Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
... tak kozidron, rozumując w twój dziwny sposób to tak... jeśli sie nie dały naładować to chyba nie miały prądu chyba ze lubisz takie bez prądu ) choć możne ty lubisz.
(podobnie było z d800, miał AF ale nie trafiał wiec to tak jakby go nie miał, wiec możne przestaw w swoim korpusie jak lubisz AF kory nie trafia).
[ Dodano: Sro 31 Lip, 2013 08:03 ]
Andrij napisał/a:
Akumulatorki ładować w tej ładowarce obok siebie 2 sztuki czy w miejscu 1 i 3 ?
jeśli sie nie dały naładować to chyba nie miały prądu
007areka napisał/a:
GP kupiłem i dwa razy musiałem oddać bo ładowarka wskazywała błąd i nie ładowała dopiero trzeci komplet byl ok. ale to pewnie jak trafi ...
007areka, łączysz fakty, czy masz z tym problem ?
Sprzedawca mógł być nierzetelny, długo leżały na półce, mogły być uszkodzone.
Czy z toba trzeba dyskutować jak z dzieckiem, czy jak kupie nieświeże bułki to zaczynam od narzekania na piekarza ?
007areka napisał/a:
(podobnie było z d800, miał AF ale nie trafiał wiec to tak jakby go nie miał, wiec możne przestaw w swoim korpusie jak lubisz AF kory nie trafia).
korzystałem już z 4 sztuk( z czego z jednej korzystam całyczas), wszystkie trafiały i trafiają, znając twoje mozliwości winiłbym posiadacza
007areka [Usunięty]
Wysłany: Sro 31 Lip, 2013
... a co do akumulatorów ma sprzedawca i jego rzetelność zapewniam cie byl rzetelny a akumulatory jak to okresliles nie byly przeterminowane były po prostu uszkodzone co sie zdarza....a co do ....... eeee kontynuuj sobie ta bezcelowa dyskusje z kim innym innym .
Mam ostatnie pytanie. Jak aparat się już wyłączy bo akumulatorki będą za słabe a będzie dało się go włączyć to je naładować czy dodatkowo w aparacie skorzystać z funkcji rozładowanie?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 01 Sie, 2013
Andrij napisał/a:
Mam ostatnie pytanie. Jak aparat się już wyłączy bo akumulatorki będą za słabe a będzie dało się go włączyć to je naładować czy dodatkowo w aparacie skorzystać z funkcji rozładowanie?
takich rzeczy dowiesz się z manuala ładowarki, w związku z tym iż go nie masz (bo to był twój wybór, ponieważ wiedziałeś o tym przy zakupie) możesz poszukać instrukcji na necie, moim zdaniem daremny trud.
Są ładowarki, które mają opcje rozladowania baterii, są też takie które ładują (w jakiś trybach) bezwzględu na stan baterii a są też takie, które maja opcje "regenerowania baterii".
Reasumując jeżeli aparat się wyłaczy ze wzgledu na stan baterii, włóż je do ładowarki i sie tym nie przejmuj aż tak bardzo.
007areka napisał/a:
a po co chcesz ładować tylko dwie ...chyba lepiej cztery. ( bo masz cztery?)
kolega pewnie ma kompakta
007areka napisał/a:
... a co do akumulatorów ma sprzedawca i jego rzetelność zapewniam cie byl rzetelny a akumulatory jak to okresliles nie byly przeterminowane były po prostu uszkodzone co sie zdarza....a co do ....... eeee kontynuuj sobie ta bezcelowa dyskusje z kim innym innym .
czy ty się sam czytasz? Chłopie z Tobą jest utrudniony kontakt! Baterie mogły być uszkodzone u sprzedawcy, w transporcie czy gdziekolwiek indziej (2 komplety !!) co nie znaczy, że te baterie są gorsze od enelopów, znaczy znacznie gorsze
007areka napisał/a:
ale znacznie gorsze od sanyo
Ja miałem chyba z 6 kompletów po 4 sztuki i działają tak samo, zaznaczam tak samo jak chyba z 8 kompletów enelopów które mam.
Sprzedawca sprzedał ci uszkodzone baterie, pewnie sam o tym nie widział, mogło sie to stać wszędzie a może i w transporcie.
Chociaż znając ciebie pewnie wsadziłeś je odwrotnie do ładowarki a może i nawet w poprzek slotów
Ja miałem chyba z 6 kompletów po 4 sztuki i działają tak samo, zaznaczam tak samo jak chyba z 8 kompletów enelopów które mam.
Ludzie często wyrażają bardzo kategoryczne opinie o całości mając do czynienia tylko z fragmentem. Ja tylko potwierdzę, że oba rodzaje aku działają świetnie i też mam tego "troszkę". Mam od paru lat i jeszcze nawet JEDEN aku z obu firm nie odmówił mi posłuszeństwa. A jest tego ...no mniej niż 100, ale więcej 50 sztuk.
kozidron napisał/a:
Chociaż znając ciebie pewnie wsadziłeś je odwrotnie do ładowarki a może i nawet w poprzek slotów
DOBRE Będzie jakiś koment?
kozidron [Usunięty]
Jeżeli w sklepie kupie stare czerstwe bułki, nie narzekam na piekarza.
007areka [Usunięty]
MM napisał/a:
kozidron napisał/a:
Ludzie często wyrażają bardzo kategoryczne opinie o całości mając do czynienia tylko z fragmentem. Ja tylko potwierdzę, że oba rodzaje aku działają świetnie i też mam tego "troszkę". Mam od paru lat i jeszcze nawet JEDEN aku z obu firm nie odmówił mi posłuszeństwa. A jest tego ...no mniej niż 100, ale więcej 50 sztuk.
kozidron napisał/a:
DOBRE Będzie jakiś koment?
... po co skoro kozidron w poprzek wkłada to co tu komentować
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013
007areka napisał/a:
... po co skoro kozidron w poprzek wkłada to co tu komentować
Te akumulatorki Sanyo Enelop mają 1900mAh ale podobno mają 2000mAh.
"Na akumaltorkach jest napisane "min.1900 mAh" jako wartość minimalna, jednak w rzeczywistości mają 2000-2150mAh i są sprzedawane przez polskich dystrybutorów jako 2000 mAh. Można to sprawdzić w urządzeniach pokazujących pojemność akumulatorka takich jak ładowarka BC-700 czy BC-900"
To ile godzin je ładować ładowarką 160mA ? Ładowarka Easy Touch ET-243BIS.
Ja polecam zdecydowanie Eneloopy. Mają dwie poważne zalety: poleżą spory czas, włożysz je i będą działać, a druga, że dobrze pracują na mrozie. Cenowo wychodzą ok. 8zł, więc mieszczą sie wTwoim budżecie. Wszystkie inne porozdawałem, cóż z tego że miały po 2500 pojemności (tuż po naładowaniu chyba), jak po jakimś czasie chciałem je użyć, to były prawie puste.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10