Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pewnie, ze fotki sa najwazniejsze. Ale jesli nie podobaja Ci sie zdjecia wypluwane przez puszke, to zawsze mozesz pobawic sie troche ustawieniami lub ostatecznie robic w RAWie i potem ladnie go obrobic.
Obawiam się, że ustawieniami nic nie zdziła się, ponieważ na dp dali Standard Portrait Landscape Neutral
Faithful Monochrome Adobe RGB i porównywałem z D60 każdy z tych. Obróbka to juz jakis pomysł, ale czy obrabianie każdego zdjęcia ma sens?
Nie mam widoków na inne szkło w najbliższym czasie. W D60 mam szkła i naprawdę silnik mnie nie ograniczy bo wymienię body za 2-2,5 roku. I naprawdę wiem, że każda tabela i wykres pokaże mi duża przewagę 40d tylko, że co z tego wynika skoro ktos mi wysle fotkę z obu (nawet tego samego dajmy na ta samochodu) i mi sie bardziej spodoba z Nikona?
za odwzorowanie kolorów raczej odpowiada matryca, więc jeśli nie odpowiada, trzeba szukać innej firmy albo modelu, żeby nie grzebać w przeróbkach jak ktoś nie lubi...
Może się coś znajdzie i na szkiełko jesli $ będzie dalej tak stał. W każdym razie kolejna puszka będzie z wyższej półki i pewnie silnik będzie miała Widzę w necie, że te kolory to nie tylko mój problem.
Przypomina mi się sytuacja z poniedziałku - podchodzi do mnie na pewnej imprezie dziewczyna z D40 i pyta: "Przepraszam, widzę że ma pan lustrznkę to może pan sę zna bo mam Nikona i dostałam drugi obiektyw od wujka (jakaś starutka Sigma 28-200 pod analoga) i nie działa mi af a u wujka w D80 wszystko ok, czy go zepsułam?" No więc wyjaśniłem sprawę śrubokręta i takich tam a ona bardzo chwaliła sobie lekkość aparatu, szczególnie jak dałem jej do ręki mój z podpietym 70-200 i lampą.
Indonaro, popraw mnie jesli cos zle zrozumialem. Jesli kupisz D60, to i tak chcesz kupowac obiektywy bez silnika AF, tak w oczekiwaniu na lepsza puszke?
Napisalem, że ten zestaw posłuży mi az do czasu kiedy nie kupie innego body (wyższego, już z silnikiem) Do momentu zakupu puchy zamierzam korzystać z tych dwóch szkieł. Jak na amatora to wystarczająco.
Na "błyskadełka" wszystkie kobiety lecą to oczywiste Z białą rurą to np dużo lepiej jak masz taką 100-400L co regulację ogniskowej ma na zasadzie pompki Wystarczy trochę podpompować do 250 mm i panie już się powstrzymać nie mogą . Jak dojdziesz do 300 mm to już się żadna kobieta nie oprze Dodałbym jeszcze grip jako niezbędne akcesorium do podrywu
Ja też miałem podobny dylemat.
Wybrałem D60, choć dziś dopłaciłbym i wziął D80.
A wybrałem dlatego, że mój brat ma od zawsze Nikony, chwali je sobie i bez problemu będziemy się mogli wymieniać osprzętem.
Acha!
Najważniejsze jest to, że podstawowe obiektywy o f>2.8 są do D60 w cenie do 2000zł. Za to wszystkie o f<=2.8 są szalenie drogie! Od 5000 w górę! Chyba, że zrezygnujesz z AF.
Ponieważ mi wystarczają dwa kitowe więc wybrałem D60 i za wszystko zapłaciłem 2800zeta.
Dokupiłem jeszcze parę niezbędnych drobiazgów (dodatkowa bateria, 2 karty SDHC, 3 filtry) i jest gitarka. Tera trza ino pstrykać, pstrykać i pstrykać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10