Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzięki za sugestie.
Zatem na dzień dzisiejszy na placu boju pozostają Nikon Monarch 5 i Olympus EXWP.
I ostatecznie Vixen New Foresta.
Spróbuje je porównać ze sobą. Może w Teleskopach mają wszystkie na stanie...
Takeszi, dostępność sprzętu w Teleskopach możesz sprawdzać bezpośrednio:
http://teleskopy.pl/Lornetki-cat-25.html
W sklepie robią dokładnie tak samo. Przy mnie sprawdzając, czy mają coś na zapleczu, wchodzili na tę stronę.
Miałem okazję oglądać lornetkę Terra sprawiała wrażenie bardzo delikatnej obudowa jakby plastikowa optycznie też nie powaliła mnie na kolana tak że odpuść sobie słabsze mechanicznie lornetki z drugiej ręki.Proponuje kupić nową mieć gwarancje na lata.
takeszi: EXWP nie mają
Rozmawiałem w Teleskopach o Olympusach, też chciałem skonfrontować EXPS I z Nikonem EX-em, którego nie mogłem nigdzie namierzyć. Pan potwierdził mi, że to świetne lornetki, optycznie lepsze od EX-ów, ale nie schodzą, więc ich nie trzyma.
Mogę polecić rozwiązanie, które zastosowałem. Wypożyczyć w Delcie http://wypozyczalnia.deltaoptical.pl lornetkę o odpowiednim parametrze / klasie na miesiąc i wędrować po sklepach, w których można ją porównać z innymi bezpośrednio. Nie sugeruj się listą na stronie. Do wypożyczenia jest znacznie więcej modeli. Koszt miesięczny to 10% wartości.
EXWP była ostatnio w Fotostradzie http://www.fotostrada.pl/...104__LL_10.html w Blue City.
Wysłany: Sob 15 Lut, 2014
Miałem ostatnio w rękach DOT 10x42. Jak na lornetkę za nieco ponad 400zł dawała wspaniały obraz - Ex-y wymiękają. Piszę w kontekście wypożyczalni i porównywania bezpośredniego do dachówek. DOT może zaprezentować poziom gdzie chyba żadna dachówka poniżej 1000zł mu nie dorówna.
Wysłany: Nie 16 Lut, 2014
W kategoriach bezwzględnych także postawiłbym na Olympusa (intuicyjnie) ale szukając relacji ceny do jakości miałbym zagwozdkę czy to najlepszy wybór i szukałbym bezpośredniego porównania. Takie doświadczenie jest najlepsze choć wcale nie takie proste. Pierwsze wrażenie z oglądu to jedno - wielu z nas się już nacięło. Wady wyłapujemy po czasie więc z lornetkami warto by połazić po terenie w różnych warunkach.
Jeśli kupuję 10x42 to wolałbym porównywać do 10x42 o uznanej reputacji.
chciałem skonfrontować EXPS I z Nikonem EX-em, którego nie mogłem nigdzie namierzyć.
EXPS 12x50 jest do obejrzenia w Media M. w M1 Marki. Mają wyłożonych kilka lornetek, dużo Nikon Aculon, Prostaff, Sportstar, Sporter. Niestety dla Ciebie: nie ma Action EX. Także bezpośrednio nie porównasz. Obok jest salon Foto Joker i tam już mają EXy i Monarchy. Nie mają za to Olympusa
O wypożyczalni DO wiem i wybieram się, może w tym tygodniu. Nie mniej jednak raczej zakupię tego Olka EXWP. Chciałbym jednak przed zakupem popatrzeć przez niego, nawet wewnątrz sklepu.
Podłączę się do tematu bo mam ten sam dylemat z zakupem .
A jak wypada ten EXWP z Monarch 7 który ma większy kąt ,ale co z obrazem ,która będzie miała lepszy jaśniejszy ostrzejszy i bez zniekształceń obraz .
I jeszcze jedno pytanie może ktoś miał okazję porównać EX do monarcha 7
EXWP to dobry wybór i jest produkowany w Japonii. Osobiście nie wierzę w produkty made in china ale to moje zdanie. Olympus w Polsce ma bardzo dobry serwis sam się przekonałem kiedy na koniec gwarancji wysłałem reklamować lornetkę (muszla okularowa przestała się wysuwać) za 16 dni przyszła nówka sztuka z nową gwarancją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9