Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jak zwykle trzeba ze 2 tygodnie czekać na takiego z mocowaniem pod P
Zazwyczaj nie trzeba, a jeśli już to niekoniecznie 2 tygodnie, choć na pewno da się znaleźć i takie sklepy.
kozidron napisał/a:
i cięzko gdzieś dopaść sklep w którym nawet kundla pod P nie mozna przypiąć do body, może o tą dostępność chodziło
Też nie mam z tym problemu, zwłaszcza w przypadku popularnych szkieł, choć oczywiście są obiektywy, na które trzeba poczekać, o dziwo na C i N też trzeba czasem poczekać. A że nie w każdym "sklepie z warzywami" są obiektywy, akcesoria, czy nawet podstawowe zestawy Pentaksa, to oczywiście fakt.
Nie w każdym, czy może że są w rozsądnym wyborze w tym jednym znanym sklepie w Krakowie? Bo to może jednak byc delikatna róznica...
Fakt, dostępne w Polsce są. Internet wszak działa.
Czyli na razie jest jeden w Krakowie (jakby tak wyszło to bym uzupełnił wypowieź jaada o to, ze są w zdecydowanie nie każdym sklepie, nawet z art. foto). Czy ktoś z Wa-wy zna u siebie sklep z jakim takim wyborem Pentaksów? We wrocku jest raczej sucho. Gdańsk et al., Łódż, Poznań?
A może Piła czy Ciechanów?
Jeśli chodzi o Pentaxa, to akurat tam gdzie jestem, jest go do wyboru i KOLORU - a jakże.
Prawie wszystko dostępne, a jeśli nie to po kilku dniach.
Serwis też bdb.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Lut, 2014
Już raz wymieniałem tobie czego w nowych brakuje do Pentaxa.
O, zaczynja się pojawiać sensowne informacje. Koledzy z innych miast i nie tylko: gdzie jeszcze można dostać rozsądny wybór szkieł Pentaksa (nie 'manana' lub na św. Nigdy)?
Muzyk... a w Hong Kongu... (to też takie duże, portowe miasto , też 'mniej więcej' w Polsce)
dcs, już raz pisałem - Ty masz problem z dostępnością, chociaż systemu nie używasz, ja jakoś nie mam i nigdy nie miałem, chociaż siedzę w nim od lat.
Poza tym, zdecyduj się, czy mówisz o rynku wtórnym (z założenia mniejszym, choć wcale nie takim małym), czy rynku pierwotnym i tym co znajduje się w aktualnej ofercie systemu (ewentualnie pasującym do systemu). Generalnie, słabsza dostępność systemu Pentaksa nie ma nic wspólnego z dostępnością popularnych szkieł, czy korpusów, a raczej specjalistycznych akcesoriów, które jeśli można kupić, to wyłącznie przez sieć i zazwyczaj nie w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Sob 15 Lut, 2014, w całości zmieniany 1 raz
jaad75,
W związku z tym, że wiele konstrukcji obiektyww Pentaxa to "wspólne projekty" z Tamronem, albo Tokiną -to już jest po jednym modelu w danym zakresie ogniskowych mniej do wyboru niż w Nikonie, Canonie czy nawet Sony.
No i te ceny.
Nawet za niezaprzeczalne paździerze Pentax żąda dużo kasy -np. DA 18-135.
W związku z tym, że wiele konstrukcji obiektyww Pentaxa to "wspólne projekty" z Tamronem, albo Tokiną
Wspólne projekty z Tokiną (6), rebrandy Tamrona (2).
dcs napisał/a:
-to już jest po jednym modelu w danym zakresie ogniskowych mniej do wyboru niż w Nikonie, Canonie czy nawet Sony.
Wystarczy, że jest wystarczająco dużo do wyboru. A jest aż nadto.
dcs napisał/a:
No i te ceny.
Nawet za niezaprzeczalne paździerze Pentax żąda dużo kasy -np. DA 18-135.
Tak, Pentax się od jakiegoś czasu ceni. A to szkło, choć przez wielu chwalone, IMHO nie jest warte nawet połowy ceny, którą ma w zestawie (nie mówiąc o wersji "standalone"). Pomijając już, jak w ogóle lubię takie obiektywy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10