Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hijax_pl
Wto 24 Gru, 2013
Kompakt do 600 zł dla amatora
Autor Wiadomość
Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Pią 10 Sty, 2014   

Porównanie

Osobiście pozostał bym przy wyborze pomiędzy 2 pierwszymi.

Reklama

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wojmistrz napisał/a:
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Pentax X-1 ...
???

Ooops - pomyłka - X-5... :oops:

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Rozumiem:D
X-5 kosztuje ponad 800zł, a za 800 to już OP ma sporo większy wybór.

zettegie 
Nowy

Wysłany: Sob 11 Sty, 2014   

Po małej przerwie(pobyt w szpitalu), powracam do tematu.
Nadal stoję przed wyborem, zawęziłem trochę listę aparatów i podniosłem granice cenową.

Canon PowerShot SX230 HS
(faworyt wielu - czy naprawdę taki ideał)
Matryca: CMOS o wielkości 1/2,3 cala
Rozdzielczość: 12,1 Mpix
Zoom: Optyczny 14x Cyfrowy 4x
Światło: f/3,1 – f/5,9

Panasonic Lumix DMC-TZ25
(faworyt któremu zarzuca się że czasem zrobi "nieostre" zdjęcie)
Matryca: MOS o wielkości 1/2,33 cala
Rozdzielczość: 12,1 Mpix
Zoom: Optyczny 14x Cyfrowy 4x
Światło: f/3,1 – f/5,9

Panasonic Lumix DMC-TZ30
Matryca: CMOS o wielkości 1/2,33 cala
Rozdzielczość: 14.1Mpix
Zoom: Optyczny 20x Cyfrowy 4x
Światło: f/3,3 – f/5,9

Nikon Coolpix S9100
( brak trybów pasm )
Matryca: CMOS o wielkości 1/2,3 cala
Rozdzielczość: 12 Mpix
Zoom: Optyczny 16x Cyfrowy 4x
Światło: f/3,3 – f/5,9

Olympus Stylus XZ-10
( światło f/1,7 – f/2,7, czy warto +300pln?)
Matryca: BSI-CMOS o wielkości 1/2,3 cala
Zoom: Optyczny 5x Cyfrowy -
Światło: f/1,7 – f/2,7

Olympus Stylus XZ-2
(cenowo 1100pln - za sporą matrycę i f/1,8-f/2,5 - warto?)
Matryca: CMOS o wielkości 1/1,7cala
Zoom: Optyczny 4x Cyfrowy -
Światło: f/1,8-f/2,5

BenQ G1
( nieszczęsny BenQ od którego nie mogę się uwolnić - ktoś miał z nim do czynienia?)
Matryca: CMOS o wielkości 1/2.3 cala
Rozdzielczość: 14 Mpix
Zoom: Optyczny 4,6x Cyfrowy -
Światło: f/1.8 - f/4.9

Jakie waszym zdaniem, są plusy/minusy powyższych aparatów. Którego nie warto?

Agnieeeszka92 
Nowy

Wysłany: Nie 12 Sty, 2014   

Witam;) Może ktoś mi pomóc w wyborze jakiegoś taniego kompaktu?;)Szukam i szukam i każdy aparat ma wady i zalety;) Ostatecznie chce wybrać cos z tych dwóch:
Olympus sp-62ouz
Canon cyber shots160 is
Co moglibyście polecic?;) Chciałabym wydac maks tak z 550;) bo wiadomo ze jeszcze trzeba ładowarke do baterii kupic;)
Pozdrawiam

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Nie 12 Sty, 2014   

zettegie, http://www.dpreview.com/r...528138528138528

Lucas1981r 
Rozmowny

Wysłany: Pią 17 Sty, 2014   

Z tanszych patrzylbym na Fuji F200EXR:
- http://www.mediamarkt.pl/...xml#detail-more
Z drozszych, z polki XZ-2 - dorzuc jeszcze Fuji FX1 i X10,a takze Panasa LX-7

Lucas1981r 
Rozmowny

Wysłany: Pią 17 Sty, 2014   

Fuji F200EXR
- http://www.mediamarkt.pl/...xml#detail-more

Sample:
- http://www.flickr.com/groups/fujiexr/
- https://www.flickr.com/groups/1040574@N23/
- https://www.flickr.com/groups/971836@N25/
- http://www.flickr.com/cam...inepix_f200exr/

Piotr.. 
Początkujący

Wysłany: Sro 29 Sty, 2014   

Witam . Myślę , że obecnie jednym z najciekawszych aparatów za około 600 zł jest Fujifilm FinePix F770EXR. Pamiętajmy, że jeszcze półtora roku temu aparat ten kosztował około 1300 zł i był polecany przez redakcje optyczne.pl .

JohnyCage 
Nowy

Wysłany: Wto 04 Lut, 2014   

Piotr.. napisał/a:
Witam . Myślę , że obecnie jednym z najciekawszych aparatów za około 600 zł jest Fujifilm FinePix F770EXR. Pamiętajmy, że jeszcze półtora roku temu aparat ten kosztował około 1300 zł i był polecany przez redakcje optyczne.pl .

Zainteresował mnie ten aparat dość mocno, trochę poszperałem i chyba jest to zdecydowanie najlepsza opcja w przedziale do 600 zł do codziennych amatorskich zastosowań.

W teście optyczne.pl wypadł znakomicie.

WojciechW 
Optyczny

Wysłany: Wto 04 Lut, 2014   

Pośród kilku posiadanych aparatów mam poprzednika F770 EXR, a mianowicie F550 EXR. Mam o nim całkiem pozytywną opinię, bo można zrobić nim ładne zdjęcia - FX70 różni się m.in. nieco większym zoomem i trybem panoramicznym. Dla mnie zoom z F550 był zresztą aż nadto wystarczający - muszę podkreślić jego niezłą pracę na dłuższych ogniskowych.
Wada, która może dotyczyć również F770, to trochę trudna obsługa. Jest to może dość istotne w moim szczególnym przypadku, bo używam F550 dość sporadycznie i za każdym razem muszę sobie trochę rzeczy przypominać. Imponują mi oddzielne programy na fotografowanie psów i kotów, ale nie do końca wiem na czym polega różnica. Myślę, że dla zainteresowanych F770 pożyteczna będzie lektura testu F550, a także, jak w przypadku rozważania kupna jakiegokolwiek aparatu, przejrzenie jak największej liczby zdjęć przykładowych - do wyszukania u wujka google'a.

Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW

hoszin 
Nowy

Wysłany: Pon 17 Lut, 2014   

Poczytałem trochę o tym FinePix F770EXR i całkiem fajnie to wygląda, niestety budżet trochę mi szwankuję na za kup aparatu a nie widzę żeby jakieś promocję były na to chyba że jakieś po wystawowe z gwarancją na 10 dni :/ więc muszę poszukać czegoś bliżej 500zł i to tak do połowy marca najlepiej.

Hulk87 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Maj, 2014   Kompakt do 600 zł

Witam

Na aparatach się nie znam, wiem gdzie należy przycisnąć żeby zrobić zdjęcie i gdzie pogrzebać w ustawieniach ;-)

Sprawa wygląda następująco. Chce kupić aparat do 600 złoty i nie wiem co wybrać.
Wydaje mi się, że dobrą opcją jest Fuji FinePix F770EXR.
Możecie zaproponować coś jeszcze? I dlaczego? W czym jeden jest lepszy od drugiego.
Potrzebuje aparatu który będzie robił dobre zdjęcia bez względu na to czy będzie ciemno czy jasno, w pomieszczeniach czy na zewnątrz. Bo robił zdjęcia będę... tak gdzie będę ;-)

Wiem, ze Fuji ma słabą baterie, czy ma jakieś większe wady oprócz tego?

Podpowiedzcie co oprócz Fuji w tej klasie cenowej jest warte uwagi i czym się poszczególne opcje różnią.

W góry dzięki.

[ Dodano: Pią 16 Maj, 2014 07:41 ]
Drugi model który mnie interesuje to Olympus Sz-16. Możecie mi podpowiedzieć który z nich jest lepszy?
Podobno Olympus robi lepsze zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach od Fuji.
Ewentualnie jakiś jeszcze inny ciekawy model rzućcie.

[ Dodano: Pią 16 Maj, 2014 20:57 ]
Widzę, że nie ma zbyt wielu chętnych do pomocy...
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 14 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Misiek_OST 
Nowy

Wysłany: Sob 17 Maj, 2014   Jaki aparat wybrać

Witam

Jestem tu nowy ale chciałem się zapytać o bardzo ważną rzecz dla mnie

Od wielu wielu lat mam aparat Canon PowerShot A560 (wiem że nie ma się czy chwalić)

Dlatego zdecydowałem się teraz na zmianę i dlatego piszę na tym forum bo potrzebuję pomocy w wyborze (byłem w kilku sklepach i jest taki wybór że to jest masakra a ja niestety nie znam się na tym i mogliby wcisnąć jakieś dziadostwo)

Niestety moje fundusze nie pozwalają kupić jakiegoś super drogiego aparatu (może kiedyś)

Proszę o pomoc w wyborze jakiegoś aparatu do 600 zł

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Sob 17 Maj, 2014   

ofertę sam sprawdź http://allegro.pl/nowy-ap...4245455794.html

http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/3739248
http://allegro.pl/listing...price_enabled=1

Odpowiedz do tematu