Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak zwykle Atrix ślizgasz się jak piskorz w dłoni i nie odpowiadasz na niewygodne pytania. Jak długo patrzyłeś przez te lornetki, że tak ludzi naganiasz do zakupu tych szrotów?
Jak zwykle Atrix ślizgasz się jak piskorz w dłoni i nie odpowiadasz na niewygodne pytania. Jak długo patrzyłeś przez te lornetki, że tak ludzi naganiasz do zakupu tych szrotów?
Jeżeli jakaś lornetka wpada mi w ręce zwykle ją porównuje z innymi. Nie tylko w dzień ale również w nocy.
Czasami kupuję tzw szroty ( po upadku itd ), by następnie doprowadzić je do stanu używalności. O ile się da.
Mam kolegę który prowadzi sklep optyczny. Nie jest to sprzedawca tylko , ale optyk i fotograf zarazem.
Mam więc styczność z lornetkami różnymi. Rynek jest taki że powoli odchodzi od sprowadzania drogiego sprzętu, bo się nie sprzedaje. Więc pojawia mu się sprzęt tańszy. Stąd własnie moja wiedza na ten temat.
Opłaci się kupić tanią lornetkę by zbudować dobry okular. Hobby to nie tylko patrzenie ale i budowanie sprzętu.
A powiem Ci że wieczory spędzam własnie na majstrowaniu w optyce.
Nie będę doradzał komuś by kupił lornetkę za set złotych, skoro ma wydać ograniczony budżet do przykładowo 200 czy 300 zł.
Zwykle ludzie patrzą na cenę. I tego nie zmienimy. A jeżeli ktoś chce kupić to i tak kupi, byle tanio.
A mnie chodzi o to że jak ma wydać tą 100, to niech wyda na lornetkę przez którąś coś zobaczy. inaczej kupi pierwszą z brzegu, gdzie sprzedawca określi ten sprzęt jako porównywalny do Swarowskiego.
Na własne oczy i uszy widziałem i słyszałem jak wciśnięto człowiekowi taki zabawkowy badziew. Obok leżała za te same pieniądze Pentaflex, która daje niezły obraz.
Moje pytanie czy widziałeś tą lornetkę pozostało bez odpowiedzi. Jak zwykle.
To co polecasz to są właśnie lornetki pierwsze z brzegu, które wpadły ci w ręce.
Tak zgadzam się, ktoś kto kupi taką lornetkę bezie wkrótce klientem twojego kolegi- magika. Niech więc szykuje portfel. Nie każdy tez chce mieć składaka złożonego z różnych pryzmatów i soczewek. Tak właśnie robione sa tanie lornetki w Chinach i naprawiane u ciebie.
w ogole czytacie jeszcze tego maniaka atrixa ktory wszystkie lornetki na swiecie przetestowal w dzien w nocy i podczas zorzy polarnej ?:)
Chyba mu sie nudzi w domu ze zanudz anas jeszcze na tym forum. Atrixie prosimy Cie idz wlewaj swoja szeroka wiedzę na astroforum lub pochodne prosimy !!!
w ogole czytacie jeszcze tego maniaka atrixa ktory wszystkie lornetki na swiecie przetestowal w dzien w nocy i podczas zorzy polarnej ?:)
Chyba mu sie nudzi w domu ze zanudz anas jeszcze na tym forum. Atrixie prosimy Cie idz wlewaj swoja szeroka wiedzę na astroforum lub pochodne prosimy !!!
Do przetestowania wszystkich lornetek to mi jeszcze brakuje. Na razie jestem na etapie 0,001% wszystkich bino wyprodukowanych po 1990 roku w CHRL
Nie nie mam, staram się tez nie kolekcjonować sprzętu, bo zbyt koczowniczy tryb życia prowadzę. Wątpię by ktoś ja kupił do kolekcji, to tylko przyzwoita lornetka popularna - dobra nie tylko na start. Ma silną konkurencję w postaci Nikona Action i Delta Optical Entry/Silver.
Zajrzyj do rankingu i testu
W lornetkach najwięcej kosztuje trwałość i wykonanie mechaniczne. Poniżej tysiąca to tania, nawet bardzo. Za tyle to buty trudno nawet kupić. Ale każdy może sobie sam określić swój pułap i wymagania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9