Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Skoro to sprawdziłeś - to wypada z korpusem do serwisu sigmy wysłać - ciekaw jestem co zrobią.
Nic nie zrobią, bo o ile nie ma ewidentnego FF lub BF, to po prostu zestaw w miarę działa, ale nie zawsze. Pozostaje jeszcze ta ewentualność, że jednak jest jakiś problem z umiejętnościami lub zbyt wygórowanymi oczekiwaniami. Np. takim dość szerokim szkłem na pewno nie ma co liczyć na częste dobre trafienia na duże odległości, przy otwartej przysłonie.
to na jakie? wiem ze chodzi tez o gotowke ale sam nie wiem co robic moze ze jakis czas kupie pelna klatke kusi mnie D6100 chociaz dopiero od pol roku mam D7100, D3100 zostawilem z kitem 18-105 dla dziewczyny bo jej latwiej go obsluzyc ale moge go jak cos sprzedac + ta sigme i pare gratow to jakies 2,7-2,8 tys bym mogl za to dostac falcona szkoda mi sprzedawac bo tutaj moge dostac jakies 600zl (wersja bez chipa) a kupilem go niedawno za 815zl
w Sigme 18-35 raczej szkoda mi inwestowac pod Dx'a Nikkora 35 czy Sigme "A" 30m raczej tez, zostaje jedynie nikkor 28 lub Sigma 35 a 85mm Nikkor 85 1.8G lub Sigma 85, mam inne stalki z ktorych jestem zadowolony nikkora 50 1.8G, nikkora micro 60 D, tamrona 90 USD VC - wszystkie nadaja sie pod FF, reszta szkiel jakie posiadam to DX'owe uwy, fishe, tele i sigme 17-50OS wiec za duzo bym musial sprzedawac zeby calkiem na FF sie przesiasc, narazie raczej bym sprzedal to co wyzej napisalem i kupil po jednym szkle ok 30mm i 85mm z dobrym afem i swiatlem 1.4-1.8 a pozniej jak cos zawsze Body FF moge dokupic
wiem ze te same ale szkoda mi tego falcona bo fajnie rysuje i ma 1.4 a ok 600zl przy odsprzedazy za niego to mi duzo nie pomoze hehe no witaj piątka troche kolekcjonuje, lubie testowac
wiem ze te same ale szkoda mi tego falcona bo fajnie rysuje i ma 1.4
Dokładnie, też mi się podoba Samyang 85/1.4, domknięty do f/2 daje bardzo ładne portrety. Natomiast kupno Sigmy 35/1.4 do aparatu APS-C to dla mnie jednak przegięcie. Mając Nikona wolałbym już taniego Nikkora 35/1.8 a za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze wystarczy jeszcze na 50/1.8 i/lub 85/1.8, co daje naprawdę fajny zestaw stałek. Albo jednak spróbowanie nowej Sigmy A 30/1.4. Może jednak będzie mniej kapryśna? adrianek32, masz gdzieś możliwość przestrzelania w sklepie?
nikkora 50 1.8G mam niestety w Kaliszu lipa zero sklepow foto same media markty itd :/ a dlaczego Sigme pod apsc bo mialbym juz gotowe szklo pod FF niby niektorzy Nikkora 35 1.8G tez uzywaja pod FF ciekawa jaka bedzie cena tego nowego nikkora
aha no i po czasie napewno cena troche spadnie, ciekawe jaku bedzie optycznie oby podobny do dxowego i do 50 i 85 1.8G
[ Dodano: Sob 11 Sty, 2014 03:38 ]
i kupilem uzywke nikkora 85 1.8G za 1400zl, pierwsze wrazenia bardzo dobre jutro zrobie testy, teraz mysle co z sigma 30, moze sprzedac razem z nikkorem 18-105 i kupic sigme 18-35 ale mam juz sigme 17-50os, a moze sprzedac sigme nikkora i kupic nikkora 28 1.8g sam juz nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10