Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Fujifilm FinePix X-M1 - test aparatu
Autor Wiadomość
Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Sro 28 Sie, 2013   

Chris62 napisał/a:
Ten model po prostu kategoryzuję do niewartych uwagi
A skąd ta wiedza? Z.. testu?
Chris62 napisał/a:
W zasadzie to dziwię się ze ktoś kupuje te aparaty i czym się kieruje
Pomyslałem sobie o cukrze... Niedawno skończył mi się cukier. Poszedłem więc do sklepu, a kierowała mną zwykła potrzeba wypicia słodkiej herbaty i powiedziałem do sprzedawczyni "poproszę cukier..". To nie był jakiś ekstra cukier. Po prostu był biały, zwykłe kryształki i co najważniejsze był słodki. Czego chcieć więcej? Może tylko plasterka cytryny.. no, ale to już jest inna historia.

Reklama

krzys13k 
Rozmowny

Wysłany: Czw 29 Sie, 2013   

Chris62 napisał/a:
Ten model po prostu kategoryzuję do niewartych uwagi gdzie jest całe mnóstwo przeróżnych aparatów.

A ja kategoryzuję ten post jako niewart uwagi. Dziwie się, że moderatorzy pozwalają na takie trolowanie...

komor 
Moderator

Wysłany: Pią 30 Sie, 2013   

krzys13k, ten post nie narusza regulaminu ani dobrego obyczaju. Chcesz, żeby moderatorzy wycinali posty niezgodne z ich poglądem merytorycznym w danej sprawie? To zaczniemy od Twojego. ;)

krzys13k 
Rozmowny

komor napisał/a:
krzys13k, ten post nie narusza regulaminu ani dobrego obyczaju. Chcesz, żeby moderatorzy wycinali posty niezgodne z ich poglądem merytorycznym w danej sprawie?)

Racja, kasować nie sposób takich postów bo niby nie naruszają regulaminu. Co nie zmienia faktu, że to zwykłe trolowanie i po prostu wyrażam moją opinię na ten temat.

komor napisał/a:
To zaczniemy od Twojego. ;)

Śmiało ;)

mrawi 
Rozmowny

Ten XM1 z 16-50 są po 3300 zł. To w tej cenie mamy NEXa 6 i za ponad 2300 zł NX20, oba z wizjerami (dobrymi wizjerami). Sądzę, żę xm1 niedługo będzie po 2500 zł.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Samo body jest za 2899zł.

mrawi 
Rozmowny

A NEX6 i NX20 z obiektywem w tych cenach co podałem.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Do NEX 6 nie ma takich fajnych szkiełek ;)
Samsung NX20 to tez nie te gabaryty ;)

mrawi 
Rozmowny

Jest też ten 16-50 PZ do nexa. A że gabaryty nx20 ma większe minimalnie,...bo ma wizjer. Za to NX300 jest za 2350 zł i nie ma wizjera, a gabarytowo praktycznie to samo. Ja i tak bym wybrał nx20, bo 2 cm na wysokości i to tylko w miejscu wizjera żadnej różnicy dla mnie nie robią....Wybrałbym nx20, gdyby nie było nx10 i nx11 :mrgreen: , ale wiadomo, prawdziwy rasowy amator fotograf kupuje tylko modele najnowsze więc nx10 i nx11 nawet nie będę proponował. Niech leżą na półkach i czekają na mnie.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mrawi napisał/a:
Jest też ten 16-50 PZ do nexa.
Mały (to plus) i kiepski (to minus).
mrawi napisał/a:
Za to NX300 jest za 2350 zł i nie ma wizjera, a gabarytowo praktycznie to samo.
Prawda. Tyle, że matryca lepsza w Fuji.
mrawi napisał/a:
ale wiadomo, prawdziwy rasowy amator fotograf kupuje tylko modele najnowsze
Nie zgodzę się. rasowy amator kupuje modele dobre, najlepiej dopasowane do jego potrzeb a nie to co najtańsze. Metoda "bo tańsze" nie sprawdza się w wielu aspektach życia. Vide polskie przetargi autostradowe :D
mrawi napisał/a:
Niech leżą na półkach i czekają na mnie.

Kupuj póki są. Bo jak nie kupisz, to zapłacisz jak za zboże - vide Samsung Galaxy NX :D

mrawi 
Rozmowny

hijax_pl napisał/a:
mrawi napisał/a:
Za to NX300 jest za 2350 zł i nie ma wizjera, a gabarytowo praktycznie to samo.
Prawda. Tyle, że matryca lepsza w Fuji.
Taak, sprawdzałeś, a o ile, o 1000 zł? Za to wykonanie korpusu na 99 % lepsze w samsungu, no chyba że w fuji nastąpił przełom.
hijax_pl napisał/a:
mrawi napisał/a:
ale wiadomo, prawdziwy rasowy amator fotograf kupuje tylko modele najnowsze
Nie zgodzę się. rasowy amator kupuje modele dobre, najlepiej dopasowane do jego potrzeb a nie to co najtańsze. Metoda "bo tańsze" nie sprawdza się w wielu aspektach życia. Vide polskie przetargi autostradowe :D
Ale NX300 nie jest najtańszy. To najdroższy NX bez wizjera (2350 zł) :grin:
hijax_pl napisał/a:
mrawi napisał/a:
Niech leżą na półkach i czekają na mnie.

Kupuj póki są. Bo jak nie kupisz, to zapłacisz jak za zboże - vide Samsung Galaxy NX :D
A po ile zboże? Może się jednak opłaci :wink: .

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mrawi napisał/a:
Taak, sprawdzałeś, a o ile, o 1000 zł?
Nie podejmuję się takiej wyceny. No ale jak tu dyskutować z osobą, dla której jakość zdjęć nie ma znaczenia ;)
mrawi napisał/a:
A po ile zboże? Może się jednak opłaci :wink: .
Według zapowiedzi coś koło 6 tyś zł za korpus.

mrawi 
Rozmowny

hijax_pl napisał/a:
No ale jak tu dyskutować z osobą, dla której jakość zdjęć nie ma znaczenia ;)
Ależ oczywiście, że ma. Jakość ma dla mnie znaczenie, ale tylko trochę lepsza jakość nie ma dla mnie aż tak dużej wartości. Czyli jakość ma też swoją wartość. No i każdy powinien sobie wycenić wedle uznania daną jakość. Co ja dostanę więcej kupując XM1 zamiast NX300? Czy jest to warte 1000zł? Należy też postawić pytanie, a czego dostanę mniej kupując XM1 zamiast NX300?
hijax_pl napisał/a:
Według zapowiedzi coś koło 6 tyś zł za korpus.
Czyli jednak NX10, 11 lub 5. Używki czasami można złapać za 400-500 zł.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mrawi napisał/a:
Używki czasami można złapać za 400-500 zł.
Widać taką wartość ma ten sprzęt... No comments.

mrawi 
Rozmowny

hijax_pl napisał/a:
mrawi napisał/a:
Używki czasami można złapać za 400-500 zł.
Widać taką wartość ma ten sprzęt... No comments.
Ja za używanego XM1 też tysiąca bym nie dał i nie tylko za niego. Brak gwarancji to ryzyko. A te nx'y to bez obiektywu, jak by co, ale mi to pasuje, bo już mam nx10 jednego.

Odpowiedz do tematu