Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jeśli idzie o bogatą ofertę lornetek to w Krakowie oprócz Astrokraka masz jeszcze Foto-Plus na ul. Studenckiej i Teleskopy.pl na Siemiradzkiego. A w każdym sklepie inny zestaw ...
bardzo dobry pomysł. Janusz Płeszka ci bardzo dobrze doradzi, poza tym popatrzysz przez smoki 15x70 i DO 20x80. Na wszelki wypadek popatrz tez przez jakąś małą lunete.
Na pewno wyjdziesz z dobra lornetka, bo na Fujinony jest teraz promocja
bardzo dobry pomysł. Janusz Płeszka ci bardzo dobrze doradzi, poza tym popatrzysz przez smoki 15x70 i DO 20x80. Na wszelki wypadek popatrz tez przez jakąś małą lunete.
Na pewno wyjdziesz z dobra lornetka, bo na Fujinony jest teraz promocja
Bardzo przydatna wiadomosc , a ten Pan Janusz Pleszka to na ktorej z ulic ma ten sklep na studenckiej czy Siemiradzkiego??
Witam, jest taka sytuacja , z 15 lat temu zgubiłem(tzn. raczej została skradziona ode mnie przez kogoś ) krewnemu lornetkę i chciałbym ją odkupić, ponoć to była bardzo dobra lornetka jak sam mówił, ale nie sądzę, że jakaś z najwyższej półki, z tego co pamiętam miała duże przybliżenie, wykonanie miała takie bardziej gumowe, pole widzenia przy tym zbliżeniu raczej małe, no i fajnie się z niej obserwowało księżyc, to tyle co pamiętam , czy mogliby Koledzy coś zaproponować najlepiej używanego .
Pamiętliwa rodzina... widocznie musiałeś czymś podpaść - nadmiernie się wzbogacić.
Z opisu wynika, że był to stary Zeiss lub Steiner albo ich podróbki z Japonii. Do czego ma być ta lornetka używana obecnie, pytam żeby wiedzieć czy mała czy duża.
Alternatywą z nowych byłaby William Optics 10x50 wyglądająca podobnie i tez bez centralnoj ostrości ale to ciężka lornetka. Ja bym raczej kupił dobrą nowoczesną lornetkę Vixen New Foresta albo renomowaną Steiner Wildlife pro 8x30. Starsze Steinery bez centralnej ostrości są na allego za poniżej 500zł.
ryyyiu [Usunięty]
Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013
Witam, właśnie pytałem co to za lornetka była i okazuje się, że stara radziecka lornetka(może i tento ale nie jestem pewny) , która była długa i ledwo co można ją było utrzymać w dłoniach, trzeba ją było na czymś wspierać, ale napisy samolotów bez problemu było przez nią widać.
jeszcze powiedz na co przyszli użytkownicy będą patrzyć.
ryyyiu [Usunięty]
Wysłany: Wto 17 Wrz, 2013
kivirovi napisał/a:
jeszcze powiedz na co przyszli użytkownicy będą patrzyć.
Samoloty i Księżyc (tylko i wyłącznie). Widziałem na allegro kilka ruskich lornetek 20x60 Tento, Kronos, tylko nie wiem czy warto je brać, są w cenach 400 zł., a ta lornetka to była właśnie ruska, a więcej nie chciałbym przepłacić za lornetkę.
Nikon Action EX 10x50 CF lub 8x40 najlepszy wybór w tej cenie potem kompaktowa ale to już inna bajka jak napisał Kivirovi Steiner pro 8x30 lub WO 10x50
Na samoloty i Ksiezyc Kronos bedzie w sam raz. Ja jednak wzialbym jakas stara Japonke a nie Rosjanke. 10-12x50-60. Cena ta sama, a najczesciej wykonanie lepsze i mniej zazolcony obraz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9