Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 01 Sty, 2014
ZDJĘCIA NOCNE 2013
Autor Wiadomość
FuzBal 
Rozmowny

Wysłany: Sob 26 Paź, 2013   

Do czego to doszło żeby trzeba było jeszcze naklikowywać miniatury... :twisted: :mrgreen: :twisted:

Reklama

Fotograf1234 
Rozmowny

Wysłany: Pią 08 Lis, 2013   

Na pograniczu z astrofotografią. Zapraszam do komentowania.
49.
I malowanie światłem.
50.
51.

6.jpg
Plik ściągnięto 6383 raz(y) 201,17 KB

4.jpg
Plik ściągnięto 6383 raz(y) 213,64 KB

Miasto gwiazdy 1.jpg
Plik ściągnięto 6386 raz(y) 326,8 KB

pyton 44 
Bywalec

Wysłany: Pon 18 Lis, 2013   

dalszy ciąg spaceru po Krakowie, tym razem nad Wisłą
52

53

Fotograf1234 
Rozmowny

Wysłany: Wto 19 Lis, 2013   

pyton 44 - 52 fajne, ale mogłeś wykadrować mniej brzegu i trawy. Ale i tak ciekawe. :wink:

Justyna724 
Uczestnik

Wysłany: Sob 30 Lis, 2013   

52 podoba mi się, a co do kadru zgadzam się z przedmówcą..

z dzisiejszej wycieczki po Uniejowie,
prosto z puchy

54

55

56

adamtomas 
Nowy

Wysłany: Nie 01 Gru, 2013   

Pyton44 chciałbym żebyś się przeszedł nocą nie tylko po Krakowie, ale po Bydgoszczy, pewnie miasto pokazałbyś w pięknej otoczce

fazi75 
Rozmowny

54-jedynie się broni, ale szkoda cięcia na górze

Justyna724 
Uczestnik

57

58

Intimate 
Bywalec

Chyba lubisz sie włóczyć po nocach, co ? Fajny wiatrak. Szkoda, że te samochody tam stały. Może dałoby się podejść tak, żeby nie było ich widać i zrobić zdjęcie "pionowo" ? Ten wiatrak się obraca ?

Justyna724 
Uczestnik

Intimate napisał/a:
Chyba lubisz sie włóczyć po nocach, co ? Fajny wiatrak. Szkoda, że te samochody tam stały. Może dałoby się podejść tak, żeby nie było ich widać i zrobić zdjęcie "pionowo" ? Ten wiatrak się obraca ?

ostatnio miałam natchnienie zrobić coś innego niż zwykle, więc przeprosiłam statyw i trochę się powłóczyłam tu i tam.. ale zimno .. latem trzeba zrobić taką wędrówkę.

Nie dało się inaczej wykadrowac zeby aut nie było. musiałabym tam po północy przyjechac chyba zeby bylo pusto , bo obok jest restauracja :)

pyton 44 
Bywalec

Wysłany: Pon 02 Gru, 2013   

Kraków ciąg dalszy

59

60

ponieważ nie mam jeszcze ani LR ani PS moje pytanie jest takie:
czy można za pomocą w/w narzędzi skorygować do pionu schodzące się linie budynków przy podniesieniu obiektywu do góry??
w przyszłości chciałbym pofotografować gotyckie katedry np we Francji...

Intimate 
Bywalec

Jeżeli chodzi o photoshopa to prędzej go ograniczają umiejętności użytkownika niż brak funkcjonalności. Ale czy Tobie czasem nie chodzi o korygowanie perspektywy ?

pyton 44 
Bywalec

Intimate napisał/a:
Jeżeli chodzi o photoshopa to prędzej go ograniczają umiejętności użytkownika niż brak funkcjonalności. Ale czy Tobie czasem nie chodzi o korygowanie perspektywy ?

Być może tak.
Chociaż w tym programie którego używam jest korekcja perspektywy, ale efekty po moim jej zastosowaniu są gorsze niż zdjęcie wyjściowe.
I chodzi tu zapewne głownie o umiejętności użytkownika...

Dlatego architektura krzywi mi się, co mnie wkurza.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Wysłany: Wto 03 Gru, 2013   

pyton 44, jest rozwiązanie na Twoje bolączki , ale dość kosztowne ;)
:arrow: tilt shift

[ Dodano: Wto 03 Gru, 2013 00:26 ]
pyton 44 napisał/a:
I chodzi tu zapewne głownie o umiejętności użytkownika...
jeśli masz problemy z uzyskaniem dobrego efektu to najzwyczajniej w świecie poszukaj jakichś instrukcji czy tutoriali. powinny pomoc.

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Wto 03 Gru, 2013   

pyton 44 napisał/a:

ponieważ nie mam jeszcze ani LR ani PS moje pytanie jest takie:
czy można za pomocą w/w narzędzi skorygować do pionu schodzące się linie budynków przy podniesieniu obiektywu do góry??
w przyszłości chciałbym pofotografować gotyckie katedry np we Francji...

Zobacz tutaj
http://forum.optyczne.pl/...er=asc&start=29

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi