Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 04 Gru, 2013 Lustrzanka za około 1800zł
Witam,
Chciałbym kupić lustrzankę cyfrową. Mam na to około 1800zł. Aparat będę wykorzystywał do wszystkiego, ale głównie do zdjęć makro, krajobrazów i portretów. Od razu mówię, że nie jestem specem w temacie aparatów. Myślałem nad Sony SLT-A58.
PS. Czy robienie zdjęć w RAW zmniejsza żywotność migawki?
oj tam. Chodziło mi o coś co robi zdjęcia i można w tym wymienić obiektyw. Budżet to 1800zl na korpus + kit, potem jak nabiorę doświadczenia kupię jakiś szerokokątny i makroobiektyw.
oj tam. Chodziło mi o coś co robi zdjęcia i można w tym wymienić obiektyw. Budżet to 1800zl na korpus + kit, potem jak nabiorę doświadczenia kupię jakiś szerokokątny i makroobiektyw.
oj tam, kup cokolwiek na co Ci pieniędzy starczy. Podniecać się szkoda tematem.
jeżeli Was czymś obraźiłem, to sorry, ale może jednak nie spamujmy
TS [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Gru, 2013
AgentCzesiek198, nie ma najlepszego aparatu w podanej cenie. Do każdej lustrzanki kupisz dobre obiektywy do makro, krajobrazu i portretów.
Gdyby istniała odpowiedź na Twoje pytania, to inne aparaty by się nie sprzedawały, więc byś tego pytania nie zadał
PS. SLT nie jest lustrzanką
aha, to dzięki, czyli nie widzicie przeciwwskazań co do zakupu A58?
E: Widzę, że edytowałeś post. Byłem przekonany, że SLT to rodzaj lustrzanki, ale widać się myliłem, czyli A58 zapewni podobną jakość zdjęć co np D5100?
Ostatnio zmieniony przez AgentCzesiek198 Sro 04 Gru, 2013, w całości zmieniany 1 raz
jeżeli Was czymś obraźiłem, to sorry, ale może jednak nie spamujmy
Nie no, serio, to nie spam, weź kup cokolwiek. Nie masz żadnych wymagań ograniczajacych wybór, z punku widzenia korpusu do tego co chcesz robic to może być nawet kilkuletnia uzywka za parę stów. Naprawdę nie ma co się podniecać tematem i czynic egzegezę tego co Ci by się może wg Pana A fajnie trzymało a w co wg Pana B lepiej patrzyło z czym Pani C się nie może zgodzic. Szkoda twego zdrowia.
[ Dodano: Sro 04 Gru, 2013 18:47 ]
AgentCzesiek198 napisał/a:
Byłem przekonany, że SLT to rodzaj lustrzanki, ale widać się myliłem, czyli A58 zapewni podobną jakość zdjęć co np D5100?
SLT to w zasadzie jest rodzaj lustrzanki bo ma lustro. częściowo przepuszczalne i nieruchome, ale ma. Wg sznytu tutejszego forum nie jest jednak lustrzanką, bo nie jest i tyle. Zapewni podobna jakośc zdjęc, o to sie nie martw i nie daj się wpuścic w tylko Pentax i napewno nie Canon, bo to
W każdym z systemów są szkła bardziej i mniej opłacalne. Przy takich budżetach i tak zwykle kończy się na zakupie szkieł niesystemowych (Sigma, Tamron, Tokina, Samyang).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10