Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Co do szkla - kupowalbym to czego bym sam potrzebowal. Pozyczanie to tylko malutki aspekt wyboru... Co sklania mnie ku nikonowi D7000 z 18-105 VR. Slyszalem jednak, ze jego wygoda uzytkowania jest baaardzo mala.
Mozecie mi cos powiedziec na ten temat ?
Slyszalem jednak, ze jego wygoda uzytkowania jest baaardzo mala.
Mozecie mi cos powiedziec na ten temat ?
A nie słyszałeś tego o 650/700D? D7000 jest odpowiednikiem 60D u Nikonona (niektórzy twierdzą, że nawet 7D). Pod względem ergonomii to bardzo podobne aparaty.
Jak widać, dalej nie masz pojęcia o czym piszesz.
Kujot sie uwzial na mnie zeby pokazac mnie jakim jestem newbie czy co ?
Tak nie znam sie na tym. Juz Ci lepiej ? W sensie, ze aparat jest niewygodny podczas robienia zdjec, niewygodnie sie go trzyma plus jest bodajze bez gumowego gripa.
EDIT:
Jednak jest gumowy, ale i tak czytalem wielokrotnie ze niewygodnie lezy w dloni (PS. Tak wiem kazdy ma inna dlon, jednak wiele opini nie bierze sie z powietrza wiec moze cos w tym jest ?)
Ostatnio zmieniony przez Nerdking Sro 04 Wrz, 2013, w całości zmieniany 1 raz
sie uwzial na mnie zeby pokazac mnie jakim jestem newbie czy co ?
Obie puchy pod względem trzymania są podobne (profil gripa, guma), obrazowo są identyczne a różnice dla Ciebie niestotne (skoro o nich nie miałeś pojęcia). To po co Ci droższa pucha z kiepskim szkłem, skoro możesz mieć prawie to samo z naprawdę świetnym i w miarę uniwersalnym obiektywem?
Nerdking napisał/a:
Tak nie znam sie na tym. Juz Ci lepiej ?
To się poznaj. Dlatego chyba pytasz?
Nerdking napisał/a:
W sensie, ze aparat jest niewygodny podczas robienia zdjec, niewygodnie sie go trzyma
A skąd to wiesz, skoro wcześniej pisałeś:
Nerdking napisał/a:
Slyszalem jednak, ...
Nerdking napisał/a:
plus jest bodajze bez gumowego gripa.
Na pewno???
Optyczne napisał/a:
Obudowa w nowym Nikonie jest o wiele
solidniejsza niż w D90. Jest uszczelniona i wykonano ją ze stopów magnezu
oraz wykończono cienką gumowatą okleiną na uchwycie, w miejscu prawego
kciuka i z lewej strony aparatu.
[ Dodano: Sro 04 Wrz, 2013 23:16 ]
I jak tu być poważnym:
Nerdking napisał/a:
Jednak jest gumowy, ale i tak czytalem wielokrotnie ze niewygodnie lezy w dloni (PS. Tak wiem kazdy ma inna dlon, jednak wiele opini nie bierze sie z powietrza wiec moze cos w tym jest ?)
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Taaa... i pułapka ostrości i potwierdzenie ostrości z manualami też działa super!
rozumiesz czym różni się sprawne, precyzyjne i szybkie działanie af-u od wyżej wymienionych cech przez Ciebie ?
i 100 obrazu w wizjerze?
a to fakt, 5d/5d2/5d3 nie ma, 6d też nie ma i te niższe model też nie maja, no może poza 7D, pamietam że denerwowało mnie "przesunięcie" miedzy kadrem a wizjerem (w fabrycznie nic nie było grzebane), zaraz po tym jak okazało sie ze gorzej jest w d700 to sie przyzwyczaiłem.
le przed 700D miało 9 punktów krzyżowych? Ile jest uszczelninych ? Który jest ze stopu magnezu i o konstrukcji ze stali szlachetnej? Ile ma poziomice w 2 płaszczyznach? Stabilizację?
Wiem - powiesz - no 7D ma! No Tak - za jakie pieniążki?
wiesz jaka jest różnica w af-ie d700, 7d a pentaxami bezwzgledu na to ile jest punktów af, widziałeś jak są rozmieszczone punkty af w d700/7d ?
Prawda jest taka że użytkownicy - amatorzy na hobby nie wydają każdej złotówki, bo mają jeszcze rodziny i inne wydatki , więc najczęściej kupują właśnie kundelki - Tamrony , Sigmy ,Samyangi... Mają dobrą jakość obrazka za niewygórowane kwoty. A lepsze od nich obiektywy w każdym systemie słono kosztują - więc bredzenie o drogich obiektywach Pentaxa zostawmy ... "fanboyom" .
ale akurat jak ktoś chce mieć w miare przyzwoity af to właśnie lepiej żeby kupował szkła sigmy pod pentaxa, bo te od pentaxa to delikatnie mówiąc są "średnie", mają kupe innych zalet ale na pewno nie szybkie działanie af-u
le przed 700D miało 9 punktów krzyżowych? Ile jest uszczelninych ? Który jest ze stopu magnezu i o konstrukcji ze stali szlachetnej? Ile ma poziomice w 2 płaszczyznach? Stabilizację?
Wiem - powiesz - no 7D ma! No Tak - za jakie pieniążki?
wiesz jaka jest różnica w af-ie d700, 7d a pentaxami bezwzgledu na to ile jest punktów af, widziałeś jak są rozmieszczone punkty af w d700/7d ?
kozidron, AndrzejM.Makuch pisząc o 700D miał prawdopodobnie na myśli produkt Canona
kozidron napisał/a:
ale akurat jak ktoś chce mieć w miare przyzwoity af to właśnie lepiej żeby kupował szkła sigmy pod pentaxa, bo te od pentaxa to delikatnie mówiąc są "średnie", mają kupe innych zalet ale na pewno nie szybkie działanie af-u
No już nie przesadzajmy. AF k-30/k-50 (nawet z pentaxowymi szkłami )nie odbiega aż tak bardzo od puszek el innych producentów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10