Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Co by przekonać się własne oczy co coś takiego potrafi pokazać.
Poszperałem trochę w necie, jak się okazuje Levenhuk to spory producent sprzętu optycznego. W szczególności na rynki USA i Canada.
Mają w ofercie coś takiego - http://www.telescopes.com...efractorota.cfm
No to na Polski rynek wchodzi kolejny producent sprzętu optycznego, co za tym idzie myślę że ceny sprzętu będą konkurować
Poświrowało tych moich znajomych
Co im polecić ?
Celestrona G2 10 x 50 czy Bressera Huntera 10 x 50
Nie miałem żadnej z tych lornetek w ręku. Byle nie było widać tak jak przez Tento 10 x 50, bo powiedzieli że lepiej widać przez Voyagera ( jedynkę) A przez Tento jak przez dziurkę od klucza.
Od jutra nie pokazuje ludziom żadnej optyki hahahaha
A coż to za śmieć?!
Obiektywy na pewno nie mają 40mm (obstawiam 35mm soczewki, mooooże wraz z gumową oprawą mają te 40mm, popularny sposób robienia w konia kupującego)
Sprzedający sam plącze się w swojej niewiedzy i niekompetencji, bo pisze:
Magnification Type: Fixed Rate
Maximum magnification: 5 - 10 times (jak to się ma do deklarowanych 8x?)
Czyli lornetka o stałym powiększeniu z maksymalym powięszeniem 5-10x, bez komentarza.
Dzięki za podesłanie linku do kolejnej tandety z najniższej półki, może powstrzyma to kilka osób przed zakupem
Poszperałem trochę w necie, jak się okazuje Levenhuk to spory producent sprzętu optycznego. W szczególności na rynki USA i Canada.
Mają w ofercie coś takiego - http://www.telescopes.com...efractorota.cfm
Najpierw przyjmij wyrazu współczucia z powodu świadomego zakupu takiego syfu
Co do Twojej ulubionej "firmy" - Kotku, zrozum, że nie ma takiej FIRMY jak Levenhuk. Jest tylko NAZWA Levenhuk.
A ten fajny triplet APO produkowany jest przez firmę United Optics. Poszperaj w internecie....
Ktoś zamówił ileśtam sztuk z nazwą "Levenhuk", to jest Levenhuk. Chyba, że chcesz nas przekonać, że to United Optics kupują te "rurki" u Levenhuka
Jesli ten refraktor zamówisz powyżej pewnej ilości sztuk, Chinol napisze ci tam dowolną nazwę:
"Bolek & Lolek Limited Edition" także, bo ich to nie obchodzi co na teleskopie piszą.
Nie wiem Atrix co u ciebie jest większe: niewiedza, czy naiwność......
Co do Twojej ulubionej "firmy" - Kotku, zrozum, że nie ma takiej FIRMY jak Levenhuk. Jest tylko NAZWA Levenhuk.
Goornik co Ty rozumiesz przez określenie FIRMA?
Ktoś zamówił ileśtam sztuk z nazwą "Levenhuk", to jest Levenhuk. Chyba, że chcesz nas przekonać, że to United Optics kupują te "rurki" u Levenhuka
Przeczytaj moje posty a znajdziesz odpowiedź. Nie wydaje Ci sięże od samego początku piszę że Chińczyk robi wyrób, a nazwy się tylko zmieniają.
Nie wiem Atrix co u ciebie jest większe: niewiedza, czy naiwność......
Lubie łamać legendy. Jak kupię , rozbiorę na czynniki pierwsze. To wiem na 100% z czego wykonano kolejne podzespoły. Co prezentuje dany sprzęt. W ile procentach jest to zgodne z innymi opiniami.
Dam Ci taki przykład. Kupiłem taką lornetki w hurtowni za 100zł. Szła na rynek francuski. Nie posiadała żadnej nazwy, tylko 7 x 50
Taka lornetka jak to - http://www.armynnavy.com/...roducts_id/3172
Waga około 1,1kg. Potrzebne mi były okulary. Więc poszła na rozbiórkę. Co się okazało:
Wszyskie elementy optyczne pokryte warstwami. staranne wyczernienie, śladowa dystorsja, szerokie pole około 122m. Gwiazdy ciut iskrzyły. Ogólnie dobra lornetka.
Nie koniecznie trzeba wydawać 300 - 400 zł by kupić lornetkę przez którą widać dobry obraz. Trzeba znać się nieco na optyce.
A Atrix to się zna , jak mało kto .
Nie to co Arek , Kivirowi . Abs , i jeszcze paru innych .
Szanowny Lechu, Atrix jakąś tam wiedzę ma. I cały czas wiedzy czerpie z różnych źródeł.
Ale nigdy nie neguję wiedzy innych.
Cenie ludzi mających wiedzę praktyczną i zawsze biorę na serio ich wypowiedzi.
Nie znoszę natomiast ludzi typu widziałem, słyszałem więc wiem. A nic nie warte są opinie ludzi, którzy nigdy w ręku nie mieli danego wyrobu a werdykt końcowy wydają.
W temacie napisano wiele postów. Tylko może dwa posty coś są warte. Czego się dowie młody amator optyki dysponujący kwotą 200 zł na zakup lornetki. Niczego się nie dowie, poza tym że istnieje jeszcze lornetka DO Entry. A lornetki się sprzedają tanie i będą się sprzedawać. Czy ktoś tego chce czy nie. Czy będą się nazywać Levenhuk czy Picolo czy Miś Uszatek. Temat założyłem po to by ktoś kto szuka wiedzy na temat, znalazł informacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9