Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Panowie, wasza dyskusja w niczym mi nie pomaga, zaśmiecacie mi tylko temat. Jeżeli nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje ostatnie posty, to proponuję moderacji zamknąć temat. Dywagacje nt cyfrówek i matryc niewymienionych w moich postach mnie nie interesuja...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Sty, 2014
evanduril, kolega AndrzejM.Makuch jest osobliwością tego forum, jeżeli oglądałeś np. "osobliwości narodowego wędkarstwa" to zrozumiesz zreszta ta przypadłość dotknęła też reszty "fanów" pentaxa na tym forum
evanduril, niestety odpowiedź na twoje dylematy też już padła, tak samo jak próba poddania weryfikacji genezy twojego niezadowolenia i może dlatego teraz rozwodzimy się tylko nad tym dlaczego AndrzejM.Makuch nie potrafi czytać testów matryc bądź czemu nie rozumie, że na jakość obrazu nie ma wpływ tylko ilośc szumu wyrażonego w dB ale także jego struktura. Jest to w sumie pośrednia przyczyna czemu AndrzejM.Makuch wolałby fotografować staruszkiem d90 zamiast np. 70D czy 7d.
AndrzejM.Makuch, współczuje ci podwójnie, bo w związku z tym co napisali na DxO w takiej sytuacji lepiej jest zabrać ze sobą starego dziadka z 2005 canona 5d zamiast k5II, który na twojej uwielbionej liście jest dopiero na 31 miejscu w tym rankingu
kufel napisał/a:
i to jedyny wyznacznik wyboru aparatu? przypominam ze aparat posiada wiele istotnych cech , poza obrazowaniem.
bo to jest dość ważny wyznacznik, tylko widzę kufel, że ty też specjalnie nie za bardzo rozumiesz co czytasz na DxO, co wcale nie stawia cię w lepszym świetle od AndrzejM.Makucha a rzecz tyczy się dokładnie tego o czym wcześniej w tym wątku pisał jasno Komor ( taki moderator co jest przeciwko wolnym stopkom )
Rozumiem, że duch słowa "matryca" po prostu przesiąka zacytowane zdanie i może nawet unosi się nad nim.
Normalnie jak z tym dżenderem albo opadającym helem. Nie przekonasz na bazie merytorycznej dyskusji.
————
Precz ze stopkami! Precz z preczem!
007areka [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Sty, 2014
... a co sie stało ze stopkami bo nie w temacie jestem ???
ok, dzięki, nie bylem na bieżąco... mnie one ani grzeją ani ziębią ... a i taki jeden z trójmiasta będzie miał mniej wrzodów na żołądku
Ostatnio zmieniony przez 007areka Czw 09 Sty, 2014, w całości zmieniany 1 raz
nie kozi, nie widzisz sedna mojej wypowiedzi, ale tez specjalnie nie mam ochoty sie przekomarzać i tłumaczyć
kozidron napisał/a:
co wcale nie stawia cię w lepszym świetle od AndrzejM.Makucha
no pojechałeś po bandzie...
komor napisał/a:
Normalnie jak z tym dżenderem (...) Nie przekonasz na bazie merytorycznej dyskusji.
od kiedy to do kretynizmów typu gender można przekonywać merytorycznymi argumentami? klik
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Sty, 2014
007areka napisał/a:
a i taki jeden z trójmiasta będzie miał mniej wrzodów na żołądku
ten, to już drażliwy, że nawet przy żarcie się spina ile to trzeba było śniegu zjeść, żeby tego wątku nie wziąć na żarty
kufel napisał/a:
no pojechałeś po bandzie...
kufel, to zdanie w którym tłumaczysz Andrzejowi, że matryca nie powinna być jedynym wyznacznikiem przy wyborze aparatu, kiedy on opowiada o swojej "przepaści" sugeruje mu, że rozumie co przeczytał na DxO
Andrzej.M. [Usunięty]
kozidron napisał/a:
jest osobliwością tego forum, jeżeli oglądałeś np. "osobliwości narodowego wędkarstwa" to zrozumiesz zreszta ta przypadłość dotknęła też reszty "fanów" pentaxa na tym forum
Bo używanie systemu niszowego jest dla kilku fanboyów grzechem, a mówienie o oczywistych brakach matryc pewnego systemu przestępstwem . A już polecanie czego innego nawet jak to jest Nikon a nie Pentax - niewyobrażalną głupotą, którą wszelkimi sposobami niszczyć trzeba.
Dla niektórych napis canon jest kwestią hamletowską ...
kozidron [Usunięty]
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Bo używanie systemu niszowego jest dla kilku fanboyów grzechem, a mówienie o oczywistych brakach matryc pewnego systemu przestępstwem . A już polecanie czego innego nawet jak to jest Nikon a nie Pentax - niewyobrażalną głupotą, którą wszelkimi sposobami niszczyć trzeba.
zdecydowanie NIE, dlatego napisałem wcześniej, że odpowiedź na dylematy OP już padła(nawet 2 razy):
kozidron napisał/a:
W końcu możesz poszukać uzywki k5+da 50mm f/1.8+ YN560II + jakieś tanie trigmastery i to jest chyba najlepsze rozwiązanie, jak wystarczy to może jeszcze jakieś 18-55wr
kozidron napisał/a:
Lepiej by było jakbyś pomyślał albo o wymianie na A580 i kupnie jakiegoś szkła albo o wymianie na wcześniej wspomnianego pentaxa K5.
AndrzejM.Makuch, tak więc jakbyś czytał dokładniej, zauważyłbyś że ja również polecałem ten niszowy twoim zdaniem system i to właśnie w tym wątku.
AndrzejM.Makuch, wszystko ma swoje granice. Ja odnoszę wręcz przeciwne wrażenie – obecnie na tym forum polecenie Canona do czegokolwiek jest widziane przez niektórych jako grzech śmiertelny i oczywisty błąd. Argumenty są zawsze te same – zakres tonalny, dynamika – a reszta się nie liczy. Stąd nasze zniecierpliwienie taką nachalną promocją czy nakłanianiem, aż do kuriozów w stylu „A może sprzedaj to wszystko i kup Pentaksa”, Twojego autorstwa, albo stwierdzeniami, że D90 to dziś lepsza propozycja niż 7D czy 70D. Naprawdę takimi działaniami robisz więcej szkody niż pożytku swojemu ulubionemu systemowi.
Andrzej.M. [Usunięty]
No nie wiem, jaki jest sens polecania systemu niszowego komuś kto ma dość innego niszowego systemu... ale nie da się ukryć że pamiętałem o tym, pisząc wcześniejszą odpowiedź.
Że OP otrzymał bardzo konkretne odpowiedzi już dawno,(czego ten nie chce zauważyć - może nie po jego myśli) to wiadomo nie od dziś i dlatego wątek w kłębowisko Troli pomału się zamienia.
A teraz opuszczam szanowne towarzystwo - gorączka nareszcie po dwu tygodniach mnie opuściła - więc mogę spokojnie zacząć pracować , a roboty sporo, nie wiem czy będę miał dość czasu żeby w najbliższych paru dniach komuś odpisać.
Do miłego...
No to teraz wyszło szydło z worka, skoro te ostatnie dwa tygodnie Twoich postów pisane w gorączce to można je faktycznie wziąść jako żart i nie traktować poważnie - prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11