Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
O widzisz Andrzeju, wytykasz innym wtrącenia obcojęzyczne, a sam zamierzasz kupić nowe "body"... i gdzie tu konsekwencja? Wracając zaś do tematu, obawiam się, że ogarnięty w temacie złoczyńca doskonale wie co to LowePro, ThinkTank i temu podobne, rada kolegi Keeka wydaje się całkiem interesująca w tym kontekście.
adf1985 Torba nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem do noszenia sprzętu.
Dużo lepszy jest plecak
1. Ciężar rozkładasz równo na dwa ramiona.
2. Nic nie ogranicza twoich ruchów, jak ktoś cię zaatakuje to możesz sprawnie uciekać lub walczyć.
3. W tłumie możesz go nieść z przodu na klatce piersiowej.
4. Możesz doczepić do niego statyw lub włożyć go do środka,
5. Jest dużo bardziej pojemny.
Plecak może być zwykły szkolny, nie będzie rzucał się w oczy.Przegrody możesz zrobić sobie sam, spód wyłożyć gąbką itd.
Poza tym z czasem sprzętu będzie ci przybywać więc jak kupić coś na dziś to już za parę miesięcy braknie ci miejsca.
Co do złodziei to jedni się znają inni nie, przeważnie to okazja czyni złodzieja z wielu ludzi.
Torba kojarzy się z dokumentami laptopem itp przedmiotami. Zwykły ubiór i plecak możesz nieść margarynę z biedronki lub cokolwiek innego.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Sty, 2014
ophiuchus napisał/a:
sam zamierzasz kupić nowe "body"...
To słowo akurat jest w naszym języku używane od najmniej 30 lat i używam go wymiennie ze słowem korpus, a nie co drugie zdanie czy dwa razy w jednym zdaniu.
Co do plecaka - koledze chodzi o coś dla aparatu z obiektywem, a plecak to lekka przesada. Rozumiem jego potrzebę , bo często sam tak aparat noszę .
To słowo akurat jest w naszym języku używane od najmniej 30 lat
Ale 29 lat temu nie było. I co? Wtedy je krytykowałeś, a teraz nie? To samo dzieje się z innymi słowami, dziś rozwój techniki jest tak szybki, że język nie nadąża, nie mówiąc już o słownikach czy Radzie Języka Polskiego. Nie, żebym sam użył słowa insert zamiast wkładu, ale wytykać to komuś – to już raczej bym sobie odpuścił.
Ale off-top ciągniemy. Znaczy, dyskusję nie na temat.
Bo nie widziałbym potrzeby i chyba nie wpadłoby mi nawet do głowy. Ale skoro występuje w słowniku to tym bardziej punkt dla naszego obozu (akceptujących obce wtrącenia). Body w polskim słowniku??? To się porobiło…
Co innego zapożyczenia z innego języka (tu zgoda, język polski nie nadąża) czy wtrącenia np. body (osobiście staram się nie używać w mowie polskiej), a co innego śmieć typu customizacja. W tym zakresie nasz język kształtujemy w znacznym stopniu my - użytkownicy tego forum i miłośnicy fotografii.
fakt, jak na razie kastomizacja to ostre przegięcie. Chyba ze na Jackowie.
adf1985 [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Sty, 2014
Ja już zdecydowałem co mam zamiar zrobić odnośnie pokrowców.
Wg mnie dużo zależy od sposobu robienia zdjęć. Niektórzy uprawiają fotografię uliczną, więc potrzebują bardzo szybkiego dostępu do sprzętu, a jednocześnie anonimowości.
Ja bawię się w zdjęcia krajobrazowe, ogólnoprzyrodnicze i miejskie. Do tego potrzebny mi jest sprzęt, w którym pomieszczę Sam aparat, obiektyw ultraszerokokątny, obiektyw standardowy i teleobiektyw. Plecaki fotograficzne u mnie się nie sprawdziły. Wpadłem jednak na bardzo tani i moim zdaniem dobry sposób.
Otóż posiadam plecak adidas - zwykły miejski plecak sportowy. Kupię sobie pokrowiec Camrock V375 - podróba toploadera 50 AW, do tego dokupię Camrock L240 - podróba Lowepro Lens Case 3. Złożę to jako całość i wsadzę do mojego plecaka jako insert. Załóżmy, ze takie coś się nawet nie sprawdzi w praktyce. Wiele nie tracę, bo po 1 taki zestaw kosztuje 80zł, a po drugie ja i tak potrzebuję tańszej torby na rower, a ten Camrock V375 kosztuje 50zł. Podsumowując może okaże się, że ten sposób akurat mnie będzie pasował (co nie znaczy, że wszyscy by takie coś zaakceptowali, raczej nie), a nawet jeśli nie, to stracę góra 30zł, na pokrowcu do teleobiektywu, ale taki pokrowiec i tak zawsze się może przydać . Jeśli wspomniany sposób nie wypali, to kupię sobie jednak jakąś torbę :].
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13