Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 12 Gru, 2013 Canon 70D nikon d7100 czy sony a77
Witam panowie i panie
Krotko i na temat kupuje 2 aparat. Interesuje mnie fotografia ludzi. Z bliska z daleka, twarzy, calego ciala itp. ogolnie zdjecia "profilowe". obiektywy ktorych uzywam to 50mm i 85mm
oczywscie czsem bedzie zabierany na wycieczki ale to juz swoja droga
Najpierw mialem Canona 600d. teraz chce czegos wiecej.
Ogolnie stawiam na nikona d7100 ale jak troche kasy trzeba bedzie wydac to chetnie poczytam wasze opinie na ten temat
Jak bylo cos podobnego z gory przepraszam ze zalozylem podobny temat
Pozdrawiam serdecznie i prosze bez wrogosci bo przeciez... tylko pytam
tak canon poszed juz w inne rece
jak narzie mam max 9k. potem bede dokupowal to co bedzie mi potrzebne
Tylko proszee mi tu nie proponowac pelnych klatek bo na to mnie poprostu nie stac
Czyli jak myślisz o Nikonie 85 f/1.4 i 50 f/1,4 do tego D7100? W wersji D, czy G?
Do portretów dobrze mieć FF ze względu na mniejszą głębię ostrości..... Dużo czytałem, że 85 f/1,8 Canona jest w prawie tak dobre jak 5-6 razy droższy Canonowski 85 f/1.2, oczyiście uwzględniając, że zaczyna się od f 1,8. Nie wiem jak duże są różnice w Nikonie w budżetowej 85tce, a 85 f/1,4 w wersji D i w wersji G.
Jutro bede w miescie to zobacze pentaxa. wole najpierw cos widziec a potem kupowac i wtedy podejme decyzje. co do canona 6d nie wiem czy jest to dobry pomysl. moj aparat bedzie sluzyl gownie do fotografi ludzi ale na wycieczki itp tez bede go zabieral wiec od canona 6d wole nikon d600 (lepsza cena, lepsza dynamika, bardziej skoncentrowany autoFocus). i jest swietny do filmow (przynajmniej te ktore widzialem w necie maja zadowalajaca dla mnie jakosc).
Wolałbym mieć „wypas” szkieł i akcesoriów z APS-C, niż „zmieścić się” z FF i nie mieć prawie nic. 9K zł t o nie jest znowu tak dużo na cały komplet sprzętu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9