Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 20 Sty, 2014 Negocjacja ceny przy sprzęcie z wystawy.
Witam,
Byłem dziś w Saturnie i mają ostatni 60D z obiektywem 18-55 IS II w cenie 2899zł. Wszystko by było OK i pewnie bym kupił, gdyby nie fakt, że sprzęt pochodzi z ekspozycji.
Obejrzałem cały aparat i ma kilka otarć i rys - nic rzucającego się w oczy, ale jednak są i widać, że sprzęt był macany niejednokrotnie - nawet jest lekko wyślizgany materiał przy obudowie ruchomego ekraniku od otwierania. Poza tym prawdopodobnie bateria będzie dosztukowana z innego zestawu. Sam obiektyw widać, że ok. Ostrzył normalnie.
Ja oczywiście na cenę 2899zł nie chcę się zgodzić. Jak sądzicie, ile sklep może zaproponować zniżki na taką ostatnią sztukę z wystawy? Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Ja zaproponowałem im 2500zł, ale to musi poczekać na kierownika działu.
Kiedyś pamiętam, że jak interesowałem się Fuji X10, to za ostatnią sztukę chcieli obniżyć z 1500zł na 1400zł a było to w eurortvagd. Kiedy opowiedziałem to pracownikom Saturna, to tak jakby nie chcieli wierzyć .
Wg mnie moja oferta za tego 60D z 18-55 IS II jest uczciwa. Sama matryca czysta, wizjer też. Wszystko działa ładnie pięknie, ale rysy i otarcia są - niewielkie, ale sam bym pewnie w rok takich nie zrobił, więc 400zł mogliby obniżyć. Czy to realne według was? Jakie są wasze doświadczenia? Czy w ogóle warto brać taki sprzęt z ekspozycji? Ten egzemplarz, to chyba był kilka miesięcy dostępny do macania, sam go kiedyś sprawdzałem.
A może ktoś zna sklepy, w których można kupić jeszcze nówki 60D w jakiejś normalnej cenie typu 2700zł za body albo 2900 zł z 18-55?
Wszystko zależy od tzw. szefa działu, jaki ma humorek no i też możliwości. Kiedyś kupowałem pewien przedmiot w dużym hipermarkecie, który był ostatni i nie miał ceny. Trochę musiałem poczekać i tak mimo woli dodałem przy kasie, że za to czekanie mogli by trochę obniżyć cenę. Tak też się stało. Praktycznie za małą chwilkę ktoś przyszedł i powiedział, że towar będę miał za pół ceny. Nie był to niestety aparat, ale warto niekiedy podyskutować. Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10