Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
MC, wpadnij do mnie. Mam ją na półce
Ja tam jakoś nie mogę się przekonać do czytania książek przez komputer. Tak samo mam z czasopismami. Niby taniej, niby sterty papieru półek mi nie zalegają a jednak... wolę w ręku ten papier potrzymać niż gapić się w monitor.
oczywiście, że czytanie książek jest daleko lepsze od wgapiania się w monitor, ale jak się nie ma co się lubi to ....
MM, bardzo chetnie, ale niestety w najblizszym czasie okolic Lodzi odwiedzal nie bede. Tez wole czytac ksiazki drukowane, ale te o fotografii najczesciej do najtanszych nie naleza.
Ja tam jakoś nie mogę się przekonać do czytania książek przez komputer. Tak samo mam z czasopismami. Niby taniej, niby sterty papieru półek mi nie zalegają a jednak... wolę w ręku ten papier potrzymać niż gapić się w monitor.
Ciekawe co zdowsze na oczy...?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 12:52 ]
MM napisał/a:
MichalP napisał/a:
eee sorki myślałem, że to oczywiste w obecnych czasach.
Nie jest oczywiste. Mój komp "na oczy" torrenta nie widział i nie zobaczy.
No, nie jest to chyba legalny sposób, ale niestety względy ekonomiczne podpowiadają takie rozwiązania...
Ciekawe co zdowsze na oczy...?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 12:52 ]
MM napisał/a:
MichalP napisał/a:
eee sorki myślałem, że to oczywiste w obecnych czasach.
Nie jest oczywiste. Mój komp "na oczy" torrenta nie widział i nie zobaczy.
No, nie jest to chyba legalny sposób, ale niestety względy ekonomiczne podpowiadają takie rozwiązania...
No wiesz, gdyby ta książka była w sprzedaży, to bym się zgodził ... ale nie jest. Więc chociaż w celach poglądowych można ściągnąć, poczytać i skasować Podobnie jak pożyczyć z biblioteki, przeczytać, oddać.
arietiss, ostatnio sporo takich "ekonomicznych" osob traci komputery jak policja robi przeszukanie. W Gdansku zdaje sie nawet akademiki przetrzepali.
Bo ceny programów i etc. są horendalne!!! Pewni ludzie powinni pomyślec i stuknąć się w czoło, a nie stosować restrykcyjne metody łapania "przestępców", kiedy prawdziwi latają sobie po ulicach! Liczba osób korzystających z tego typu programów jak torrenty ciągle rośnie.
Tak, a ceny nie maleją. Najprościej złapac takiego "wielkiego przestępcę", który dla własnego użytku ściągnie sobie to i owo. Natomiast wielcy producenci nielegalnego oprogramowania, czerpiący z tego bezpośrednie zyski są nie niepokojeni!
nie prowadźmy dyskusji na temat piractwa. załóżmy osobny topic.
a co do cen - arietiss - możesz mi uwierzyć że nie polecam piractwa. a ceny na półkach są jeszcze znośne, patrząc na starsze pozycje na półce jak i te promocyjne.
P.S. MichalP, widzisz? Nie tylko ja omijam torrenty szerokim łukiem.
Są lepsze sposoby (choćby p2m gdzie nie ograniczają się żadne limity jakie masz łącze, tak ściągasz, niezależnie od źródeł .. jeśli Twoje łącze 10mb/s ma maksymalny przepust w granicach 1024 kb/s <<marzenie>> to z taką prędkością ściągasz od samego początku pliku - do końca )
p.s. mały offtop mi się zrobił również. przepraszam.
W torentach też nie ma żadnego limitu, jak jest dużo udostepniających to ściąganie idzie na maxa. Torenty obsługuje m.in. Opera (moim zdaniem najlepsza przeglądarka), klika się na torent i automatycznie się sciąga. Ogólnie to super sprawa jak np. ktoś chce wielu osobą przesłać choćby paczkę zdjęć, można oczywiście nagrać na cd i powysyłać do każdego albo zrobić torenta a inni sobie ściągną. Co do książek to też preferuje zdecydowanie papierowe.
A odnośnie piractwa to polecam alternatywne programy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11