Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 13 Lis, 2013 Sony Alpha SLT-A65 czy Nikon D5200
Witam wszystkich zadam kolejne męczące dla was pytanie hehe, mam zamiar kupic na dniach jeden z tych modeli tylko który lepszy według was ? wiem to troszkę inne technologie bardziej obstawiam Sony ale może wasze wypowiedzi mi się przydadzą , poprzedni mój aparat to panasonic Tz3 hehe więc nie mam żadnego porównania Ale chcę zacząc uczyć się pstrykania fajnych fotek no kręcenia flmików tym bardziej że nie długo będę miał komu robić fotki bo na świat przyjdzie mały brzdąc i wiadomo trzeba to uwiecznić Cena ok 2600zł no chyba że macie coś lepszego w tej cenie ? za sonym dla mnie przemawia podgląd na żywo nie dopiero po zrobieniu fotki chyba że nikon też tak ma ? tego nie doczytałem Wogóle dzięki za każdą pomoc pozdro
za sonym dla mnie przemawia podgląd na żywo nie dopiero po zrobieniu fotki
To ma każdy i Pentax i Nikon i Sony i Canon. Jeśli zależy ci na filmowaniu - to rzeczywiście sony , jeśli na zdjęciach to Pentax K-50 lub K-30 - rzecz gustu.
a jaka jest różnica miedzy A57 a A58 ? gdzieś czytałem że to są dwie inne bajki trochę już porównałem jednak jak sony to zostane przy A65 od tygodnia wertuje fora i im dłużej tym mam większy cyrk w głowie hehe
posłużę się cytatem innego forumowicza z wątku "obok":
kojut napisał/a:
Sony a58 to następca a37. Czyli model niżej niż a57 (takie rzeczy tylko w Sony ). Dobrego nic nie mogę powiedzieć, bo obie te puszki stoją u mnie na przegranej pozycji ze względu na kiepski evf i brak ovf.
no właśnie sony ma ostro namieszane z numeracją modeli hehe raczej zostane przy A65 chyba że mnie jeszcze coś oświeći hehe bo jeszcze tydzień temu chciałem kupić Panasonica GF6
[ Dodano: Czw 14 Lis, 2013 20:44 ]
zadam jeszcze jedno amatorskie pytanie jak to jest z zoomem w takich aparatach zależy on od obiektywu ? czyli ogniskowej ? dobrze pisze jak się mylę to mnie poprawcie w standardzie w tym aparacie jest jakiś obiektyw 18-55mm o co z tym chodzi tak pokrótce ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9