Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zaproś fana fotografii, niech zobaczy jak pracujesz
Autor Wiadomość
PiotrBławicki 
Nowy

Wysłany: Pon 23 Gru, 2013   Zaproś fana fotografii, niech zobaczy jak pracujesz

Jesteś dobrym fotografem? To zaproś mniej doświadczonego kolegę, aby na żywo zobaczył jak pracujesz. Daj mu szansę na zdobycie doświadczenia – takie przesłanie skierowane do fotografów ślubnych przeczytałem na FB. Ktoś założył grupę: "Drugi fotograf na ślub – zbuduj portfolio" zachęcającą doświadczonych fotografów ślubnych, aby dali szansę początkującym. Odważny gość pomyślałem, przecież zaraz wytkną mu, że konkurencję chce uczyć. Przemyślałem ten pomysł i postanowiłem się dołączyć.

Pomysł jest mi bliski, bo sam zacząłem prowadzić blog jest ukierunkowany na edukację i popularyzację fotografii, tylko że nie ślubnej, a prasowej. Założyłem swój fotoblog, by móc dotrzeć do wielu osób zainteresowanych fotografią. Z drugiej strony praca z żywą materią nie jest mi obca, bo często prowadzę szkolenia z fotografii i fotoedycji. Dlatego postanowiłem wesprzeć pomysł kolegi i od stycznia przyszłego roku raz w miesiącu zaproszę fana fotografii, by na żywo mógł zobaczyć jak pracuję. Celowo używam określenia „fan fotografii”, gdyż nie chcę ograniczać się tylko do osób zaawansowanych. Szansę mają wszyscy interesujący się fotografią, w szczególności prasową. Jaką zasadę przyjmę przy wyłanianiu, kto w danym miesiącu będzie mi towarzyszył, zostawiam Wam. Napiszcie co sądzicie na ten temat i zaproponujcie jakieś rozwiązanie. Chętnie przeczytam wszystkie pomysły.

Ci którzy będą chcieli przeczytać więcej moich przemyśleń zapraszam na mój blog. Nie podaję adresu, bo admin uzna to za link reklamowy (choć nie wiem dlaczego). Musicie sobie wygooglać, imie i nazwisko znacie.

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pon 23 Gru, 2013   

Masz parcie na szkło chłopie...
Jakie jest przebicie - kasa za ilość "blogowych" odsłon zapchanych reklamami?

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013   

MM Troche wiary w ludzi, nie wierzysz w altruizm.
A nawet jak zaplata za takie warsztaty bedzie "poklikanie na blogowe reklamy", to jest to chyba calkie dobra i uczciwa oferta.

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013   

Blog o fotografii świetny pomysł, ale branie gapia ? To rozprasza, poza tym jak ktoś podłapie Twój styl jeśli masz takowy, możesz mieć problem. Brzmi egoistycznie, ale niestety pomysł uważam za szkodliwy, dla fotografia i gapia, jak chcesz robić warsztaty w plenerze, są ludzie którzy są gotowi za to zapłacić, jest taki magazyn "Pokochaj Fotografię", przez wydawcę tego magazynu są organizowanie warsztaty/plenery, według mnie na dość wysokim poziomie, to kosztuje, ale nie są to zaporowe ceny.

Ja podam adres bloga http://piotrblawicki.com/
warto zajrzeć

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Sro 25 Gru, 2013   

Usjwo, czytasz inne fora :wink: to jednak parcie na szkło :wink:

manolo napisał/a:
Brzmi egoistycznie, ale niestety pomysł uważam za szkodliwy, dla fotografia i gapia

jest youtube, na którym jest wszystko, od tego jak wykorzystywać małe lustra, piloty, odbłyśniki i czarcie zapadki, płyny trzymające gęstość rzadkich cieczy, sztuczne kostki lodu, produkcję dymków przy fotografii produktu aż po tematy, jak radzić sobie z rajstopami w sprayu, po tematy jak najlepiej przygotować się do fotek z helikoptera. Jeżeli komuś jest mało, w końcu jest strobist, vimeo i kupę innych portali na których wszystko już pokazano.
Oczywiście nic nie zastąpi doświadczenia i dochodzenia do niektórych tematów samemu, co nie zmienia faktu że dla chcącego nic trudnego.

Ja mogę zrozumieć "szlachetne" parcie na szkło PiotrBławicki, żeby pomóc nowym ale naiwność manolo w dobie wszechogarniającego wszystkiego w necie jest troszku dziecinne :razz:

manolo ile byś wziął za lekcje u siebie, żeby podpatrzeć twój styl :P ?

manolo
[Usunięty]

to co jest w internecie, to są podstawy :)

na pewnym etapie technika przestaje wystarczać, dobre zdjęcia a tylko dobre technicznie zdjęcia to dwa różne światy, dlatego wielu fotografów których większość fotograficznego życia przeminęła "za analoga" ma problem z zaakceptowaniem nowej rzeczywistości, gdzie uczyć się, próbować, można na cyfrze, co analogowo kosztowało więcej czasu i pieniędzy, dlatego np. 20 lat temu dobre techniczne zdjęcia potrafiło robić bardzo niewielu amatorów, teraz prawie każdy, jak nie on, to aparat.

kozidron
[Usunięty]

manolo napisał/a:
to co jest w internecie, to są podstawy :)

które jak znam życie ty masz opanowane :razz:

manolo jak znam życie pewnie masz ten cały internet zgrany płytę wraz z tymi podstawami :twisted:

manolo
[Usunięty]

kozidron, potraktuję poważnie tą zaczepkę, i odpowiem, nie nie ściągam dużo z internetu od jakiegoś czasu, kiedyś tak robiłem bo miałem wolne łącze, ściągałem strony specjalnym programem, bo oglądanie stron online wymagało wiele czasu i cierpliwości, np. onet strona główna potrafił sie wczytywać 10 minut.
Teraz używam sieci zupełnie inaczej, filmy streamuje, i sporo danych trzymam w różnych chmurach, komputer staje się bardziej terminalem niż magazynem danych.

Pozdrawiam, Życzę Miłych Świąt i nie zjadania przyimków.

Andrzej.M.
[Usunięty]

kozidron napisał/a:
jest youtube, na którym jest wszystko

Cóż , nie każdy umie przeszukiwać te napakowane filmami portale, nie wspominając o niezbędnej do ich oglądania szybkości internetu - a tak się składa że nie wszyscy mają dość szybki.
Pomijając te drobiazgi - o szczegóły filmu nie zapytasz.

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

AndrzejM.Makuch napisał/a:
nie każdy umie przeszukiwać te napakowane filmami portal
Przecież to nie wina kozidrona, że nie jesteście w stanie znaleźć tego, czego potrzebujecie. A jest tego milion na przeróżne tematy.

PiotrBławicki, jestem użytkownikiem kilku for internetowych i ewidentnie to wygląda, jakbyś chciał tanim kosztem podbić sobie pozycjonowanie bloga, reklamę czy coś. Taka wskazówka - dobre zdjęcia bronią się same... w tym momencie wbiłem na Twojego bloga i już rozumiem (bądź też wcale) dlaczego musisz to robić.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Gru, 2013   

Ja mogę zrozumieć, że nic nie zastąpi nauki przez doświadczenie tematu "manualnie" ale odcinanie się od wiedzy, nawet jak trzeba się do niej przekopać przez mnóstwo śmieci jest robieniem sobie krzywdy ale każdemu wedle potrzeb.

Zjadanie przyimków, nastąpiło podczas pisania w drodze z wyrobu tabletopodobnego :wink:

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Gru, 2013   

trzeba umieć odróżnić wiedzę od złych nawyków

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Nie 29 Gru, 2013   

Nieważne kto co robi, dla kogo i co z tego może wyniknąć, jedno jest pewne - to się nie spodoba i znajdzie się grono komentatorów, którzy już w drugim czy trzecim poście zajmą się sami sobą, pozostawiając ewentualna istotę rzeczy samą sobie.... Ale to Polska przecież. Wesołego Nowego, koledzy, tzn. żeby było jak w Starym ;) . I żeby niczego nie było.

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Pią 03 Sty, 2014   

maziek napisał/a:
I żeby niczego nie było.

ależ to właśnie zmierza do zmiecenia wszelkiego dobra w nicość, wiedzy nie rozdaje się ot tak, jakieś sugestie na poziomie elementarnym a wiedza doświadczonego zawodowca to różnica i to spora, lepiej napisać książkę jak ktoś chce być sławny i uznany.

komor 
Moderator

Wysłany: Pią 03 Sty, 2014   

manolo napisał/a:
lepiej napisać książkę jak ktoś chce być sławny i uznany.

Czemu warsztaty z bardziej doświadczonymi od siebie uważasz za niecelowe? Czym się różni „rozdawanie wiedzy” w książce od bezpośredniego kontaktu? (Poza tym, że wiele kwestii łatwiej przyswoić właśnie w bezpośrednim kontakcie.)

Odpowiedz do tematu