Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A w ogóle z takimi akcesoriami chyba za wiele nie macie do czynienia , bo zdziwienie jakieś ogromne widzę...
1. Musimy?
2. Wyobrażasz sobie amatorskie bieganie ze statywem, monitorem, aparatem i czym tam jeszcze? Dojdzie do tego, że do hobbystycznego pstrykania (nie wnikajmy w poziom, bo może byc niezły) trzeba będzie organizować ekipę do noszenia osprzętu.
Tak, wiem jak wygląda taki monitor i że jest niewielki, ale następnym razem zaproponujesz zestaw oświetlenia studyjnego z zasilaniem, gdy ktoś będzie się zastanawiał jaką lampę błyskową kupić.
Mobilność i koncepcja jest równie ważna jak sam sprzęt. Widzieliście tą fotkę co koleś niesie krzyż z płonącego kościoła? Wygląda jak z kompaktu na szerokim kącie. Ale fotograf był tam gdzie trzeba i koncepcję ujęcia złapał.
Zatem nic tylko pstrykać
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013
nienietaktak napisał/a:
Wyobrażasz sobie amatorskie bieganie ze statywem, monitorem, aparatem i czym tam jeszcze?
A czemu nie? Amator to przecież pasjonat - jeśli coś wymyśli to dlaczego niby ma nie użyć nawet profesjonalnych środków jeśli może? Jak widzę niektórzy biegają nawet z D800 czy 5Dmk III . Stać ich żeby hobby takim sprzętem uprawiać, to dlaczego zabraniać komuś (albo mu nie powiedzieć), używać udogodnień które istnieją i są w zasięgu! Przyznacie że kupno monitora to mniejszy wydatek niż "dopłacenie" do FX. Niech każdy używa tego co mu potrzebne (albo mu się tak wydaje). Jeśli to mu pomoże robić lepsze zdjęcia... Poza tym pamiętajmy że nie wszyscy zajmują się reporterką, streetem... Pamiętajmy że jeszcze 100 lat temu na zdjęcia w plener szedł fotograf z ekipą targającą namiot z "labem" a aparat ważył 30 kg. Nie żebym namawiał do plecaka pełnego sprzętu , bo sam bez potrzeby niczego nie noszę , nawet zrezygnowałem z większych aparatów na rzecz "malutkiego" Pentaxa K-5 , ale nie popadajmy w przesadę. Jak się idzie w góry warto mieć lekki sprzęt -taki jak w systemie Pentaxa, ale jeśli kogoś na to nie stać - niech nosi inny.
Cytat:
Nikon to system, nie tylko aparat z dużym DR.
Jakbyś nie zauważył jest trochę więcej systemów niż C i N - choć może nie w każdym zakątku o tym wiedzą.
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Jak widzę niektórzy biegają nawet z D800 czy 5Dmk III
jeśli nie widzisz różnicy między body ze szkłem, a zewnętrznym monitorem, to wyrazy współczucia.
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Pamiętajmy że jeszcze 100 lat temu na zdjęcia w plener szedł fotograf z ekipą targającą namiot z "labem" a aparat ważył 30 kg
Pamiętajmy, że jeszcze kilkanaście lat temu bez dyskietek nie było jak przenosić danych. Czy to oznacza, że do zapisu zdjęc w terenie mam, zamiast karty, używać lapka albo blaszaka?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013
widać mocno się nudziłem, że przebrnąłem przez ten fascynujący wątek, wszyscy z doradzających pokazali klasę, padło hasło o egzotyczności pentaxa, uczuleniu na kolor logotypu, ktoś oderwany od rzeczywistości polecał 7" ekran na kablu jako substytut bujanego, ehh że tym starym użytkownikom się jeszcze nie znudziło doradzacie jak ta lala
nienietaktak [Usunięty]
kozidron napisał/a:
doradzacie jak ta lala
uczymy się od najlepszych
kozidron napisał/a:
uczuleniu na kolor logotypu
lepsza taka rada od tej o monitorze 7"
kozidron [Usunięty]
nienietaktak napisał/a:
tego to już nie chciałem komentować ale widzę kusisz mnie
nienietaktak [Usunięty]
kozidron napisał/a:
ale widzę kusisz mnie
baaaaaa...
Andrzej.M. [Usunięty]
korab napisał/a:
główne przeznaczenie aparatu to zdjęcia z wysokości pasa ze statywu, dlatego szukam ruchomego ekranu.
Więc koledzy - odrobinkę czytania ze ZROZUMIENIEM - nie pisałem żeby robił reporterkę z dużym monitorem zamocowanym np. na sankach - tylko gdy robi ze statywu , choć nie wiem jaką ma dysfunkcję że schylić się nie może do wizjera.
[ Dodano: Sob 07 Wrz, 2013 13:08 ]
kozidron napisał/a:
nienietaktak napisał/a:
tego to już nie chciałem komentować ale widzę kusisz mnie
Hmm, ja bym wszystkie tematy o poszukiwaniu APSc skwitował tym, że jeśli o ten format się rozchodzi, to póki co pozostaje Pentax k5IIs z najlepiej oprogramowanym jak dotąd ciastkiem APSc.
Jeśli nie k5IIs, to jatka ... Nikony, Canony, a nawet ... Sony i INNE Pentaxy.
muzyk, mieszasz sie w zeznaniach. zajrzales do linka? to jak, najlepszy ten pentax? a przynajmniej sam jest na tym podium czy jednak nie? nie ma alternatywy dla tych, co jednak DRem i wyciaganiem z cieni zyja?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10