Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
wybor lornetki !!!!!
Autor Wiadomość
marrrcik 
Nowy

Wysłany: Sro 18 Gru, 2013   

no dla mnie przede wzssykim liczylby sie obraz w dzien bo glownie wtedy chodze obserwowac zwierzyne....

Reklama

Arek 
Redaktor

No ale 8x56 to nocny klasyk. Jak chcesz coś na dzień, to już lepiej celować w sprzęt o obiektywie około 40-42 mm.

jacek struski 
Bywalec

W delcie optical jest wyprzedarz i są vixeny 8x42 i 10x42 porro i 10x50dach.KIedyś przez porro patrzyłem ale to były inne lornetki były napisy Japan teraz są produkowane w chinach i nie wiem czy to ta sama lornetka. Żałuje ze jej nie kupiłem ale luneta była na pierwszym miejscu.

kivirovi 
Optyczny
http://birdfair.pl/

Na dzien nie potrzebujesz 8x56! Wystarczy ci 2x mniejsza 8x lub 10x42. Ja to bym sie nawet nad malutka 8x32 zastanowil, zwlaszcza w terenie otwartym: Steiner Wildlife Pro lub Vixen New Foresta.

Najbezpieczniejszy wybor to Nikon Monarch 7 8x42, a jak nie starczy to Monarch 5 z mniejszym polem widzenia tez jest niezly. Ciekawa opcja jest tez tania obecnie Vixen New Foresta 10x50. Pole jest niezbyt dobre ale za to jest bardzo mala. Z porro fajny i tani jest Olympus EXPSI ale tez ma male pole widzenia i jest dodatkowo mniej poreczny niz dach. W kazdym razie masz duzo dobrych opcji.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Czw 26 Gru, 2013   wybor lornetki

ok , ja jednak chcialbym lornetke zarowno dobra optycznie w dzien jak i nocy polujac przy pelni, wiem ze to trudne przy moim zasobie pieniadzy ale moze jednak jest cos wartego polecenia ???Tak jak wspominalem zastanawiam sie nad Nikonem Monarch 8,5x56 DCF i mam pytanie czy ten nikon jest optycznie i ogolnie , biorac pod uwage jakosc wykonania zastosowane materialy w nim i oczywiscie optyke lepszy od DOT ROH ??? Czy warto dac ponad 250 zl wiecej za nikona (obecnie kosztuje 1150 zl) czy moze nie oplaca sie i kupic ROHA (900zl ) ???(chodzi mi o to czy np. jezeli nikon jest od ROHA lepszy to czy warto do niego 200 zl doplacic czy np roznice w obu lornetkach nie sa duze i nie ma potrzeby wykladac na darmo te dodatkowe 250 zl ????
z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

jacek struski 
Bywalec

Wysłany: Pią 27 Gru, 2013   

Te lornetki były testowane przez optycznych.Porównaj testy są też opinie pod testami może ci to pomoże podjąć decyzje.Każdy kieruje sie czym innym przy zakupie.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Pią 27 Gru, 2013   wybor lornetki !!!!!

a co sadzicie Panowie o Burris Optics Montana 8x56 ??? (lepszy bylby nikon monarch 8,5x56 DCF) ???

Dudi 
Bywalec

Wysłany: Sro 01 Sty, 2014   

Może HAWKE Prostalk ED. Opinie ma dobre.

http://edredon.istore.pl/...lk-ed-8x56.html

http://edredon.istore.pl/...k-ed-10x56.html

Osobiście wolałbym 10-tke.

TOUAREG 
Uczestnik

Wysłany: Czw 02 Sty, 2014   

Witam. Koniecznie weź pod uwagę Ecotone,
http://www.ecotone.com.pl...ld-ii-8x56.html
w teście Optycznych jest wszystko dobrze opisane i uzasadnione.
Osobiście mogę potwierdzić (mam inny model z Kamakury) precyzję i solidność wykonania tak ważną podczas używania w terenie.
Konstrukcja, parametry a nawet cena wydają się idealnie spełniać Twoje wymagania/możliwości.

marrrcik 
Nowy

Wysłany: Wto 14 Sty, 2014   

Witam Panowie, dziekuje za wszystkie rady i sugestie co do wyboru lornetki , byly dla mnie pomocne, zdecydowalem sie jednak na zakup Delta optical titanium 8x56 ROH, dzis pierwszy raz ja testowalem w nocy i powiem ze jestem zadowolony , jutro zobaczymy w jak spisuje sie w dzien.....

[ Dodano: Czw 10 Kwi, 2014 22:18 ]
witam
tak jak wspomnialem w poprzednim poscie jakis czas temu kupilem delte ROHA 8X56 , poczatkowo wydawala sie ok ale juz pierwszego dnia po wyjsciu w teren odkleila sie plakietka z lornetki na ktorej byla nazwa firmy, jeszcze zeby bylo smieszniej to zgubilem ja w sniegu ale jakims cudem odnalzalem przykleilem i jest ok , ale nie o tym chcialem napisac. Mianowicie ogolnie moze lornetka nie jest zla ale jest jeden mankament ktory mi bardzo doskwiera i nie moge o nim zapomniec, chodzi o te nieszczesne muszle oczne typu quick up ktore po przylozeniu do oczu troszke sie cofaja i chowaja samoczynnie tak ze praktycznie za kazdym razem po przylozeniu lornetki do oczu musze je spowrotem podnosic, moze i nie zwrocilbym na to takiej uwagoi ale dzis mialem okazje w sklepie mysliwskim trzymac eschenbachy 8X56 o powiem ze w nich ten element dziala bez zarzutu , muszle chodza z malym oporem i nie chowaja sie nawet pod silnym naciskiem i teraz nie wiem co zrobi czy odeslac lornetke i zarzadac zwrotu pieniedzy czy wogole to mozliwe ????
Prosze o rade ...
Z gory dziekuje za odpowiedz i ewentualne podpowiedzi
Marcin

[ Dodano: Pią 18 Kwi, 2014 16:30 ]
witam
tak jak wspomnialem w poprzednim poscie jakis czas temu kupilem delte ROHA 8X56 , poczatkowo wydawala sie ok ale juz pierwszego dnia po wyjsciu w teren odkleila sie plakietka z lornetki na ktorej byla nazwa firmy, jeszcze zeby bylo smieszniej to zgubilem ja w sniegu ale jakims cudem odnalzalem przykleilem i jest ok , ale nie o tym chcialem napisac. Mianowicie ogolnie moze lornetka nie jest zla ale jest jeden mankament ktory mi bardzo doskwiera i nie moge o nim zapomniec, chodzi o te nieszczesne muszle oczne typu quick up ktore po przylozeniu do oczu troszke sie cofaja i chowaja samoczynnie tak ze praktycznie za kazdym razem po przylozeniu lornetki do oczu musze je spowrotem podnosic, moze i nie zwrocilbym na to takiej uwagoi ale dzis mialem okazje w sklepie mysliwskim trzymac eschenbachy 8X56 o powiem ze w nich ten element dziala bez zarzutu , muszle chodza z malym oporem i nie chowaja sie nawet pod silnym naciskiem i teraz nie wiem co zrobi czy odeslac lornetke i zarzadac zwrotu pieniedzy czy wogole to mozliwe ????
Prosze o rade ...
Z gory dziekuje za odpowiedz i ewentualne podpowiedzi
Marcin

Odpowiedz do tematu