Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hijax_pl
Pią 02 Sty, 2015
Pierwsza lustrzanka do 3000 zł -zdjęcia i film (edycja 2013)
Autor Wiadomość
nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Lut, 2014   

muzyk napisał/a:
Można by w tytule forum napisać, że poszukujący aparatu APSC proszeni są o rozpatrzenie zakupu Pentaxów

Słowa "proszeni są" i "rozpatrzenie" tylko zawadzają :mrgreen:

Reklama

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

nienietaktak napisał/a:

Ok, zatem:
każdy, który chce kupić aparat DSLR z matrycą APSC ZOBOWIĄZANY jest niezwłocznie do zakupu Pentaxa k3/k5IIs/l5II/k5/k50/k30 (ka 500 NIE, bo NIE), bo jeśli tego nie zrobi spotka go kara, w postaci zagotowania matrycy w każdym innym aparacie w/w niewymienionym. :twisted:

nienietaktak
[Usunięty]

muzyk napisał/a:
każdy, który chce kupić aparat DSLR z matrycą APSC ZOBOWIĄZANY jest niezwłocznie do zakupu Pentaxa k3/k5IIs/l5II/k5/k50/k30 (ka 500 NIE, bo NIE), bo jeśli tego nie zrobi spotka go kara, w postaci zagotowania matrycy w każdym innym aparacie w/w niewymienionym.

A taki tytuł działu?
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej » Pierwszy Pentax do 3000 zł -zdjęcia i film (edycja 2014 i kolejne)

muzyk 

nienietaktak napisał/a:
Pierwszy Pentax do 3000 zł -zdjęcia i film (edycja 2014 i kolejne)

Jestem za!

P.S. A nawet przeciw.

RB 

muzyk napisał/a:
nienietaktak napisał/a:

Ok, zatem:
każdy, który chce kupić aparat DSLR z matrycą APSC ZOBOWIĄZANY jest niezwłocznie do zakupu Pentaxa k3/k5IIs/l5II/k5/k50/k30 (ka 500 NIE, bo NIE), bo jeśli tego nie zrobi spotka go kara, w postaci zagotowania matrycy w każdym innym aparacie w/w niewymienionym. :twisted:

Jak tak ca. 3 sie zastosuje i jakoś tak zakupi w naszym kraju to reszta już nie będzie mogła :-(

smog11 
Nowy

nie wiem czy mówicie poważnie czy nie (a może nie do końca) ale prawda jest taka że większość liczy się z waszym zdaniem gdyż siedzicie w tym, i gdzie indziej szukać porady? U sprzedawców :wink:
I chociaż czasami dawanie tych samych odpowiedzi jest denerwującej to jednak dzięki wam za to, że to robicie. A wiem że tak jest bo sam dużo piszę na forum o myszkach komputerowych.

a tak swoją drogą przeglądałem zdjęcia z k5II i k30 i z tego drugiego wydawały się bardziej "szarpness" za to przy k5II jak by miewały więcej drobnych detali (Widać to w miejscu gdzie napisy były wyraźniejsze w k30 a w k5II jak by lekko rozmyte). Kartka papieru w k30 była wygładzona a w5II było widać te mikro nierówności - przez odszumianie?
Czy odpowiednimi ustawieniami można zrobić żeby było odwrotnie

muzyk 

smog11 napisał/a:
nie wiem czy mówicie poważnie czy nie (a może nie do końca) ale prawda jest taka że większość liczy się z waszym zdaniem gdyż siedzicie w tym, i gdzie indziej szukać porady? U sprzedawców :wink:

Smog. Pół żartem pół serio teraz.
Wiadomo, że Pentax robi bdb aparaty, w niektórych aspektach wręcz najlepsze z APSc na rynku, ale nie tylko te cechy, w których Pentax jest bdb się liczą dla każdego.
Gdyby tak było, ludzie nie kupowali by nic innego.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Robią bardzo dobre, ale czy najlepsze APSC na rynku, mam wątpliwości. :razz:

muzyk 

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
ale czy najlepsze APSC na rynku, mam wątpliwości. :razz:

Cytat:
w niektórych aspektach wręcz najlepsze z APSc na rynku,

RB 

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Robią bardzo dobre, ale czy najlepsze APSC na rynku, mam wątpliwości. :razz:

najlepsze w niektórych aspektach: na ten przykład stosunku małości korpusu do ilości pokręteł i przycisków na nim :-)

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Dla każdego ta najlepszość jest w innym aspekcie, a Pentaksy są przechwalone jak dla mnie :razz:

muzyk 

RB napisał/a:
na ten przykład stosunku małości korpusu do ilości pokręteł i przycisków na nim :-)

akurat w tej małości Pentax najlepiej wybrnął z przednim i tylnym pokrętłem w stosunku do innych, co nie zmienia faktu, że te puszki są po prostu małe.
Dla wielu to zapewne zaleta, dla mnie nie do końca, bo w tej kwestii wolę GX1, który jest rzeczywiście mały.

komor 
Moderator

nienietaktak napisał/a:
A taki tytuł działu?
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej » Pierwszy Pentax do 3000 zł -zdjęcia i film (edycja 2014 i kolejne)

NNTT, idziesz w dobrą stronę, ale zbyt nieśmiało. Tytuł działu powinien brzmieć: „Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej Pentaksa”. :)

smog11 napisał/a:
I chociaż czasami dawanie tych samych odpowiedzi jest denerwującej

Podobnie jak zadawane w kółko te same pytania, zaczynające się od: wiem, że pewnie już było, ale mam mętlik w głowie i… :)

RB 

muzyk napisał/a:

akurat w tej małości Pentax najlepiej wybrnął z przednim i tylnym pokrętłem w stosunku do innych, co nie zmienia faktu, że te puszki są po prostu małe.
Dla wielu to zapewne zaleta, dla mnie nie do końca, bo w tej kwestii wolę GX1, który jest rzeczywiście mały.

Indeed, bingo, IMO Pentaxy są za małe aby były wygodne, a za duże żeby były małe :-)

jaad75 
Klub Pierdzieli

RB napisał/a:
IMO Pentaxy są za małe aby były wygodne
I to pisze były użytkownik A100? :razz:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi