Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
wybor lornetki !!!!!
Autor Wiadomość
marrrcik 
Nowy

Wysłany: Pon 16 Gru, 2013   wybor lornetki !!!!!

witam

Jestem poczatkujacym mysliwym i staje przed wyborem lornetki, jest to dla mnie bardzo wazna sprawa dlatego pisze do was o porade gdyz wasz serwis jewst bardzo profesjonalny w mojej opinii , mam dylemat jaka lornetke wybrac , zastanawialem sie na delta optical titanium 8X56 i 8X56 ROH w roh podoba mi sie wyglad i porecznosc , prosze o opinie ktora z tych lornetek jest lepsza , a moze warto doplacic kilka stowek i miec jeszecze lepszy produkt ???

prosze o opinie i przyklady lornetek dodam ze moge wydac do okolo 1500 zl, i chce aby za te pieniadze wybrac najlepszy sprzet...

z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Marcin

Reklama

kimek27 
Optyczny

Wysłany: Pon 16 Gru, 2013   

Ultima 8x56 do tego lepsze dekle i pasek neoprenowy

Arek 
Redaktor

Wysłany: Pon 16 Gru, 2013   

marrrcik napisał/a:
zastanawialem sie na delta optical titanium 8X56 i 8X56 ROH

To może DOT 8x56 ED? Mieści się w budżecie, a optycznie jest naprawdę dobra. Lepsza zarówno od DOT bez ED jak i ROH-a.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Gru, 2013   

no wlasnie chodzi o to ze bardzo podobaja mi sie dachowki , sa bardziej poreczne itd ... a moze wlasnie lepsze optycznie sa porro jak to jest ????

Arek 
Redaktor

Porro ED jest lepsze optycznie, ROH jest ładniejszy i bardziej poręczny. Musisz zdecydować się co dla Ciebie ważniejsze.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Gru, 2013   wybor lornetki

ok, ale jaki sprzet by Pan polecil czlowiekowi z takim zasobem pieniedzy czyli max 1500 zl na lornetke , moze ma Pan jakis konkretny model i firme ktora za te pieniadze bedzie najlepszym wyborem (w programie lowieckim darz bor redaktor testowal dachowke burrisa i tez w miare fajnie wygladala).............

[ Dodano: Wto 17 Gru, 2013 14:46 ]
pewny narazie jestem tylko parametrow czyli 8X56 a firma i to czy ma byc porro czy dachowka pozostaje otwarta kwestia, osobiscie bardzo podobaja mi sie dachoki bo tak jak wspomnialem sa poreczniejsze , porro to troche wedlug mnie przestarzaly uklad (chodzi o wyglad) .....

Atrix 
Bywalec

Lornetka myśliwska musi przeżyć wszelkie tarapaty w terenie. Nikt jej nie będzie nosił w futerale na polowaniu.
Ta lornetka ma miano pancernej - http://allegro.pl/mysliws...3750641663.html
Tutaj opinia Janusza P. zajmującego się naprawa lornetek - http://www.astromaniak.pl...hp?f=10&t=13788

Arek 
Redaktor

Pytanie czy kolega marrrcik lubi taki ciężki sprzęt i czy odpowiada mu indywidualne ustawianie ostrości.
A skoro budżet to 1500 zł, to wtedy zamiast jakiejś Stigmy lepiej popatrzeć na WO 7x50 ED lub DO Extreme 7x50.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Gru, 2013   wybor lornetki

wlasnie o to chodzi ze nie bardzo podobaja sie porro nie wiem dlaczego ale dla mnie budowa jest brzydka :) myslalem najpierw o lornetce DOT 8X56 bez ED , jest w miare tania , mozna juz za 700 zl kupic i podobno tez jest niezla (chociaz to porro :) , jeden z jej uzytkownikow ktory posiada wersje ED i ZWYKLA 8X56 TWIERDZI ZE PATRZAC PRZEZ JEDNA I DRUGA NIE DOSTRZEGA MIEDZY NIMI ROZNICY W JAKOSCI OBRAZU.....

Arek 
Redaktor

No to jak Ci się nie podoba Porro to kup dachówkę. ROH to udana lornetka. Jak chcesz dachówkę wyraźnie od niej lepszą, to już zaczyna być drogo. Nawet używki swoje kosztują:
http://allegro.pl/lornetk...3799610251.html

A nowy Docter 8x56 to 4000 zł:
http://allegro.pl/dostrze...3750286472.html
Steiner 2750:
http://www.kaliber.pl/lor...-8x56-5118.html

Arek 
Redaktor

W Fotozakupach ten Steiner jest za 2333 zł:
http://allegro.pl/steiner...3771734043.html

Nie wiem jak z optyką, ale pole widzenia ma fajne. A jako, że mamy do czynienia ze Steinerem to pewnie możesz po nim samochodem przejechać i nic mu się nie stanie.

marrrcik 
Nowy

no ok wszystko super tylko chcialem do 1500 zl :)

[ Dodano: Wto 17 Gru, 2013 17:12 ]
a co pan sadzi o DOT 8x56 zwylkej bez Ed ????

Abs 
Optyczny

Dachówka myśliwska do 1500zł to już pachnie kompromisami na które można wszak przystać, np. Vortex Vulture 8x56 http://fotozakupy.pl/ofer...CFchY3godTUwACw
Świetne warunki gwarancji, znana firma ale czy lepsza od ROH-a?
Tutaj masz ranking lornetek 8x56 http://www.optyczne.pl/ra...netek-8x56.html

widoczek 
Optyczny

marrrcik napisał/a:
no ok wszystko super tylko chcialem do 1500 zl :)

[ Dodano: Wto 17 Gru, 2013 17:12 ]
a co pan sadzi o DOT 8x56 zwylkej bez Ed ????

Ale ty jesteś niezdecydowany. Najpierw zdecyduj się w końcu, czy chcesz porro czy dachówkę, dopiero potem będzie ci można coś poradzić. Zalety i wady obu typów lornetek zapewne już znasz.

marrrcik 
Nowy

no jestem dlatego pytam osob ktore maja wieksza wiedze odemnie w kwestii lornetek, obecnie rozwazam zakup tych lornetek : DOT 8x56, DOt 8x56 Ed i DOt 8x56 roh(najlepiej chcialbym lornetke z wlasciwosciami optycznymi takimi jak w DOT ED a wygladzie ROHA) ale chyba RoH jest slabszy od Ed niestety....

Odpowiedz do tematu