Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To jest znany wszystkim dobrze świat: "jestem od nich cwańszy". Skoro mój sprzęt pochodzi z tego samego kraju co twój a ma inną nalepkę i 2x niższą cenę to znaczy, że ty przepłaciłeś a ja byłem mądrzejszy i nie przepłaciłem za to samo.
I to się sprawdza w stu procentach, dopóki Atrix nie używasz lornetki do obserwacji tylko do pokazywania. Także do lansu to kupiłbym lornetkę z allegro, nakleił znaczek Panasonic i w miasto. Miałbyś unikat, jak mawia Stefan: białego kruka.
tylko, że niższa cena oznacza , że dokonano oszczędności przy produkcji. Przeciętny kupujący i tak tego nie zauważy, bo dla niego liczy się przede wszystkim cena ( niestety )
tylko, że niższa cena oznacza , że dokonano oszczędności przy produkcji. Przeciętny kupujący i tak tego nie zauważy, bo dla niego liczy się przede wszystkim cena ( niestety )
...i dlatego na tym forum staramy się zwiększyć procentowy odsetek osób patrzących także / przede wszystkim na jakość.
To jest znany wszystkim dobrze świat: "jestem od nich cwańszy". Skoro mój sprzęt pochodzi z tego samego kraju co twój a ma inną nalepkę i 2x niższą cenę to znaczy, że ty przepłaciłeś a ja byłem mądrzejszy i nie przepłaciłem za to samo.
Tu nie chodzi o to czy kto jest cwańszy od kogoś innego.
Darek P napisał
Tak i nie. Jest jeszcze coś takiego jak: producent - importer ( różne nazwy produktu) i marża = róznica ceny
Goornik napisał
.i dlatego na tym forum staramy się zwiększyć procentowy odsetek osób patrzących także / przede wszystkim na jakość.
Tak bo przykładowo na allegro znajdziesz " stalową chochlę " za 250 zł i dobrą lornetkę w tej samej cenie.
Przeciezw tym temacie chodzi o to co kupić do 200zł. Nie może być więc mowy o Swarowskim czy Fujinonie. Nie ta klasa i nie ta cena.
Mam kupić lornetkę do 200zł i ani grosza więcej. A wy macie mi doradzić co mam kupić za te pieniądze.
O to przecież chodzi od samego początku. jak ja mówię kupie PP 7 x 50, to wszyscy nie kupuj kup Swarowskiego. Jak mówię że kupie Lugera , to wszyscy nie kupuj, kup Fujinona.
cyt: Wady: marny pokrowiec,za lużne zatyczki szkieł
Zalety: jasna i dobrze ostrzy,dobre odwzorowanie kolorów,nie jest ciężka
Podsumowanie: do użytku amatorskiego bardzo dobra,jak na tą cenę -jakość optyczna bardzo dobra,optycznie nie widać różnicy w stosunku do modelu entry.
Z takimi prostymi przykładami można się spotkać.
A teraz na serio mój znajomy chce kupić właśnie lornetkę do 200 zł. To suma maksymalna. Nie może być to używka. Doradzałem mu to to - http://allegro.pl/prawdzi...3664351048.html
Niestety ma być to wyrób nowy i max 200zł.
Mogę polecić Bresser Hunter 7x50, bo mam od 4 lat i jeszcze się nie popsuła a jeździła w samochodzie i sie wytrzęsła
Co niemieckie to niemieckie
Opinie zamieściłem kiedyś w specyfikacjach
Kupiłem ją w MM po obejrzeniu 3 sztuk. Odradzam zakup przez net.
Nawet staniała
Wysłany: Czw 31 Paź, 2013
Temat "never ending story". Jest lornetka jest klient - wszystko jedno za ile. Korzyścią lornetek typu Voyager może być to, że za minimalne pieniądze można mieć wprowadzenie a często zachętę do prawdziwej optyki. Znam takiego co po Voyagerze kupił Titanium (nawet Silvera pominął). Gdy ktoś ma zamiłowanie do optyki to nie skończy na "Voyagerach" a jeśli ktoś nie ma tego feelingu to żadnej lornetki nie potrzebuje - bo czy patrzy w Voyagera czy butelkę ze szkła białego (bez aluzji spożywczych) to odczucia ma zazwyczaj podobnie obojętne. Z kolei jeśli od początku wiemy, że mamy sympatie optyczne to szkoda pieniędzy na ultrabudżetowe lornetki.
Dla wszystkich operujących stwierdzeniami - w taniej lornetce jest plastyk " zero" szkła w optyce.
Więc odpowiem, nie jest to prawdą - szkło optyczne, powłoki napylane jedno lub dwustronnie.
Ten wynalazek z linku jest zrobiony na optyce taniej lornetki typu Baigisch 7 x 50.
Moj sasiad kupil niedawno Celestrona G2 7x35 za 125zl i powiem wam ze jak dla mnie nie jest zle, ale ja laik jestem. Lornetka daje ostry obraz nie robi z czerwonego zielonego itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9