Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wybór systemu z tych dwóch jest generalnie obojętny bo to dwa najlepsze obecnie systemy lustrzanek cyfrowych. Co do konkretnego modelu stawiam na Canona. Jest bardziej zaawansowany i przy porównywalnej optyce zaoferuje lekko lepszą jakość zdjęć.
Zagłosowałem na 450D . Miałem go miesiąc i teraz czekam na 40D Jak chcesz kupować drogie szkła i się rozwijać to 40D jest lepszym wyborem. Kiedyś jak kupię 5D mk2 to jako drugie body lepiej sprawdzi się 40D niż 450D.Między innymi dlatego zrobiłem taki "change"
dokładnie. z braku laku (40D) głosujemy na 450D. Już wiele razy pisałem, że wygodne body to połowa sukcesu i przyjemność ze zdjęciowania. 450D i d40/d40x/d60 są wg mnie nieco małe. Fakt Nikon mimo małości ma grip o niebo wygodniejszy od 450d ale rozmiary tych aparatów sprawiają, że trzymając grip w prawej a obiektyw w lewej ręce czułem się dość nieswojo (jakbym strzelał foty jakąś hybrydą P&S)
Ostatnio zmieniony przez MichalP Czw 19 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008
a ja mówię: kupuj już dziś, cokolwiek, z przewagą canona, coby nie stracić fot
mavierk, Właśnie tak zrobiłem - "wykąpałem się w gorącej wodzie" poleciałem kupiłem i po miesiącu sprzedałem i czekam bez aparatu
kozidron [Usunięty]
a jakiej wielkości chcesz robić odbitki (bo jak do A4) to obojętne, jak masz zamiar zostać przy kicie(obiektywie do body) to trochę na szale canona. Jak myślisz perspektywicznie o fotografii to MichalP dobrze ci radzi- 40D - najlepiej.
Nie rób ankiety tylko popatrz czego tobie potrzeba w puszce.
Krótko,
-nikon ma 3 pola Af, brak srubokreta- to chyba minusy, za to solidniej wykonany od canona
-canon przez gorsze wykonanie, badziewny punkt oczny-lubi odpadać(ma sie takie ogólne wrażenie plastikowości), za to 9 pól Af i naprwdę przyjemniejsza praca na wyższych iso, troszkę szybszy od N60 ale czy to wykorzystasz...
ja nie głosowałem...()
ps. lepiej kup nizsze body(400D lub 40dx) a reszte kaski spożytkuj na jakiś fajny słoik
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
no ja myślałem ciągle o A100 w dupel kicie i... po szybciutkiej kapieli (d70s + kit za 2,6k ostatnie sztuki, do tego 70-300VR wyszło) i w 2 godziny kupiłem :]
Na 50/1.8 namyślałem się... 15 sek (było takie coś... 'hmm... mam 500zł, po co mam rozpieprzać, niech kupię coś fajnego... ooo, 50/1.8 w fotojokerze jest za tyle'
15min i obiektyw podpięty :]
I mam ten sprzęt od roku ponad już.
No i dobrze trafiłeś widocznie bo jak w MM trzymałem d70s to też mi tak przypadł do gustu i wizualnie i fajnie się trzymał.Między 450d ,a 40D to różnica nie bagatelna ... Dzisiaj w Media poszedłem się nim trochę pobawić i było bardzo przyjemnie
btw. Jakbym miał jakiś sklep w mieście typu fotojoker to pewnie już dawno bym wyskrobał na C50 /1.8 ,a tutaj trzeba czekać na przesyłkę i martwić się o egzemplarz czy będzie dobry i tak mi jakoś to umyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11