Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 23 Sty, 2014 Mała lustrzana do filmowania i zdjęć
Witam
Jak w temacie. Poszukuję lustrzanki do robienia zdjęć i filmowania. Ogólnie ma być mała, nieskomplikowana i lekka. Główne przeznaczenie: filmowanie tylko Full HD oraz zdjęcia. Lubię bawić się różnymi efektami więc dobrze aby miała Panorame, HDR, itp.
Myślałem nad Nikonem D5300 lub Sony A65 jednak w tym drugim wkurza mnie że jest tak drogi z oryginalnym obiektywem sony
Mówię z góry że jestem fotoamatorem nie znam się aż tak bardzo na tym. Proszę Was o pomoc w wyborze aparatu z przeznaczeniem głównie na wakacje i święta. Czasem tylko jak się pójdzie gdzieś na spacer pstryknąć parę fotek.
Do filmowania to albo Sony SLT albo Canon i najlepiej z ML. Napisz jaki masz budżet i czy to na sam aparat czy z obiektywem. Co będziesz kręcił? Jaki masz już osprzęt?
jakieś filmiki. To ma być sprzęt dla amatora, który będąc na wczasach chce porobić zdjęcia i przy okazji nakręcić jakiś filmik. W ostateczności nawet 3 500 zł mogę wyłożyć
[ Dodano: Czw 23 Sty, 2014 19:26 ]
a co sądzisz o takim zestawie?
Jestem za zmianą miejsca dla tego tematu, na pomoc przy wyborze lustrzanki cyfrowej. Zakup aparatu z możliwością filmowania ma się nijak do samego filmowania Do takiego "filmowania" nada się każdy.
do użytku amatorskiego. Porobić zdjęcia gdy się będzie na wczasach, nakręcić jakiś filmik, mały, lekki. Myślę nad tym tamronem ma fajny zakres ogniskowej 18-200 natomiast nie wiem jak się sprawuje. Do tej pory pracowałem na Nikonie D7000 z obiektywami 18-105 i 55-300 ale jest to już bardziej zaawansowana lustrzanka i powiem szczerze że nie miałem czasu się nią bawić a żeby zdjęcie zrobić było na prawdę trzeba posiedzieć.
O tym Sony czytałem że jest lżejszy i mniej skomplikowany przyjaźniejszym dla amatora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11