Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To w dziale "ludzie" można równie dobrze wrzucić fotkę rozrzuconych szczątków ludzkich po wybuchu bomby w Iraku. Zgodzę się z Twoją uwagą na temat tła, rozmytych aut itd. Tak można by "opowiedzieć" jakąś, co prawda smutną, ale jednak "historię".
"wplywu nie mamy", czyt. nie unikniemy jej. z tym już chyba nie będziesz polemizował?
fazi75 napisał/a:
Omawiane zdjęcie i jemu podobne nie godzi się z moją estetyką i tyle
nie każdemu musi sie podobać ( w sumie dziwnym by było jeśli by się podobało) ale tu nie chodzi o lubię/nie lubię, tylko o zaakceptowanie faktu, ze takie rzeczy mają miejsce. a jak juz przyjdzie zaakceptowanie to potem będzie przyzwyczajenie sie i takie widoki straszne nie będą.
zaki napisał/a:
To w dziale "ludzie" można równie dobrze wrzucić fotkę rozrzuconych szczątków ludzkich po wybuchu bomby w Iraku.
w dziale ludzie może nie , ale w dziale reportaż owszem.
widzisz, ja nie lubię lukrowanej wersji świata serwowanej przez glowne media, gdzie rzeczywistość sprowadza sie do lakonicznych opisów. nie mowie ze trzeba epatować zwłokami , ale czasem jedno zdjęcie potrafi dać prawdziwy obraz jakiejś tragedii /sytuacji etc.
ja daleki jestem od pokazywania zwłok w przypadku katastrof , wypadków etc,bo wtedy to jest tylko sensacja , ale pokazywanie śmierci w przypadku konfliktów zbrojnych ( używanie białego fosforu, dekapitacje etc) czyli świadomej działalności człowieka , bardziej otwiera oczy i uświadamia co się dzieje i z czym/kim mamy do czynienia.
To zdjęcie w moim zamiarze nie było tu wrzucone żeby sie podobać !
Wrzuciłem to zdjecie troszkę jako prowokację, w celu wywołania jakiejś dyskusji, niekoniecznie o samym zdjęciu.
Sorry, że niektórym zaburzyłem poczucie estetyki.
Na pewno nie szukałem taniej sensacji. Jak zobaczyłem tego lisa, pomyślałem sobie jak marnie zginęło takie piękne stworzenie, a teraz leży na poboczu jak niepotrzebny śmieć... Pomyślałem sobie też jak kruchy jest nasz żywot i jak niewiele potrzeba żeby człowiek leżał na miejscu tego lisa.
Odróżnił bym jednak zdjecie z sekcji zwłok od tego , jeżeli nie widzisz róznicy to sorry.
Nie chcę z nikim polemizować, szanuję prawo każdego do własnych odczuć ale proszę nie odbierajcie go powierzchownie...
Tych których zdenerwowało , przepraszam. Show must go on.
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013
Generalnie, żeby się "sprzeczać" z jakąś korzyścią, to trzeba wiedzieć o co. Więc w czym rzecz - że to nie pasuje do tego działu - czy że nie powinno w ogóle być pokazywane jako niesmaczne?
Uważam, że pasuje do tego działu, choć ja osobiście mam dość luźny stosunek do szufladkowania. Samo umieszczenie tego zdjęcia tu a nie np. w "reportażu" też jest pewnym komunikatem.
Uważam, że nie ma nic złego w pokazywaniu takich zdjęć, mimo, że faktycznie są one nieestetyczne. Jedni z nas używają obiektywów jak różowych okularów, ekstrahując "ładne ujęcia", eliminując z kadru to, co im nie pasuje. Inni fotografują właśnie to, czego unikają ci pierwsi.
Jeśli chodzi o ludzi, to podpisuje się pod tym, co powiedział kufel. Dodam tylko, że martwe ciało ludzkie czy też ciało zniszczone było zawsze przedmiotem zainteresowania sztuki, żeby wspomnieć o turpizmie czy o obrazie, który pewno wszyscy widzieli - sekcji Rembrandta.
Większość z nas dość często widzi przedstawienia człowieka przybitego do krzyża, który umarł w męczarniach - ten aspekt, że pokazuje się zamęczonego trupa, w dodatku przeważnie przedstawionego z dokumentalistyczną dokładnością, poranionego i ociekającego krwią nie budzi zazwyczaj sprzeciwu - bo taka jest konotacja kulturowa.
Reasumując zdjęcie jak policzek, może nieprzyjemne, ale dobre.
I jest zdecydowanie lepiej Tylko biednemu liskowi obciąłeś łapkę, a pieskowi ogonek
No i chyba psisko ma trochę ciężko, bo nie dość, że w wodzie, to jeszcze pod górkę
Justyna724 Ładne fotki, moja córka rozkleiła się przy 150. mnie urzekła morda psa na 147, bardzo mi się podoba.
AgaS 151 ,152 - tak jak napisała Justyna. Ładnie przedstawione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 17