Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Fajnie, ale ale..
A) To nie jest tak, że w tym nikkorze przysłona schodzi do f/64. Nawet patrząc na samą przysłonę widać, że nie zmienia się jej wielkość. Ogniskowa stała, dziura stała a przysłona nam się zmienia z f/22 do f/64? Dziwy i cuda panie...
B) VR jest bo... to też jest genialne szkło portretowe
C) Reklamowanie jest na tym forum niezgodne z regulaminem. Kolejny taki post po prostu usunę.
AF slaby, tzn. wolny, ale rozdzielczość obiektywu - bdb.
Ale po co komu w makro sprawny autofocus? Chyba że do portretu, a ja zdjęć portretowych raczej nie planuję. Poza słabym AF raczej więcej wad się nie pojawia. Jeśli będę kupował szkło do makro to na pewno mocno zastanowię się nad opcją Tokiny.
hijax_pl napisał/a:
C) Reklamowanie jest na tym forum niezgodne z regulaminem. Kolejny taki post po prostu usunę.
hijax_pl, w dziale o warsztacie foto czemu nie, nie jest to ewidentna reklama czyichs uslug ani nawet link do strony firmy
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 25 Lis, 2013
hijax_pl napisał/a:
Kolejny taki post po prostu usunę.
ten filmik jest troszku edukacyjny, można posłuchać, komuś może się przyda, prędzej "drzaźni" następny post tak zwanego "jednopostowaca", który wypowie się tylko w tym wątku żeby podbić
ten filmik jest troszku edukacyjny, można posłuchać, komuś może się przyda, prędzej "drzaźni" następny post tak zwanego "jednopostowaca", który wypowie się tylko w tym wątku żeby podbić
No tak siedzę na forum od ponad pół roku, tylko po to, żeby teraz w tym dziale podbić jakiś post. Twoja wypowiedź powstała tylko na podstawie tego, że wcześniej się na tym forum nie wypowiadałem, genialne podejście. Ręce opadają. Od momentu rejestracji, oglądam to forum codziennie, nie wypowiadałem się wcześniej, bo nie miałem nic do powiedzenia. Teraz natknąłem się na materiał, który naprawdę wydał mi się ciekawy, a że trochę już podobnych filmików widziałem uznałem, że potrafię odróżnić coś ciekawego; chciałem więc wydać swoją opinię odpowiadając w tym temacie, ale zaraz jakiegoś myśliwego troli forumowych mój post zaczął "drażnić", bo podpasował mu od jego kryteria "podbijania".
PS. Okazało się na moim przykładzie, że statusy pod ksywkami nie są odpowiednie. Nie jestem zdecydowanie "nowy", a jedynie mało się wypowiadam.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 26 Lis, 2013
Grabus, nie wal fochów, mężczyźnie nie przystoi, jak śledzisz to forum od pół roku, to wiesz o co chodzi z nowymi uzytkownikami, reklamami i nowymi/starymi użytkownikami.
Grabus napisał/a:
Teraz natknąłem się na materiał, który naprawdę wydał mi się ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11