Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: komor
Sro 12 Lut, 2014
Canon EOS 70D czy 7D ?
Autor Wiadomość
Monastor 
Optyczny

Wysłany: Pon 07 Paź, 2013   

nienietaktak, nie cackałeś się specjalnie z ustawianiem ostrości, nie?

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

To samo miałem napisać... :smile:
Nie ta przysłona do takich porównań zresztą też.

Monastor 
Optyczny

jaad75, nie wspominając o WB z cyklu "kolory tęczy" :roll:

nienietaktak
[Usunięty]

Monastor napisał/a:
nienietaktak, nie cackałeś się specjalnie z ustawianiem ostrości, nie?

Nie. Nie cackałem się. Obiecałem, to wstępnie coś jest, aczkolwiek czasu nie mam na dwugodzinny test. Przynajmniej nie dzisiaj. Macie porównanie szumów i WB właśnie przy okazji. Wszystko ustawione tak samo na 2500K.
Może w niedzielę ustawię statyw, dam inne światło, przymknę jak sie należy i coś większego zrobię. :P

jaad75 
Klub Pierdzieli

nienietaktak, ale 2500K w aparacie, a w ACR As shot, czy w ACR 2500K?

nienietaktak
[Usunięty]

jaad75, w aparacie. dziwią mnie te różnice, ale cóż. trzeba jeszcze raz wszystko sprawdzić.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Wysłany: Wto 08 Paź, 2013   

Najlepszy WB (najbardziej naturalny) wydaje się w kolejności: 5dIII, 5dII, 6d, 50d, 70d :shock:
Weź zrób coś lepszego, bo nie wierzę, że ten 70d jest taki beznadziejny :P
Na ostrość i przysłonę to powinieneś znaleźć te kilkanaście sekund :mrgreen:

nienietaktak
[Usunięty]

pioroon, miałem dwie minuty na ogarnięcie tematu i kilka na przygotowanie plików. i przez kolejnych kilka dni nie będę w stanie sprawdzić, czy czegoś nie przeoczyłem. wypadałoby zrobić testy przy różnych typach oświetlenia, przynajmniej kilku ustawieniach ISO, WB itd.

[ Dodano: Wto 08 Paź, 2013 08:11 ]
pioroon napisał/a:
Najlepszy WB (najbardziej naturalny) wydaje się w kolejności: 5dIII, 5dII, 6d, 50d, 70d
dla mnie na ostatnim miejscu na razie jest 50D, bo pluje zielenią.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

nienietaktak napisał/a:
dla mnie na ostatnim miejscu na razie jest 50D, bo pluje zielenią.

Ale reszta puszek chyba (przynajmniej w tych kilku shotach) w tej kolejności ... jednak to 5dIII...

tomtom 
Nowy

Wysłany: Pon 30 Gru, 2013   

Dylemat rozwiązany, nabyłem 70D, żona wygląda na zadowoloną, a to najważniejsze :)
Wszystkim dziękuję za wsparcie, temat można zamknąć.

Marcin2V 
Nowy

Wysłany: Sro 12 Lut, 2014   Canon 7D czy 70D

Witam!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wiem o istnieniu takiego tematu, lecz niestety został on zamknięty.
Do tej pory używam Canona 500D, z którego jestem zadowolony, ale przez 4 lata zdążył się już trochę zużyć, poza tym chciałbym zainwestować w coś lepszego. Przede wszystkim fotografuję sport, głównie dyscypliny halowe (siatkówka, koszykówka, piłka ręczna) dlatego zależy mi na szybkim autofokusie i szybkich zdjęciach seryjnych. Ponieważ oba wymienione w temacie aparaty są bardzo podobne, zastanawiam się czy warto dopłacać te kilkaset złotych za 7D, czy wybrać 70D i ewentualnie dokupić później jakiś obiektyw?
Za wszystkie porady z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Marcin

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Sro 12 Lut, 2014   

Myślę, że najlepiej by było kupić Pentaxa.

komor 
Moderator

Marcin2V, otworzyłem stary temat i scaliłem.

mozer, nasze hermetyczne żarty zachowaj lepiej dla wtajemniczonych. :)

Co do meritum, to gdybyś był zainteresowany filmowaniem to na pewno lepszy byłby 70D. Ale w przypadku fotografii sportu jednak może kusić AF z 7D i szybka seria. Ale nie wiem na ile w praktyce 70D ma gorszy (o ile w ogóle) moduł AF od staruszka 7D. Nowszy model może jednak kusić innymi usprawnieniami.

mozer 
bo Pentax

komor napisał/a:
mozer, nasze hermetyczne żarty zachowaj lepiej dla wtajemniczonych.

A sorry, myślałem, że to wątek 'kupujemy pierwszego pentaxa' ;)

Ja bym kupił 70D.

muzyk 

Wysłany: Czw 13 Lut, 2014   

mozer napisał/a:
Ja bym kupił 70D.

Hmm, dobry pomysł, ale lepiej poczekać na K-70 :idea:

Odpowiedz do tematu