Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie ma się co spierać. Z jednej strony tylko 1ki Canon oznacza jako "profi", a z drugiej strony wszystko zależy do czego ma służyć taki korpus, bo równie dobrze i xxxD/xxxxD może być "wołem roboczym" do pakszotów, a jakby nie było amatorskich 5ek nagminnie używają kotleciarze.
Sprzęt ma być do wszystkiego i do niczego bo podobno jest taka zasada że jak do wszystkiego to do niczego. Dużo zdjęć w pomieszczeniach światło wstrętne żarowe bez dopalaczy , nie będą to zdjęcia osób , reszta to wycieczki i bez selekcji walenie wszystkiego co wpadnie w oko bo sprzętu z ręki nie wypuszczam nawet jak boli od tych kilogramów waga bez znaczenia , w pomieszczeniach stałka myślę do moich potrzeb przedmiotów nie ruchomych była by ok na wyjazdy ciemny 18-105 a jak zajdzie potrzeba to oczywiście stałka pomocna pod ręką z drugiej strony ten 17-55 canona też do takich zadań starczy i nie trzeba pod ciśnieniem zmieniać szkieł a na wszelkie szelki można dołożyć tani i dobry 55-250 sporadycznie dopinany Nikon jest nowszy więcej oferuje niż 40d i ten wyświetlacz też nie jest bez znaczenia ale jest mniejszy delikatniejszy słabo się go trzyma mały palec ucieka łatwiej go upuścić śliski taki jakiś menu i obsługa bardziej mi leży canonowska ma za to trwalszy mechanizm prostszy mniej awaryjny chodzi o układ napędu lustra migawki spust , canon ma tam to bardziej zamieszane ale na wzgląd szybkostrzelności inaczej widocznie być nie mogło serwis canona lepszy a gwarancja bezpłatnej wymiany migawki do 100tyś to już wielki plus nikon tego nie oferuje oferuje za to sprawdzoną i nie zawodna starą mechanikę
Canon drogie dobre szkła tanie nic warte praktycznie
Nikon ma tanie i dobre szkła dla amatora
podobno nikon robi dobre puszki a canon dobre zdjęcia i się z tym zgadzam a raczej zgadzałem do momentu wprowadzenia przez nikona matryc cmos wcześniej szumy przepalenia i podkręcone kolory nie zachęcały do nikona jedynie solidność konstrukcji i to w przedziale entry level to moja opinia amatora oczywiście dla wielu bez sensu zapewne ale człowiek się uczy dopiero i nadal nie wie co wybrać
Miałem problem ze zrozumieniem tej treści, głównie przez interpunkcję.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Nie 24 Lis, 2013
lotofag napisał/a:
Z jednej strony tylko 1ki Canon oznacza jako "profi", a z drugiej strony wszystko zależy do czego ma służyć
No to dodam że "na mieście " jeden mój imiennik" używa 600D do reporterki z jedną eL-ką i 50/1,8 ... Można ? Można...
Jeden z dziennikarzy na imprezie na której obaj fotografowaliśmy - stwierdził że mój aparat jest całkiem cichy... Cóż , musiałem skomentować że: tak ma być...
max5 - a właściwie o co ci chodzi?
Lustrzanki APS-C istnieją od dłuższego czasu , a takie z matrycą CMOS - tez długo. A od jakichś 4 lat lustra Canona w formacie APS-C zostają w tyle za konkurencją...
Właśnie chyba tak jest , kiedyś w porównaniu c 450d i n d80 to wychodziło że z nikona białe jest szarawo żółtawe a zielone np trawy całkiem jakieś przesycone i też z dominatą żółci , skóra ludzka jak po solarium a ja nie lubię takiego przekłamania w kolorach i mimo ze 450d było jak wydmuszka przy d80 do tego nie poręczne i biedne to jakość obrazu wygrała i troszkę go miałem . Były to jednak inne matryce teraz nikon się poprawił w kierunku obrazowania pogorszył w jakości wykonania ale nie ma dramatu . Woła roboczego mi nie trzeba po prostu uwielbiam solidne rzeczy jak nic nie pierdzi skrzeczy
[ Dodano: Nie 24 Lis, 2013 20:05 ]
tak zaraz ktoś napisze kup Pentaxa
Andrzej.M. [Usunięty]
max5 napisał/a:
tak zaraz ktoś napisze kup Pentaxa
Jak chcesz solidną puszkę z dobrym obrazkiem w segmencie EL , czy inaczej w tej cenie - to wielkiego wyboru nie ma.
Dziękuje kolego lotofag Twoja odpowiedź jest bardzo kreatywna i pomocna
A czego oczekiwałeś po tym swoim słowotoku? Czytałeś to w ogóle przed kliknięciem wyślij?
Może wróć jednak do tej nauki, o której piszesz, zanim zaczniesz znowu wypisywać jakieś teorie o kolorach itp.
Dziękuje kolego lotofag Twoja odpowiedź jest bardzo kreatywna i pomocna
A czego oczekiwałeś po tym swoim słowotoku? Czytałeś to w ogóle przed kliknięciem wyślij?
Może wróć jednak do tej nauki, o której piszesz, zanim zaczniesz znowu wypisywać jakieś teorie o kolorach itp.
Panu podziękujemy
Andrzej.M. [Usunięty]
Dodam tylko że w gorszych warunkach ten Canon jednak balansu nijak nie łapie... albo właściciel nawet nie próbuje...
A koledze Lotofag się nie dziwię, sam też nic nie zrozumiałem...
No prawie ... poza :
skóra ludzka jak po solarium a ja nie lubię takiego przekłamania w kolorach i mimo ze 450d było jak wydmuszka przy d80 do tego nie poręczne i biedne to jakość obrazu wygrała i troszkę go miałem
Od kolorów to jest RAW i "cyfrowa ciemnia" do niego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9