Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 01 Sty, 2014
FOTOGRAFIA KOLEJOWA 2013
Autor Wiadomość
Daruu 
Uczestnik

Wysłany: Pią 26 Lip, 2013   

seba691, a ja znam to zdjęcie :) nawet na nie głosowałem :)

Reklama

Arkowal 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 26 Sie, 2013   

30

[ Dodano: Pon 16 Wrz, 2013 00:16 ]
31

30.jpg
Plik ściągnięto 6142 raz(y) 323,5 KB

Fotograf1234 
Rozmowny

Wysłany: Nie 03 Lis, 2013   

Arkowal - fajne
Jak się podoba?
32.

Pociąg 2.jpg
Plik ściągnięto 5921 raz(y) 245,72 KB

kojut 
Entuzjasta

Fotograf1234 napisał/a:
Jak się podoba?
32.

W ogóle- do kosza. Zły kadr (krzywo, ucięte), zła ekspozycja (przepał), nieudany panning.

marcin2781 
Rozmowny

Fotograf1234 napisał/a:
Jak się podoba?
A zadałeś sam sobie kiedyś takie pytanie przed pokazaniem tego czegoś . To może zacznij od samo tryki i oszczędź nam takich widoków :cool:

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Pon 04 Lis, 2013   

Akurat panning wydaje mi się bardzo udany, a nawet nie tyle panning, co efekt, dzięki któremu ostre są okolice przodu maszyny, znajdujące się w dobrym miejscu w kadrze - a reszta rozmazana, coś jakby użycie zuma w czasie naświetlania. Niebo przepalone, fakt, ale ten "panning czy nie panning" bardzo fajny moim zdaniem.

Po drugie to jest przecież wątek po to, żeby wrzucać swoje gnioty a inni żeby technicznie a nie lirycznie komentowali.

Fotograf1234 
Rozmowny

Wysłany: Wto 05 Lis, 2013   

maziek - trafiłeś w kwintesencję tego zdjęcia.
Po drugie to wyjaśnia marcin2781 twoje pytania o obecność na tym forum.

paul80 
Maniak
Optyczny

32. mnie się nie podoba i trochę zgadzam się z kojutem, chętnie zobaczę inne kadry :wink:

Fotograf1234 
Rozmowny

paul80 - każdy ma swoje gusta, ja też nie twierdzę, że moje zdjęcie jest doskonałe.
Jak czas się znajdzie i pogoda dopisze to zobaczysz inne kadry.
A z resztą...
33.

Pociąg PR Zakopane 2013.08.jpg
Plik ściągnięto 5716 raz(y) 277,61 KB

paul80 
Maniak
Optyczny

No zdecydowanie lepsze, nawet nie ma co porównywać, tylko szkoda tych krzaków :wink:

[ Dodano: Wto 05 Lis, 2013 20:56 ]
za to podobają mi się bardzo zdjęcia pesa :wink:

_13_jacek 
Bywalec

Witam :smile:
Takie tam popełnione kiedyś :oops:
34

Pozdrawiam :wink:

fazi75 
Rozmowny

Fotograf1234, Przestań się wreszcie zachwycać "efektami specjalnymi" i poczytaj o podstawach fotografii. Jeszcze nie widziałem ani jednego Twojego zdjęcia(nie tylko na tym forum) które grało by kompozycyjnie. Nad światłem też zupełnie nie panujesz. Jak nie przepały, to niedoświetlone. Jeśli nie chcesz kupować książek(poradników), to skorzystaj z poradników w sieci. Może bardzo nie lubisz czytać? Otóż jest na to sposób. Poradniki można też oglądać :mrgreen:
Jak zaczynasz zabawę z fotografią poznaj jej podstawy. Ty zaczynasz wszystko od strony zadu.
Te kolejowe, tak jak wszystkie inne wydają się zupełnie przypadkowe. Przeczytałeś o długich czasach, panoramowaniu i postanowiłeś to sprawdzić. Ok dowiedziałeś się, jak dobranie czasu wpływa na pokazanie ruchu. I to tyle.
Spójrz na tym drugim zdjęciu. Ponoć dużo lepszym :wink: Przecież przylazłeś tu ze statywem pewnie i wybrałeś miejsce, gdzie na pierwszym planie jest krzaczor. Myśl trochę przed naciśnięciem spustu.

Fotograf1234 
Rozmowny

Wysłany: Sro 06 Lis, 2013   

_13_jacek - sam pomysł ciekawy, ale przednia szyna zupełnie przepalona, tak samo jeszcze kilka innych elementów. Gdyby nie to miałbyś fajny kadr.
fazi75 - Udzielaj rad na bieżącą, mów co jest w danym kadrze do poprawienia, poza tym tak to już jest, że na początku wiele kadrów jest przypadkowa.
A ostatnie zdjęcie, nie robiłem ze statywu tylko na szybko z samochodu stojąc w korku.

_13_jacek 
Bywalec

Fotograf1234 napisał/a:
_13_jacek - sam pomysł ciekawy
Dzięki :smile:
Fotograf1234 napisał/a:
ale przednia szyna zupełnie przepalona, tak samo jeszcze kilka innych elementów.
I to w dodatku z premedytacją :smile:
Fotograf1234 napisał/a:
Gdyby nie to miałbyś fajny kadr.
Yhm :grin:
Fotograf1234 napisał/a:
na początku wiele kadrów jest przypadkowa
Z czasem będzie lepiej, mam nadzieję :smile:
Fotograf1234 napisał/a:
ostatnie zdjęcie, nie robiłem ze statywu tylko na szybko z samochodu
Na szybko to (na początku), przepraszam, można iść na tron :smile:
Ostatnio zmieniony przez _13_jacek Sro 06 Lis, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Fotograf1234 
Rozmowny

_13_jacek - przybyłeś tu, żeby kontynuować swoje złośliwości?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi