Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 Podróbka KOMZ 6x24 czyli Made in Russia robione w Chinach
Chyba najdroższą lornetką z byłego ZSRR jest KOMZ 6x24 o polu widzenia 12 stopni. Na aukcjach e-bay potrafi ona osiągać poziom 1500-1800 zł i jest sprzętem dość rzadkim.
Natura (a raczej Chińczycy) nie znoszą próżni. Pojawiła się więc podróbka:
Fiu, fiu - do czego to doszło.....
Najistotniejsze pytanie, to z jakich elementów to robią i jak dokładnie/starannie montują. Bo jeśli jest to wysokiej jakości optyka (w Chinach nie trudno o taką) i jeśli nad kontrolą jakości łapę trzyma jakiś spec-pasjonat, to o efekt końcowy jestem spokojny....
Gorzej, jesli to będzie taka "łyżeczka do cukru" - mniejsza siostra "Chochli stalowej" . Choć przyznać trzeba, że na zdjęciach wygląda rozsądnie. Gorzej z futerałem
Przy okazji: świat staje się mały - "rosyjska" lornetka z Chin jest obserwowana przez Polaka u sprzedającego z Azejberdżanu
Wydało mi się to na tyle ciekawe, że napisałem coś na głównej: Chińczycy podrobią wszystko...
Niedużo wody upłynie, a nawet w naszym dalekim kraju odpowiednie służby dyplomatyczne zaczną reagować na tak prowokacyjne tytuły jak powyższy. To nie jakieś tam „Polish deathcamps”, żeby to olewać. Będziesz się wtedy tłumaczył, chcąc uzyskać wizę chińską udając się w podróż służbową do największej gospodarki świata.
Brakuje tego ciepełka jak w oryginale, na odbiciach światła w soczewkach.
Nie sądzę, żeby za te pieniądze optyka była przyzwoita, gdyby producent wystawił je za kwotę dwukrotnie wyższą, może wzbudziłby więcej zaufania u potencjalnych nabywców, ale zwroty są przyjmowane, więc można się pokusić....
Nie smiejcie sie panowie z Azerbejdzanu, to jest goorniczy kraj.
A wiadomosc bardzo dobra. To juz druga zaskakujaca w tym tygodniu wiadomosc o reanimacji retro. Skoro sie da ruska lornetke to nie ma przeszkod, zeby DO zamowila w Chinach repliki PZO. Skads sie te Stella Heliosy przeciez biora... Juz kiedys pisalem, ze nazwe PZO tez zapewne mozna kupic i budowac jakas rozsadna marke zamiast tego krzaka "Delta Optical". Tak zreszta reanimowano Romet czy Ursus.
Znaczy że w jego rodzinie tradycje optyczne przekazywane są z dziada pradziada.
Arek - jeśli gościu sprzedaje zarówno lornetki jak i szklane dildo, to o optyce i sprzedawanym przez siebie sprzęcie nie wie nic. Jest pośrednikiem między producentem a klientem. Tyle...
Kiedyś panu w Media Markt tłumaczyłem, że instrukcja teleskopu podaje jego zasięg w "m" czyli w magnitudo. Pan uparcie twierdził, że zasieg jest wyrażony z milach
Gdy go zapytałem czy przez teleskop zobaczę Księżyc odległy prawie o 400 000 km, zaczął mi się jąkać.....
Wracając do ruso-chińskiej lorneteki: To co? zaryzykujesz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10