Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.
Od pewnego czasu interesuje sie fotografia, przede wszystkim psia. Jestem samoukiem i mam troszke problemow z ustawieniami gdy robie zdjecia w ruchu.
Czy moglby ktos mi wytlumaczyc o co w tym wszystkim chodzi?
Pozdrawiam Patrycja
Porytex1101, a konkretniej to jakie to problemy?
Przy zdjęciach w ruchu przede wszystkim musisz zadbać o odpowiednio krótki czas naświetlania, żeby się nie rozmyły.
Problemy mam takie ze wiekszos zdjec ktore zrobie sa rozmazane.
Jesli juz wyjdzie jakies dobre to jest ciemne albo zaszumione.
mozer napisał/a:
Porytex1101, a konkretniej to jakie to problemy?
Przy zdjęciach w ruchu przede wszystkim musisz zadbać o odpowiednio krótki czas naświetlania, żeby się nie rozmyły.
Czas staram sie ustawiac tak zeby byl jak najkrotszy ale wtedy reszte musze zmieniac i jeszcze dokladnie nie wiem jak.
lexus napisał/a:
mozer, albo ustawić pokrętło programowe na "biegnącego ludzika"
Mam ten sam problem. Mój pies jak widzi aparat to wrzuca piąty bieg. Najważniejsze to dobre światło i krótki czas. W słabym świetle nawet przy krótkim czasie foty nie wyjdą. Słoneczny dzień jest niezbędny moim zdaniem.
Porytex1101, jest jeszcze kwestia używania autofocusa, pomijam jego niedomagania a tryb w jakim go używasz, czyli czy masz aktywne wszystkie pola AF a może sama wybrałaś punkt, czy jest w trybie śledzenia lub single. itp.
Porytex1101, czułość ISO 3200 to już trochę za dużo dla Twojego aparatu. Jeśliby zamiast 1/1000 było 1/500 to już z czułością można zejść do ISO 1600 i jakość będzie lepsza. Ale nadal nie najlepsza, bo obiektyw taki sobie, przysłona f/4.5 wskazuje, że był w pełni otwarty, czyli nie pokazał i tak pełni swoich (niewielkich) możliwości. Najwyraźniej była zbyt słaba pogoda na takie zdjęcia. Oczywiście mając lepszy sprzęt byłoby łatwiej, ale i tak nic nie zastąpi lepszej pogody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10