Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014 D800 problem AF - pozew zbiorowy firmy Nikon
Poszukuję osób, które mają problem z autofocusem w modelu Nikon D800. Potrzebujemy minimum 10 osób u których występuje problem. Osoby te powinny skorzystać z usług autoryzowanych serwisów Nikon, aby wykazać, że wyczerpano możliwość usunięcia niesprawności a problem występuje nadal. Na jednym z polskich for użytkowników Nikonów jest długi wątek związany z tematem.
Jeśli twój D800:
* nie trafia ostrością w ustawiony punkt AF
* moduł AF działa niecelnie niezależnie od rodzaju oświetlenia
* problem występuje na obiektywach, które z innymi korpusami nie wymagają mikrokalibracji
* ustawia ostrość w innym punkcie na lampie wbudowanej a w innym punkcie na lampie zamocowanej na aparacie
* wymaga okresowych zmian mikrokalibracji nawet po wykonaniu kilkunastu zdjęć
ten problem może dotyczyć Ciebie. Dlatego proszę, jeśli to dla Ciebie ważne odezwij się na adres d800af@patola.eu. Poszukujemy przynajmniej 10 osób z opisywanym problemem. Napisz proszę w kilku zdaniach jak sprawa wygląda u Ciebie. Podanie numeru seryjnego korpusu D800/D800E pozwoli nam dojść do tego które serie obciążone są wadą.
Chcemy usunięcia problemu celności AF a jeśli to niemożliwe o wymianę na korpusy wolne od wady.
Dopisane: problem może dotyczyć również modelu Nikon D7000.
sfor, kto będzie reprezentował poszkodowanych (jaka Kancelaria, jacy adwokaci)? Jakie będą koszta pozwu i ile będzie to kosztowało pojedyncze osoby? Gdzie sprawa będzie prowadzona- w Polsce czy jakimś innym kraju? Jak w Polsce to czy zostały wyczerpane inne drogi (UOKIK itp.)? W końcu kto będzie pozwanym- Nikon corp. czy dystrybutor na Polskę?
Czyżby problem francowatego af-u w d800 nie istniał?
największy z nim problem mają ci co go nigdy w ręku nie trzymali ale mają internet
Oj racja panoczku, racja.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Mar, 2014
...a mnie się wydaje ze problem jednak istniał.... i nic przyjemnego bujać się z felernym egzemplarze...i czy była to wada lewej strony AF-u czy totalne rozkalibrowanie/bądź uszkodzenie modułu AF jak w moim przypadku - były to błędy/uchybienia fabryki i firma ponosi za to odpowiedzialność i chwalą jej jeśli sie przyznaje do feleru a nie chowa głowę w piach, nikon ( w tym także polski oddział ) udowodnił juz kilka razy ze ma w nosie klienta.
007areka, niestety to zrozumie tylko ten co osobiście doświadczył takiego problemu i dodatkowo został wyśmiany przez resztę. Nic przyjemnego. No, ale to norma, bo dokopać jest łatwiej temu co leży niż takiemu co jeszcze trzyma się na nogach.
Syty głodnego nie zrozumie -to się zawsze sprawdza.
@kozidron ,- skoro się czepiasz , to odpowiem wprost , aparatu w rękach nie miałem , to raz , a dwa , to postawiłem pytanie po trzech dniach braku odzewu kogokolwiek po poście Pana @kojuta
Czy moje wyjaśnienie Ci pasi ?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Mar, 2014
bogdanek napisał/a:
@kozidron ,- skoro się czepiasz , to odpowiem wprost , aparatu w rękach nie miałem , to raz , a dwa , to postawiłem pytanie po trzech dniach braku odzewu kogokolwiek po poście Pana @kojuta
Czy moje wyjaśnienie Ci pasi ?
ja się nie czepiam i znam historię 007areka i Fatman73a
Używam też d800 ale miałem tylko 2 sztuki w rękach i żadna nie miała problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9