Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014 Coś do robienia zdjęć zamiast kompaktu.
Jak 90% ludzi którzy tu zaglądają chcę kupić zupełnie niepotrzebną mi lustrzankę (bo podobno dobre zdjęcia się tym robi).
Tak na poważnie czas zmienić starego kodaka z matrycą 2 MPX i kupić coś nowszego (choć pomnimo że to zabytek to poprawne zdjęcia robi - da się na nie patrzeć).
W związku z powyższym chcę kupić coś dla zupełnego amatora w cenie 1000 zł (raczej używka - lepszy używany mercedes niz nowe tico).
Lustrzanka raczej będzie traktowana jak "lepszy" kompakt i używana przez kobietę czyli 90% zdjęć na automatyce.
Na Nikona D90 + obiektyw to nie wystarczy.
Jako, że w rękach trzymałem w zasadzie tylko Sony Alfa 200 z kitowym obiektywem to myślę nad Sony alfa 350 + sigma 18-200. jeśli chodzi o coś nowego to NIKON D3100 +18-105 (raczej budrzet na to nie pozwoli)
Jeśli ktoś ma inne propozycje to chętnie się zapoznam, tylko proszę bez tekstów, że za tą kasę to kompakt będzie lepszy i proponowania sprzętu za 10k.
Drugi post i już obraziłeś dwóch użytkowników.
Czy to jakaś próba bicia rekordu?
Nie dlaczego? Ja uważam, że ci użytkownicy pisząc takie posty sami siebie obrażają, jestem laikiem i zdaję spbie z tego sprawę ale to nie powód do pisania głupich tekstów. Jak ktoś nie ma nic merytorycznego do powiedzenia to niech się nie odzywa. A może tu jest taka zasada że z co trzeciego postu można się czegoś dowiedzieć. Choć nie wiem w czym D5000 jest lepszy od a230?
dcs napisał/a:
Tak, ale to bardzo dobrze.
więc nie rozumiem skoro Nikon jedzie na częściach Sony a sony jedzie na optyce Minolty to dlaczego Nikon jest cacy a Sony be?
Wszyscy nażekają na brak AF w korpusie a w Sony to standard + stabilizacja matrycy. Czy Sony ma na tyle gorszą jakość wynonania czy to tylko kwestia marki?
Ostatnio zmieniony przez cezary7878 Sro 12 Lut, 2014, w całości zmieniany 1 raz
Ja uważam, że ci użytkownicy pisząc takie posty sami siebie obrażają, jestem laikiem i zdaję spbie z tego sprawę ale to nie powód do pisania głupich tekstów. Jak ktoś nie ma nic merytorycznego do powiedzenia to niech się nie odzywa. A może tu jest taka zasada że z co trzeciego postu można się czegoś dowiedzieć.
Uświadom sobie, że to nie jest help desk tylko forum towarzyskie, gdzie ludzie przychodzą sobie pogadać o czym chcą - czasem o fotografii, czasem o pier.dołach i pomaganie innym w wyborze sprzętu jest wyłącznie ich dobrą wolą, a tu przychodzi taki nowy użytkownik i nagle im będzie zabraniał...
fajna tabelka ale poza rozdzielczością matryce która aż tak wiele nie wnosi do jakości (ewentualnie do wagi zdjęcia) jakoś większych różnic nie widzę po prosty się nie znam.
Mi trzeba jasno napisać dlaczego ten jest lepszy a tamten gorszy. a 350 przestał mi się podobać...
Na filmach mi nie zależy do tego służą kamery.
[ Dodano: Sro 12 Lut, 2014 21:19 ]
mozer napisał/a:
Uświadom sobie, że to nie jest help desk tylko forum towarzyskie, gdzie ludzie przychodzą sobie pogadać o czym chcą - czasem o fotografii, czasem o pier.dołach i pomaganie innym w wyborze sprzętu jest wyłącznie ich dobrą wolą, a tu przychodzi taki nowy użytkownik i nagle im będzie zabraniał...
Cytat:
te, facet, jak takis madry to sam se wybierz
no sory ale jak to są towarzyskie odzywki "wujka dobrej rady" to pogratulować i odzywek i porad.
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Czw 13 Lut, 2014, w całości zmieniany 1 raz
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 12 Lut, 2014
cezary7878,
-matryce CMOS
-gibane wyświetlacze
- LiveView
-szybsze serie
etc.
[ Dodano: Sro 12 Lut, 2014 21:22 ]
no i średnia-niższa klasa /choć nie "mercedes"/ -a nie entry level
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10