Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mogą pytającemu zasugerować, że to z gruntu wybór zły, a tak nie jest. Oczywiście, że lepiej mieć zapas, ale skoro trzeba szukać kompromisów...
400/5.6 to inna bajka, prawda, ale nie zmienia to faktu, że tam dalej jest 5.6 i jak komuś za mało 4.0 na 200, to będzie mu za mało 5.6 na 400.
...łooomatko... sie narobiło, mam inna propozycje, sprzedaj ten sprzęt co masz kup dobrego "kompakta" a za resztę jedz na super wycieczkę...choć jak kupisz :kompakt z FF to reszty juz nie będzie i wycieczki tez ..... podsumowując albo chcesz mieć fajny sprzęt albo idziesz półśrodkami, ale na półśrodki moim zdaniem szkoda takiej kasy(ale to tylko moja subiektywna opinia) - wiec jak powyżej.
Jeżeli 70-200 f4 bez ISa to cenowo można by się wstrzelić w puszkę C 60D plus może (może) coś szerszego - z tego co widziałem/czytałem na forum
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014
nienietaktak napisał/a:
007areka, takie stanowcze stwierdzenia jak
007areka napisał/a:
...nie idz w swiatlo f4
mogą pytającemu zasugerować, że to z gruntu wybór zły, a tak nie jest. Oczywiście, że lepiej mieć zapas, ale skoro trzeba szukać kompromisów...
400/5.6 to inna bajka, prawda, ale nie zmienia to faktu, że tam dalej jest 5.6 i jak komuś za mało 4.0 na 200, to będzie mu za mało 5.6 na 400.
nie nie będzie za malo, wybacz ale zdecydowanie zbyt to uprościłeś i naciągałeś
Moje obawy dotyczyły głównie tego czy 450tka uciągnie z AF aby wykorzystać potencjał 70-200.
Miałem 70-200/4 (bez IS) i nawet na 400D jego AF sprawował się bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich szkieł, które miałem. Tak więc moim zdaniem kupno go do 450D nie będzie wcale armatą na wróbla.
007areka, nie szalej ze skrajności w skrajność. Oczywiście zawsze lepiej mieć f/2.8, ale to są zupełnie inne finanse i wielkość, to musi być decyzja kupującego, świadomego za i przeciw. Z 70-200/4 też da się powalczyć. Jak się pojawi następna kasa można pomyśleć o zmianie puszki.
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 10 Mar, 2014, w całości zmieniany 1 raz
komor, Twoja opinia się nie liczy, bo Tobie to nawet wszystkie Sigmy działają prosto z półki bez kalibracji
007areka [Usunięty]
komor napisał/a:
88elmo napisał/a:
Moje obawy dotyczyły głównie tego czy 450tka uciągnie z AF aby wykorzystać potencjał 70-200.
Miałem 70-200/4 (bez IS) i nawet na 400D jego AF sprawował się bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich szkieł, które miałem. Tak więc moim zdaniem kupno go do 450D nie będzie wcale armatą na wróbla.
007areka, nie szalej ze skrajności w skrajność. Oczywiście zawsze lepiej mieć f/2.8, ale to są zupełnie inne finanse i wielkość, to musi być decyzja kupującego, świadomego za i przeciw. Z 70-200/4 też da się powalczyć. Jak się pojawi następna kasa można pomyśleć o zmianie puszki.
to nie skrajność, to sensowna alternatywa - Fujifilm X-T1, sony 77...nie mam nic przeciw takim maszynkom ... a 5500pln to fajny budżet i jak wskazałem wcześniej można nabyc i 2.8 i 7d wiec nie wiem jakie skrajności i po co jakieś wymiany za chwile ...no chyba ze dla zabawy.
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2014 11:09 ]
88elmo napisał/a:
007areka napisał/a:
sprzedaj ten sprzęt co masz kup dobrego "kompakta" a za resztę jedz na super wycieczkę
wycieczki swoją drogą
ale nie chcę wracać do kompaktowych czasów
Czasami trzeba pójść na jakiś kompromis - niestety
...hmm, ale jaka wygoda a jakosc tez nieczgo sobie (wydanie wielu pieniedzy niepotrzebne taszczenie tego pozniej to nic przyjemnego)
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2014 11:11 ]
mozer napisał/a:
komor napisał/a:
jego AF sprawował się bardzo dobrze
komor, Twoja opinia się nie liczy, bo Tobie to nawet wszystkie Sigmy działają prosto z półki bez kalibracji
...
...( mozer, nie pogniewales sie z moja przerobke Twojej foty) ?
mozer, nie pogniewales sie z moja przerobke Twojej foty
Nie, spoko - zapomniałem poczty sprawdzić
Można i tak, ale dla mnie to chyba jednak ciut za duży kontrast, ale dzięki za propozycje
A, chociaż może i nie - trudno mi teraz zdecydować
007areka [Usunięty]
komor napisał/a:
007areka, od kiedy Sony A77 albo Fuji X-T1 to jest kompakt?
... a cudzyslów widzial dla mnie kompakt
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2014 11:59 ]
mozer napisał/a:
komor napisał/a:
jego AF sprawował się bardzo dobrze
... to moje zdanie/opinia tez sie nie liczy bo u mnie wszystko sie psuje
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2014 12:00 ]
mozer napisał/a:
007areka napisał/a:
mozer, nie pogniewales sie z moja przerobke Twojej foty
Nie, spoko - zapomniałem poczty sprawdzić
Można i tak, ale dla mnie to chyba jednak ciut za duży kontrast, ale dzięki za propozycje
A, chociaż może i nie - trudno mi teraz zdecydować
...mnie po przeobrobce bardzo sie widzi, choc to tak na szybko zrobione - ale fota ma potencjał, kontrasty chyba na pograniczu choc to moze byc sprawa monitora.(możne daj na galerie, ktos cos jeszcze doradzi fajnego)
kozidron [Usunięty]
007areka napisał/a:
a 5500pln to fajny budżet i jak wskazałem wcześniej można nabyc i 2.8 i 7d wiec nie wiem jakie skrajności i po co jakieś wymiany za chwile ...no chyba ze dla zabawy.
dokładnie, szkoda czasu na półśrodki tym bardziej, że budżet jest. Zrobilbym tak samo, to będzie najlepszy zestaw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9