Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sob 12 Paź, 2013
D610
Autor Wiadomość
bogdanek 
Rozmowny

Wysłany: Sob 12 Paź, 2013   

toledo , i Ty się bierzesz za zawodowców (ja jestem amatorem), no normalnie wzbudzasz mój szacun , byłem pewien , że co najmniej jakąś mamiyą fotografujesz.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Toledo. I już jasne skąd te piski o gepeesy i wuefy :lol:

toledo
[Usunięty]

hijax_pl Ty tu czymś handlujesz? Bo taki widzę mocno tendencyjny jesteś i śledzisz każdy żółty wątek z dziwnym zaangażowaniem :roll: Sunders jednak dobrze Cię podsumował jednym słowem :lol: ale myślę, że to ma bardziej marketingowe podłoże. Możesz przekazać do centrali jeśli boli Cię krytyka :wink: Na tą chwilę wbrew pozorom większość osób odebrała te pierwsze sample jako wpadkę czyli dokładnie tak jak o tym pisałem ja i później Arek. Dla mnie sprzęt jak każdy inny i skoro płacę to wymagam, a tu znowu można mieć wątpliwości. Jeśli oferta lub jakość usług mijają się z moimi oczekiwaniami to rozważam większe zmiany. Tak, GPS i WiFi wolałbym mieć w puszce (jak w 6D) zamiast płacić za pseudotańsze i mniej wygodne klipsy. Było już o tym na głównej i nie widzę sensu przenosić dyskusji. Chyba, że tu taki zwyczaj, że moderator prowokuje oftopy i schodzi na poziom jakiejś emocjonalnej wojenki (bo tak Cię odbieram w tym wątku) :roll:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Na miałczenie o tym jak Nikon dał ciała z D610 jeszcze za wcześnie, nawet po paru samplach w necie jeszcze nie można powiedzieć o aparacie za wiele. Gdyby aparat się okazał felerny to dowiemy się o tym dopiero po jakimś czasie, gdy na rynku będzie już trochę sprzedanych egzemplarzy. :razz:

toledo
[Usunięty]

Tak, po tych samplach z pewnością wielu poczeka na chwilę o której piszesz :razz:
W tym czasie rozważą też alternatywy w postaci choćby udanego 6D :D

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

toledo napisał/a:
Ty tu czymś handlujesz?
Niczym. Co najwyżej tak sobie rozważam pewne teoretyczno-praktyczne aspekty pracy różnych aparatów cyfrowych. W sensie optyki czy też matrycy. A raz po raz przeleję coś na papier, by myśl nie umknęła ;)

I daleko mi do zażółcenia tak ja ty czy Sunders próbujecie mnie zaszufladkować. To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony.

Różnica między nami jest taka, że nie podniecam się pyłkiem na zdjęciu. Nie feruję wyroków co do jakości migawki ani - do czego jeszcze nie doszedłeś w tym wątku - nie analizuję w związku z tym pyłkiem wizji i strategii producenta. Po prostu nie zwykłem wróżyć z fusów. Przepraszam - pyłków.

Pyłek nie jest wadą konstrukcyjną, jak bardzo byś się nie wykręcał - nie uda się tej tezy podważyć.. Źródło jego pochodzenia może nią być. Czy masz jakaś wiedzę w tym temacie, której mi brakuje?

toledo napisał/a:
Tak, po tych samplach z pewnością wielu poczeka na chwilę o której piszesz
Co za nieprzenikniona myśl i wizjonerskie spojrzenie na świat. Gratuluję pewności tezy. Może czas rozklejać na mieście plakaty z ostrzeżeniem przed tą japońską firmą? By się wieść rozeszła też wśród tych, co forów nie czyta i nie potrafi prawidłowo zanalizować tej sytuacji?

toledo
[Usunięty]

hijax_pl napisał/a:
To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony.

Jechałeś po żółtym znaczku w temacie problemów z AF i chlapania olejem w D7000?
Jak mocno i gdzie krytykowałeś wadę w D600?

Czasem przeglądam forum i zawsze kojarzę Cię jako żółtego taliba.
Każdą krytykę Nikona próbujesz złagodzić i zawsze podkreślasz przewagi tego systemu.
Sorry gość ale jesteś dla mnie tak wiarygodny jak te żółte liście ;)

hijax_pl napisał/a:
Może czas rozklejać na mieście plakaty z ostrzeżeniem przed tą japońską firmą? By się wieść rozeszła też wśród tych, co forów nie czyta i nie potrafi prawidłowo zanalizować tej sytuacji?

Nie za dużo emocji jak na paprochy? :razz: Coś mi się zdaje, że cały ten elaborat w temacie swojej niezależności pogrążyłeś tym akapitem :mrgreen:

Poczekamy na rozwój sytuacji ale cieszę się, że ludzie piszą o takich wpadkach i informacja zatacza kręgi bo właśnie dzięki nim taki Nikon zaczyna serwisować D600 i wypuszcza ponoć poprawiony :mrgreen: D610

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

hijax_pl napisał/a:
daleko mi do zażółcenia tak ja ty czy Sunders próbujecie mnie zaszufladkować. To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony

Tia ... skoro zostałem wywołany, to ja "dokładnie Cię znam" ale z całkiem innej strony :lol:
Co do pyłków, komor IMO celnie podsumował zaistniałą sytuację i dodawanie do tego czegokolwiek, to zwykłe "bicie piany". :wink:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

toledo napisał/a:
Jechałeś po żółtym znaczku w temacie problemów z AF i chlapania olejem w D7000?
Może jestem dziwny, ale miałem w ręce 4 egzemplarze tego modelu i żaden nie był naznaczony olejową wpadką czy tez problemami z AF, o które to z Nikonem walczył Fatman73.
toledo napisał/a:
Jak mocno i gdzie krytykowałeś wadę w D600?
Nie krytykowałem, bo to nie jest dla mnie jakoś tam problematyczne. Mój D700 jest bardziej zasyfiony. Cóż - takie życie, że jak się odkręca obiektyw to syf wchodzi.
toledo napisał/a:
Każdą krytykę Nikona próbujesz złagodzić i zawsze podkreślasz przewagi tego systemu.
Błąd - zwykle reaguje na farmazony niewiele rozumiejących osób. To jest forum publiczne a nie tylko dla zarejestrowanych. Głupoty pozostają w pamięci zatem warto je prostować.
toledo napisał/a:
Sorry gość ale jesteś dla mnie tak wiarygodny jak te żółte liście
No i spoko. Ja też podejrzewam, że tego D5100 wcale a wcale nie masz. No, może kolega ma :lol: :razz:
Sunders, nie znasz. Wydaje Ci się, że znasz a prawda może Cię wyrzucić z kapci. :D

Jednym słowem czas wątek zamknąć :razz:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

IMO czas zamknąć dyskusję o pyłkach, przynajmniej do czasu ukazania się D610 w sprzedaży.
Ostatnio zmieniony przez Sunders Sob 12 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

toledo
[Usunięty]

hijax_pl napisał/a:
Cóż - takie życie, że jak się odkręca obiektyw to syf wchodzi.

Ciekawa teoria w temacie D600 :lol:
Zgaduję, że taka właśnie była odpowiedź serwisu dopóki mocniej nie zaszumiało o tym w internecie. Dla mnie jesteś spalony w tym temacie :zalamany:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Sunders napisał/a:
IMO czas zamknąć dyskusję o pyłkach, przynajmniej do czasu ukazania się D610 w sprzedaży.
Zgadza się z tym mój cały analityczny umysł.
toledo napisał/a:
Ciekawa teoria w temacie D600
Pisałem o swoim D700. Nie D600.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Na razie zamykam, czekamy aż aparat pojawi się na rynku, wtedy będziemy dyskutować, na razie to wróżenie z fusów - paprochów. :smile:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi