Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sugerujesz, że to jest aparat (obiektyw) do użytkowania z dala od wielkomiejskiego gwaru? Gdzieś na łonie przyrody, gdzie nawet sygnał GSM nie dociera?
Wifi jest już praktycznie wszędzie. Wystarczy wyjść na ulicę czy do centrum handlowego by lista widocznych AP obejmowała np 20 pozycji. Dość powiedzieć, że znam przypadki (miejsca) gdzie poza AP zainstalowanych w sklepach pokazują mi się AP elektronicznych billboardów lub - liczników prądu...
a teraz spróbuj przeczytać mojego posta jeszcze raz i zastanów się czemu w w/w okolicznościach nie działało, a w innych testach nikt nie wspomina o tej wadzie.
Zastanowiłem się i dlatego napisałem o szumie radiowym w obecnym życiu. W miejscu gdzie mieszkasz/pracujesz nie ma WiFi? Zdajesz sobie sprawę do czego dąży telekomunikacja? Podpowiem - żeby odciążyć sieć 3G planuje się, by dostęp do WiFi był publicznym prawem każdego obywatela. To oznacza prędzej czy później instalacje setek o ile nie tysięcy nowych AP. W innych krajach europy gdzie przebywam w mieszkaniach każdy ma AP, w bloku to już kilkadziesiąt takich urządzeń. Zajęcie kanałów dość spore. Tam QX nie będzie działać poprawnie?
zapewne rozumiesz różnicę między normalną pracą pod obciążeniem, a przeciążeniem dostępnego pasma nadmiernym ruchem?
Zasadniczo zawodowo zajmuję się telekomnikacją - tą radiową, zatem te tematy mi nie są obce. Tym samym z lekkim uśmiechem na ustach przyjmuję Twoje tezy. No ale jak mówisz - pożyjemy, zobaczymy
Swoją drogą te QX mają jakiś wskaźnik siły sygnału? Podejrzewam, że nie...
Ja niestety nie mogę się pochwalić byciem takim fachowcem, na co dzień zamiatam ulice i wywożę śmieci, ale z tego co kojarzę wraz z wzrostem ruchu w sieci, mechanizmy wykrywania kolizji i negocjacji dostępu do łącza stają się coraz mniej wydolne. Z tego co napisała osoba będąca w tej hali, WiFi tam nie prawie działało.
Problem z przesyłem na pewno jest. Wystarczy porównać wielkość JPEGów generowanych przez QXy i np. RX100. Z QX są kilka razy mniejsze. Odszumiają i kompresują robiąc ważącą 3 MB na plik papkę. A robią to po to, żeby dało się to w skończonym czasie przesłać.
A robią to po to, żeby dało się to w skończonym czasie przesłać.
Otóż to.
Nawet w najlepszych warunkach, w komorze EMC ograniczeniem będzie samo WiFi. A jeśli w QX100 jest faktycznie matryca z RX100 to RAW ma 20+ MB. Nie do przesłania efektywnego przez standardowe WiFi (B czy G). Tak samo jak 10-12MB JPEGi.
Dlatego nie ma RAWa, bo jak wytłumaczyć klientowi, że JPG na komórkę, a RAW tylko na kartę? Szlag trafia całą 'fejsową" ideologię
a pełny jpg na kartę, miniatura do telefonu, przeszkadza w jakiejś filozofii? bo taki tryb jest możliwy.
swoją drogą wg tego co można znaleźć na optycznych jpgi z rx100 (II) mają jakieś 5-8MB. czyli nie całkiem "kilka razy więcej niż 3MB". a podobno na kartę trafiają podobne jak w rx100.
za to praca ze zrzutem orginału na smartona jest słaba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9