przerwa na chłodzenie matrycy.

teoretycznie tak, ale da się wystartować ponownie i nie ma tragedii.

Odpowiedz do tematu