Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 05 Paź, 2013 Lustrzanka dla amatora - używka do 1000zł
Witam serdecznie!
Jestem nowy na tym forum i nie za bardzo się orientuję w lustrzankach dlatego kieruję do Was pytanie/prośbę. Przymierzam się do zakupu pierwszej lustrzanki ale nie chciałbym wydawać więcej niż 1000zł, oczywiście biorę pod uwagę używane egzemplarze. Najbardziej chodzi mi o jakość zdjęć i żeby nie było problemów jeśli chciałbym dokupić osprzętowanie do niego... Najbardziej jestem nastawiony na takie marki jak Nikon i Canon oczywiście z obiektywem. Chciałbym zaznaczyć, że za kilka miesięcy wybieram się do Azji i chciałbym jak najlepiej uwiecznić podróż na zdjęciach.
michael88gda, rozważ to, że wybierając się na wycieczkę, będzie cię korcić również filmowanie. Dlatego warto kupić coś już z taką możliwością. Przemyśl również jakie będą miały przeznaczenie wykonane fotki, jeśli do oglądania w full HD lub druku nawet A4, to co nie kupisz będzie na początek dobre.
Sugerowany przez Sundersa model Canon 1100D jest według mnie najlepszym wyborem.
michael88gda, rozważ to, że wybierając się na wycieczkę, będzie cię korcić również filmowanie. Dlatego warto kupić coś już z taką możliwością. Przemyśl również jakie będą miały przeznaczenie wykonane fotki, jeśli do oglądania w full HD lub druku nawet A4, to co nie kupisz będzie na początek dobre.
Sugerowany przez Sundersa model Canon 1100D jest według mnie najlepszym wyborem.
Tak, na pewno będą sytuacje kiedy będę chciał nagrać jakiś filmik - tutaj zapomniałem napisać o filmach bo nie wszystkie starsze modele mają taką możliwość. I na pewno zdjęcia będę chciał oglądać z rodziną w full HD i niektóre pójdą na ścianę.
Wiem, że ja pewnie bym za wiele różnic w wykonywanych zdjęciach różnymi modelami bym nie zauważył dlatego skierowałem prośbę do Was. A chciałbym lustrzankę bo miałem kiedyś kilka kompaktów i nie byłem jakoś super zachwycony jakością zdjęć. Kiedyś byłem za granicą - ja miałem nowy kompakt za 350euro (był to Nikon) a kolega bardzo starą lustrzankę (nie wiem co on miał tam za obiektyw) ale jego zdjęcia do mojego wtedy aparatu robił bajeczne zdjęcia.
michael88gda, nie można dać się zwariować. To jest forum sprzętowe i każdy będzie ci wywyższał dany system nad innymi. Każdy system ma swoje plusy i minusy, a co kupisz to będziesz mieć i tak na prawdę do tego się przyzwyczaisz i fotki będą zależały i tak od ciebie. Sprzęt - aparat to najmniej ważny element. Po pierwsze ty, twoje oko i zamysł, po drugie jakość obiektywu, po trzecie dopiero korpus zwany aparatem. Wszystko rozbija się o to co dalej, jaki kupisz obiektyw w przyszłości, czy pasja fotografii nie skończy się za kilka miesięcy i aparat spocznie na półce.
W mojej ocenie Nikon D3100 jest trochę lepszy od Canona 1100D i jeśli to kwestia różnicy 50 czy 100zł to chyba warto go kupić.
toledo [Usunięty]
Wysłany: Pon 07 Paź, 2013
siosio napisał/a:
To może jakaś Sony Alpha 33?
Ma to AF w trybie video sprawny jak w 70D więc to całkiem niezły pomysł.
Sony jak pamiętam w aparatach klasy amatorskiej integrowało również GPS i takie geotagowanie zdjęć z dalekich krajów jest bardzo fajną sprawą kiedy później wraca się w te miejsca przed monitorem. Automatyczne składanie panoram i HDR to też fajna sprawa jeśli ktoś nie ma ambicji aby się z tym pieścić godzinami gdy zwozi się obszerny materiał z takiego pobytu. Warto rozważyć moim zdaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10