Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No już nie przesadzajmy. AF k-30/k-50 (nawet z pentaxowymi szkłami )nie odbiega aż tak bardzo od puszek el innych producentów.
Od K-5 nie ma tak wielkiej różnicy zwłaszcza ze szkłami SDM , choć i te na śrubokręt całkiem szybkie się zrobiły i nawet jakby cichsze. To już nie K10D ...
Andrzeju, zamiast "propagować" Pentaksa robisz tak naprawdę krecią robotę i inni forumowicze z czystej przekory będą w takich wątkach pisać jaki to on jest be, AF nie działa, szkieł brak, a DR to sobie można wsadzić
Inna sprawa, że to dla sporej liczby osób rzeczywiście egzotyka i ci pożal się znawcy od wszelkiej maści kanono-nikonowych efefów i aefów bazują na takich samych plotach jak te które niby zwalczają swoim "doświadczeniem", albo trzymali z 5 lat temu K10D w łapie i produkują się na bazując tylko na tym Bo przecież wszystko musi być kopią "dwóch wiodących systemów" a reszta to wynalazki dla omamionych marketingiem amatorów (oczywiście we współczesnym znaczeniu tego słowa)
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013
lotofag napisał/a:
Bo przecież wszystko musi być kopią "dwóch wiodących systemów" a reszta to wynalazki dla omamionych marketingiem amatorów (oczywiście we współczesnym znaczeniu tego słowa)
a ty lotofag też jak taki talib, dla Ciebie są tylko dwie opcje, biały i czarny, ten co niesie przed sobą krzyż a reszta to sataniści i zjadacze kotów
a mieści ci się w głowie, że są też tacy co się bawią tym twoim uwielbionym "wszystko mającym korpusem w zwartej małej obudowie" czy jak to było i widzą zalety, mnie się tam podoba kilka rozwiązań, jak np. podgląd GO czy programowanie trybów "pod siebie", czy nawet dostęp do nich, własności matrycy, niektóre szkła i wymieniać mozna by sporo, mimo wszystko jednak wolę nikona a nawet canona do niektórych zastosowań
wymieniać mozna by sporo, mimo wszystko jednak wolę nikona a nawet canona do niektórych zastosowań
Ale to chyba jest oczywiste Gdzie widzisz u mnie "tylko dwie opcje" i "niesienie krzyża"?
Krytykuję i będę krytykował za to często spotykane kwękanie, że "nie ma tego jak w kanonie" etc. - bo to inny system i mieć "tego jak w kanonie" nie musi.
Mogę się założyć, że większość z tych co ma taki argument jak Ty, że "się bawiła", tak naprawdę nigdy tego nie zrobiła A wiesz dlaczego? Mam obecnie m.in. kilka pentaksowych gratów na stanie i w "realnym świecie" spotykam dość często właścicieli tych ubóstwianych tutaj "efefopięćdedwanikonsiedmset", którzy są żywo zainteresowani i nieraz mocno zadziwieni tym jak to wygląda i co oferuje. Tak, jest to dla nich egzotyka, ale potrafią przyznać że do tej pory myśleli że żeby np. zrobić koncert w ciemnej piwnicy przy ledach i uzyskać jako taką trafialność i jakość to trzeba przynajmniej jakiegoś FF-klocka (bo znany mit mówi, że FF = jakość&profesjonalim, nawet jak tylko mierna matryca zamknięta w okrojonym korpusie) i wielkiego szkła Reakcja po zobaczeniu Limiteda - bezcenna.
kozidron napisał/a:
tym twoim uwielbionym "wszystko mającym korpusem w zwartej małej obudowie" czy jak to było
Jak przestanie mi oferować to czego oczekuję to "zacznę uwielbiać" co innego. Jak będę oczekiwał klocków i dużych luf to zwrócę się w kierunku Twoich "bóstw"
BTW, gdzie z moich postów tak przebija to uwielbienie, poproszę konkretny przykład.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013
kozidron napisał/a:
a ty lotofag też jak taki talib,
Wygląda na to że każdy kto ośmieli się mieć inne zdanie to od razu "talib" .
lotofag napisał/a:
(bo znany mit mówi, że FF = jakość&profesjonalim, nawet jak tylko mierna matryca zamknięta w okrojonym korpusie) i wielkiego szkła Reakcja po zobaczeniu Limiteda - bezcenna.
No właśnie - dlatego nieco przesadzam , żeby wreszcie jeden z drugim ruszył d... i zobaczył o czym się pisze. Bo wkurzają mnie ciągłe kupić c ... czy n... , jakby tylko dwie marki były. Aż mam chęć założyć "dla równowagi" temat co kupić Pentax czy Olympus albo jeszcze lepiej Pentax K-5IIs czy Canon 5DmkIII?
Bo wkurzają mnie ciągłe kupić c ... czy n... , jakby tylko dwie marki były.
Bo to jest bezpieczne rozwiązanie. O wiele łatwiej potknąc się o system Pentaxa czy Sony w realiach naszego kraju. Szczególnie, ze tak naprawdę niekiedy nie wiadomo o co ludziom, którzy pytają tak naprawdę chodzi. Wybierając pomiędzy C i N w ogromnej większości wypadków obsłużysz wszystkie zachcianki. Róznica w DR między Pentaksami a Nikonami jest w zasadzie pomijalna. Sony ma tylko filmowanie z AF fazowym oraz podpowiadacze dla początkujacych w wizjerze. Jest o co walczyć?
Szczególnie, ze tak naprawdę niekiedy nie wiadomo o co ludziom, którzy pytają tak naprawdę chodzi.
Jak to o co? "Ja chcę aparat co zrobi łądne zdjęcia"
Oczywiście odpowiedź jest jedna - kup cokolwiek. Choć był ostatnio przykład naprawdę długiego drążenia tematu i kręcenia się w kółko, żeby w końcu kupić to co od razu najlepiej pasowało czyli w miarę zaawansowany kompakt.
Poza tym tak, zgadza się - N i C są najbezpieczniejszym rozwiązaniem, bo generalnie wszystko w takiej czy innej formie jest. Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach, a i swoje robi kilka popularnych fotograficznych mitów i to nieraz budzi zażarte dyskusje.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Wrz, 2013
lotofag napisał/a:
Mogę się założyć, że większość z tych co ma taki argument jak Ty, że "się bawiła", tak naprawdę nigdy tego nie zrobiła A wiesz dlaczego?
dla mnie to żadna egzotyka, no chyba że mówisz o tym że trzeba w kundlach szukać porządnego jasnego zuma reporterskiego wtedy zaczyna się egzotyka
AndrzejM.Makuch napisał/a:
No właśnie - dlatego nieco przesadzam , żeby wreszcie jeden z drugim ruszył d... i zobaczył o czym się pisze.
no i fajnie, tylko może lepiej żebyś stosował bardziej agresywne słownictwo zamiast tej pentatalibskiej nowo mowy czy pisaniu o niestworzonych historiach. Oceniam, że lepiej żebyś sie zachowywał jak gbur niż masz wprowadzać kogoś nowego w błąd. Bo czasem (powinienem napisać często) to palniesz taką głupotę, że kapcie się zwijają
Szczególnie jak doradzasz komuś szkło pod C i N.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9