Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Z czym na Antarktydę?
Autor Wiadomość
manolo
[Usunięty]

Wysłany: Pon 27 Sty, 2014   

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Niestety, to co usunąłem zawierało tylko epitety i teksty o niezrozumiałym czytaniu, to co ma wartośc dla tego tematu - zostało.

oczywiście, przecież nie napiszesz że usunąłeś rzeczowy post, cóż by był z Ciebie za admin,
no niestety, usunąłeś. Taki właśnie z Ciebie moderator, niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu, typowe.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

manolo, dostajesz ostrzeżenie jako zachętę na pohamowanie emocji i języka.

Dalsze słowne przepychanki będą kolejnymi beleczkami nagradzane. Tyczy to się wszystkich adwersarzy.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Spokój i długie ruchy Panowie - złość piękności szkodzi :smile:
Wszyscy lubimy robić i oglądać zdjęcia, i tego się trzymajmy. Na inne p...doły szkoda czasu. (Dlaczego "p...doły" są ocenzurowane? Toż to ludzki język.)

Przy okazji dziękuję kolegom, którzy dobrowolnie lub pod przymusem :wink: udostępnili (lub podpowiedzieli gdzie są) ciekawe zdjęcia. Oglądam sobie powoli, dokładnie i podziwiam.

Wróćmy do tematu.
Przypuszczam, że nie jeden ma jeszcze nie jedno do dodania.

manolo
[Usunięty]

hijax_pl, a Ty dostajesz ode mnie, z mojej strony padają rzeczowe argumenty, oczywiście wyłączając epitety, ale one zostały usunięte. Nie możesz mi zamykać możliwości obrony.

ciekawych zdjęć z biegunów i okolic wszędzie pełno, oczywiście dopóki nie doprecyzujemy co znaczy słowo ciekawe.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

manolo napisał/a:
hijax_pl, a Ty dostajesz ode mnie,

Pewnie fajowa ta Twoja piaskownica, ale jakoś chyba nikt stąd się nie kwapi (baaa, nawet bym sie może i pokwapil, ale adresu nie znam), więc spokojnie mozesz nie wpuszczać, a nawet wirtualnie se ludzi z niej powyrzucać.
Miłych złudzeń.

manolo napisał/a:
Nie możesz mi zamykać możliwości obrony.

Może. Jak go szef portalu umocował to może.

Hint - Ty też możesz nas opuścić.

WueN 
Bywalec

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014   

To ja pozwolę sobie wrócić trochę do tematu :)

Przypomniał mi się jeszcze Marek Arcimowicz - http://blog.arcimowicz.com/?p=2124
W ubiegłym roku spotkałem Ruska, który próbował wejść na Pik Pobiedy. 50D mu zdechł, fotki robił Canonen SX120, którego trzymał pod kurtką.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

A ja pamiętam mojego 50d wystawionego na mrozie podczas fotek wschodu słońca na Skrzycznym. Było ze -25 st. C. Aparat był dosłownie tak oszroniony że sam się dziwiłem że działa. Był bielutki. Wtedy jeszcze pare innych sprzętów to przeżyło bez szkody dla elektroniki :smile:

manolo
[Usunięty]

RB, urodziłeś się za późno, trzeba było w Związku Radzieckim, za Stalina.

[ Dodano: Wto 28 Sty, 2014 17:38 ]
A ja pamiętam mojego 50d wystawionego na mrozie podczas fotek wschodu słońca na Skrzycznym. Było ze -25 st. C. Aparat był dosłownie tak oszroniony że sam się dziwiłem że działa. Był bielutki. Wtedy jeszcze pare innych sprzętów to przeżyło bez szkody dla elektroniki :smile:

jak długo tak pracował ? jest to dość istotne.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

manolo napisał/a:
jak długo tak pracował ? jest to dość istotne.
Znam ludzi, którym całą wędrówkę przy -20. Daleko nie trzeba szukać - swego czasu tu wrzucali nawet zdjęcia .

Polecam wątek: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=5377

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Jak długo, nie mniej niż 4h. Czy to długo czy krótko jak na jeden wypad :?:

kozidron
[Usunięty]

Jak długo, nie mniej niż 4h. Czy to długo czy krótko jak na jeden wypad :?:

niestety miałem okazję przetestować to w zeszły weekend ale nie było poniżej -22 i rzeczywiście 50D wytrzymał dłużej od d700/ d800 i 6d

manolo
[Usunięty]

ileż Ty masz aparatów kozi, co Ty z nimi robisz ? .. strach pytać

"wytrzymał", ale czego ?

RB 

manolo napisał/a:
RB, urodziłeś się za późno, trzeba było w Związku Radzieckim, za Stalina.

niemniej hijax i inni MOGĄ wykasować Twoje posty

(o urodzeniu za stalina nie pomyślałem, powinnienem widąć był się zastanowić)

muzyk 

Wysłany: Sro 29 Sty, 2014   

No popatrz... Canon :roll:
Czy to długo czy krótko jak na jeden wypad :?:

No, na takim mrozie to długo.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Sty, 2014   

manolo napisał/a:
ileż Ty masz aparatów kozi, co Ty z nimi robisz ? .. strach pytać

"wytrzymał", ale czego ?

manolo, czemu przy każdej okazji udowadniasz, że albo nie czytasz wcale tego na co odpisujesz albo nie rozumiesz tego co czytasz?
manolo, patrz mój pierwszy post z tego wątku:

Cytat:
Dziś przy około -18 do -22 wysiadły mi i koledze w czasie pracy w kolejności od tego który wytrzymał najkrócej: nikon d700*, canon 6d, nikon d800, canon 50D.

*nikon d700 miał wymieniane gumy w serwisie, moze to miało jakiś wpływ, na najsłabszy wynik.

wytłuściłem ci, może jak podzielisz ilość osób przez ilość aparatów, liczba 2szt. na osobę będzie dla Ciebie bardziej przyswajalna :razz:

Ps. aparatów mam więcej niż 2, to nie jest zabronione w tym kraju

Odpowiedz do tematu