Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiesz, nie zawsze wychodzi tak naturalnie, w Cwanonie korekta błysku na –1, czasem nawet więcej, a czasem na 0. Trza poeksperymentować.
Tu coś świeższego i bardziej zwyczajnego:
Jagoda 8006 by komor, on Flickr
A tu troszkę nieudane, kolorystyka złotej godziny wyszła dziwnie, być może dałem za mocny żel na lampie, już nie pamiętam. No i ten ślad od jedzenia/picia na ustach… Jagoda 1533 by komor, on Flickr
mozer, to jest wszystko TTL, a z tego co wiem EXIF nie rejestruje tego parametru lampy. W każdym razie kiedy w grę wchodzi jeszcze opcja FPP, czyli czasy poniżej X-Sync, to 430EX II okazywała się czasem za słaba, 580EX II daje radę. Oczywiście zależy to też od odległości.
mozer, no początkowo było o YN, potem o regulacji zooma w lampie i po co, skończyło się na doświetlaniu z lampy na wprost. Osobiście nie próbowałem doświetlania w takich warunkach lampą manualną, bo mam dwie inne z TTL, YongNuo używam do typowego strobingu, tam regulacja kąta rozsyłu palnika też jest przydatna, bo w zależności od założonego modyfikatora przydaje się wąsko, średnio lub szeroko.
Moc YN560 jest podobna do 580EX II, więc Twoje pytania dotyczące doświetlania, odleglości itd. - nadal są w mocy. Tylko brak trybu HSS powoduje, że nie uda się to dla czasów mniejszych od X-Sync.
Ar-chi [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Lut, 2014 Zasilanie zewnętrzne do lamp.
Witam mam pytanko odnośnie lamp ny560 i pdobnych. Mianowicie jak wygląda sprawa zasilania zewnętrznego. Zalezy mi na zrezygnowaniu z akumulatorków. Są dostępne zasilacze czy może ktoś przerabiał te lampy na zasilanie z kabla?
Pozdrawiam.
Yongnuo YN-560 ma gniazdo na zewnętrzne zasilanie, zgodne z wtyczką Canona (przynajmniej w modelu YN do Canona). Na stronie YN są też opisane jakieś ich battery-packi:
http://www.yongnuo.eu/cat...&category_id=11
Ar-chi [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lut, 2014
Tak właśnie widziałem. Tylko czy da sie to przerobić na sieć;)
Witam,
wyglada na to, że pojawił się następca następcy http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=311
Ponieważ rozważam zakup YN 560-tki testował ktoś z Was tę nowinkę? (w sumie to nie wiem kiedy była premiera)
Wersja III też jest już od dawna, ale o ile dobrze doczytałem, to od II różni się tylko odbiornikiem radiowym. Jak ktoś nie posługuje się akurat tym modelem radia to nadal powinien patrzeć chyba na wersję II.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13