Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Pią 27 Wrz, 2013
50d czy d300?
Autor Wiadomość
paul80 
Maniak
Optyczny

Wysłany: Nie 29 Wrz, 2013   

kozidron napisał/a:
paul80, nie edytuj napisanych postów

?

kozidron napisał/a:
paul80, nie edytuj napisanych postów, to już ci nie pomoże w kontekście tego, że ktos obraża zawodowców posiadając "stary sprzęt" lub tym jaki monitor jest "klasy co najmniej Canona 50D", bo ciężko stwierdzić czy to monitor asusa za 600 ziko czy foris za 1200 :P

Wybacz ponownie, ale to nie jest nasz wątek, masz pytanie do założyciela to pytaj, chcesz mnie teraz przepytywać i rozpisywać się w tym wątku o monitor, może założę wątek o temacie "zawodowiec" i tam będzie kontynuacja?

Reklama

kozidron
[Usunięty]

paul80 napisał/a:
?

Ostatnio zmieniony przez paul80 Dzisiaj 8:27, w całości zmieniany 1 raz

ortografów raczej nie poprawiłeś

paul80, nie kumasz, nikt tu nie obraził zawodowców a monitor klasy 50D to równie dobrze może być monitor z tesco, to nawet nie jest klasa średnia, mamy 2013 rok.

paul80 
Maniak
Optyczny

e4r5t napisał/a:
Z reszta ostatnio bedac na weselach "zawodowcy" uzywaja c30,40d, n d80 i jakies sony entry level;-)

Nikt :wink:

kozidron
[Usunięty]

paul80 napisał/a:
Nikt :wink:

paul80, czytasz, ze zrozumieniem ?

e4r5t napisał/a:
Z reszta ostatnio bedac na weselach "zawodowcy" uzywaja c30,40d, n d80 i jakies sony entry level;-)

Widzisz cudzysłów? Widzisz co jest na końcu tej wypowiedzi [ ;-) ] ? A doczytałeś może co jest dalej za przecinkiem?

paul80 
Maniak
Optyczny

:roll: inaczej rozumiemy, koniec tematu:wink:

e4r5t 
Nowy

paul80 ja nikogo nie miałem zamiaru obrazić! Napisałem " zawodowców" a nie zawodowców! Chodziło mi, tylko o to, że jest dużo fotografów co nie mają pojęcia o tym u mnie w mieście jest tylko 2, owszem mają studio, zakład, ale ich jakość usług po prostu jest na poziomie 0! Raz będąc u jednego zrobić zdjęcie do dowodu jak nie miałem pryszczy na twarzy to na zdjęciu była ich maaaaasaaaa, później miałem okazję być na weselu na którym on było jako fotograf, nawet nie potrafił dobrze trzymać aparatu i dużo zdjęć robił przez LV:) Drugi fotograf to starszy pan i również miałem okazję być na weselu na którym on robił zdjęcia używał jakiegoś soniaka entry level z obiektywem 18-55 na dodatek z wbudowaną lampą!!! Później widziałem ich zdjęcia, ale zostawię to bez komentarza:) Dlatego ja chciałbym się tym zając u siebie w mieście i okolicy;) d5100 owszem to super puszka, ale jednak troszkę za mała i ciężko ją obsługiwać, więc potrzebuję czegoś większego co leży w łapie i mam wszystko pod ręką do tego miło mieć silnik w body, aby kupować tańsze obiektywy;) Mam nadzieję, że już Ci wyjaśniłem to iż nie chciałem obrazić prawdziwych fotografów;) tak fotografów nie "fotografów":D A wracając do puszki to może wziąć d7000 matryca jak w moim i do tego typ semi-pro;) Tylko co jak trafię na problemy z AF?:D

paul80 
Maniak
Optyczny

e4r5t, :wink: zwracam honor i pisownia się poprawiła :wink:

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

e4r5t napisał/a:
Tylko co jak trafię na problemy z AF?
To odeslesz.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

e4r5t napisał/a:
Tylko co jak trafię na problemy z AF?:D
Zamierzasz robić zdjęcia tylko i wyłącznie na f/1.4? ;)

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
Zamierzasz robić zdjęcia tylko i wyłącznie na f/1.4? ;)
tzn ze na przysłonach 1,4 af ma prawo nie działać? albo ze wada ta występuje tylko dla dużych wartości przysłon? nie do końca rozumiem co miałeś na myśli.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel, to co działo się kiedyś z D7000 objawiało się w zasadzie na bardzo jasnych przysłonach, gdy GO jest mała i łatwo o BF/FF

Działo kiedyś - bo na kilka aparatów D7000 jaki znam, tylko jeden miał taki problem (ale po wymianie już nie ma). Choć nie wiem dokładnie co z tym słynnym D7000 fatmana73, o którym to przypadku praktycznie wszyscy w PL pisali ;)

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
kufel, to co działo się kiedyś z D7000 objawiało się w zasadzie na bardzo jasnych przysłonach, gdy GO jest mała i łatwo o BF/FF
a może inaczej: mała GO ukazywała wady af; jak domkniemy do np f8 to duża GO maskowała ten problem? bo z tego co napisałeś można wywnioskować ze powyżej pewnych przysłon af działa już dobrze i problem znika. :?:

przyznam , nigdy jakoś bardzo nie wgryzałem sie w szczegóły problemu z af w d7000 ;)

siosio 
Maniak

e4r5t

Zostaw D5100, kup sobie Sigmę 18-35 plus tą 50 f/1.8 nikkora, bo tania i dobra, do tego lampa na jaką cię stać i zarób foceniem na D7000.

Myślę, że D5100 z Sigmą 18-35 nie będzie miał gorszej celności od D7000 z Tamronem 17-50 f/2.8

Najważniejsza jest matryca i obiektyw, potem guziczki i wygoda.

komor 
Moderator

kufel napisał/a:
a może inaczej: mała GO ukazywała wady af; jak domkniemy do np f8 to duża GO maskowała ten problem?

Pewnie chodzi o maskowanie problemu, choć nie tyle o maskowanie, co łatwiejsze zmieszczenie się w zakresie GO, pomimo lekkich błędów. kufel, pomiędzy f/1.4 a f/8 jest jeszcze cała masa przydatnych możliwości. :) Ja w moim skromnym doświadczeniu nieraz miałem sytuację, w której na niskiej przysłonie zrobiłem komuś ostre okulary czy nos, i to niekoniecznie z powodu błędu AF, bo przecież przy małej GO łatwo samemu się poruszyć, fotografowania osoba się poruszyła itd. Po nieco większym przymknięciu cała twarz znajdowała się w ostrości i problem znikał, pomimo, że nadal mogłem mieć błąd AF, czy FF/BF, czy poruszenie mnie lub modela.

e4r5t 
Nowy

Urządziłem sobie dzisiaj dość długą pogawędkę z gościem w FJ odnośnie d7000. Pan sprzedawca , stwierdził, że to propaganda z tym chlapaniem oleju i problemami z AF:) on niby rozkręcał ten model i tam nie ma nic co mogło by chlapać olejem:) a co do AF może trafiła się jakaś jedna czy 2 puszki i zapytał od czego jest kalibracja obiektywu w body? twierdził również, że na forach osoby specjalnie tak piszą, aby zniechęcić do nikona i zaczeli kupować np. Canon, podobno płacą 50gr za 1 negatywny komentarz:D

Odpowiedz do tematu