Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No jasne, że nie widzę tylko spodobał mi się entuzjazm
Kolejna sprawa to robienie takich zdjęć nie jest to takie proste.
Ostatnio robiłem pstryki na Słonnym jak goście testowali sobie motorki.
I nie byłem zachwycony pomimo, że Afs 80-200/2.8 który mam jest nie zły.
Myślę, że im gorszy sprzęt tym trudniej, jednak to fotograf robi zdjęcia.
Czasem nachodzą mnie głupie myśli czy lepszym kompaktem nie idzie zrobić
dobrych zdjęć. Te "lepsze" mają nawet trym manualny te "gorsze" masę scenerii.
Czasem szkoda wydać na coś co za chwilę będzie leżało w szafie.
Pytanie czy na pewno chcę to robić, może to przejściowe i lepiej kupić
coś za 1500 i spróbować swoich sił. Jeżeli ktoś pyta o sprzęt to sportu za 4k
w dodatku nowy to pewnie nie mierzył się z tą trudną dyscypliną.
Szkoda żeby się wykosztował a potem żałował w końcu 4k to trochę kasy jest.
Na początku chciałem wszystkim podziękować za wypowiedzi i propozycje!
Z piłką nożną już się mierzyłem, od roku robię zdjęcia na meczach, co prawda jest to fotografia całkowicie amatorska i dla własnej frajdy(a nie np. do gazety ). Dotychczas używałem sony h50.
Wiem, że budżet 4000 wyklucza super sprzęt, ale liczyłem, że może w tych granicach coś się znajdzie.
Sprzętu używanego bym bardzo nie chciał, bo jednak kupując nówkę w sieciówce są raty, ubezpieczenia i inne tego typu bajery .
No tak podejrzewałem.
Jednak zastanów się, czy nowy sprzęt nie zepsuje się,
to też loteria, może mniejsza ale jednak.
Jeśli Cię to naprawdę kręci to kup a jeżeli nie to szkoda kasy.
Większością kompaktów można zrobić przyzwoite foty.
Jeżeli zdecydujesz się na używany sprzęt to nie szukaj okazji.
Jak coś kosztuje to i wartuje. Kupiłem AFSa 80-200/2.8D
Dziwne, że był tańszy o 1,5k niż inne, fakt optyka OK,
wygląd zewnętrzny super pisało, że 100% sprawny.
Kupiłem przyszedł i co, piszczy, czytam na forum to złom.
Pisze do gościa a on odpisuje, że nic nie zauważył, dobre
Nikon tego nie naprawia bo nie produkowany inni piszą, że naprawa 2.2k
Rozebrałem go, 2 popołudnia i działa, ale miałem wiele szczęścia.
Poprawiłem tylko encoder, silnik mógł być w gorszym stanie.
A nawet jak kupisz nowy i Ci np: spadnie/ukradnie w terenie to jeszcze gorzej
Zawodowiec ma sprzęt ubezpieczony więc się nie martwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10