Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
muzyk, jedno z częstrzych zdań na forum, to: "jeszcze raz przeczytaj, co napisałem" i pięćdziesiąt modyfikacji tego zdania. Ludzie wracają, czytają, a i tak nic z tego nie wynika. Ty mi każesz cofać się do historii z Czesiem, szukać niuansów, w nadziei, że przyznam Ci rację. Otóż nie przyznam, bo po pierwsze nie chce mi się wracać do historii z Czesiem, po drugie nie mam siły wnikać w niuanse, a po trzecie.. who cares?
W przeciwieństwie do Ciebie, ja wierzę w inteligencję ludzi czytających to forum.
krótko jak to można zrozumieć
Tutejszyn napisał/a:
Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują.
by dopiero po wpisie hijax_pl, twierdzić iż jest to jeden
Ja zgadzam się z hijax_pl, który od samego początku wyjaśnił mi na czym to polega. Tutejszyn z Tobą się nie zgadzam, bo ciężko jest ustalić twoje stanowisko, które raz stanowi: że jest ich kilka (tyle co na ekranie) by po 6 stronach wątku stwierdzić iż jest to jeden, a wszystko w kontekście, tego co było długo wcześniej napisanego:
"komor, tylko jedno sprostowanie, to nie jest 196 okien, tylko jeden panel(boczny) ze 196 zdjęciami w którym mozesz wybierać w ilu sztukach zmieniasz parametry,oczywiście możesz zrobić Ctrl+a"
Tutejszyn jakbyś potrafił normalnie dyskutować, a nie pisać że otwiera się jakaś ilość "która mieści się na ekranie" a później reszta "się doczytuje" pewnie dyskusja wyglądałaby inaczej(twoje teori o scrollu juz nie przytaczam). Tylko jak zwykle zacząłeś z uporem buca, dodatkowo nie mając racji, dokładnie tak jak ja.
Chwale sobie to forum, za to że mozna się czegoś dowiedzieć, od Ciebie tylko słyszę, że jesteś albo skrzywdzonym pracodawcą praktycznie bez praw, albo jakis pobieraczek cię oszukał albo że szop będzie w chmurze i będziesz musiał za niego płacić
jaad75 napisał/a:
Zauważyłem też, że od kiedy jaad obnażył to, że jesteś nielot, z lubością przypisujesz małą inteligencję innym.
Tutejszyn że lubisz marudzić i jesteś wiecznie niezadowolony to wiem, że jesteś prawdziwym Polakiem też a teraz jeszcze wychodzi, że fan teorii spiskowych
komor napisał/a:
Tak, ale ja nie marudzę, że mnie ktoś obraża. Z Kozim też bym się piwa napił, choć kopiemy się ciągle po kostkach. A niektóre z informacji podanych przez niego w tym wątku są dla mnie przydatne, bo ja PS-a używam ciągle tak samo jak 10 lat temu – siła przyzwyczajenia, a od dobrych 10 lat nie „robię” już w reklamie. Inna sprawa, że kiedy zainteresowałem się fotografią i zdecydowałem się na Lightrooma, to PS-a miałem w mocno przestarzałej wersji CS1, która do zastowań foto miała się wówczas już nijak w stosunku do tego, co oferował LR, więc nie miałem wyjścia. Obecnie mam CS6 i pomimo tej zmiany nadal uważam, że dla osoby mającej problemy z ogólnym ogarnięciem, koordynacją plików, wersji, katalogów itd. – LR jest o niebo lepszy, bo robi to wszystko za mnie. A okienko podglądu 198 RAW-ów w 7 sekund w ACR wcale nie jest:
komor, cieszę się, że czegoś mogłeś się dowiedzieć, tak sam jak wyżej Usjwo komor, tyle że ja z maków też korzystam ale się tego wstydzę
Co do sprawy "otwierania" iluś tam na raz, tak naprawdę jak oboje siedzielismy z muzykkiem to nie skupialiśmy się na tym czy rzeczywiście otwieramy miniaturki/podglądy, tylko na autoamtyzacji procesu, no i na tym że są one gotowe do edycji, to jakby było najważniejsze. No i oczywiście czasie w jakim się ładują, czasie w jakim się wywołuja i zapisują.
muzyk, naprawdę odpuść, jesteście kwita. Poza tym to jest forum, nie traktuj tego na poważnie ci wszscy ludzie to boty
Wysłany: Wto 18 Mar, 2014
Tak więc na 12 stronie wątku pozostaje wrócić do początku (a tak, rymuję w wolnych chwilach) i zapytać, czy prawdą jest, że mając 4GB pamięci można otworzyć 196 rawów w 7 sekund. Kozi, nie odpowiadaj, wiem że Ty możesz, bo tak masz napisane na guziku .
kozidron [Usunięty]
maziek napisał/a:
Tak więc na 12 stronie wątku pozostaje wrócić do początku (a tak, rymuję w wolnych chwilach) i zapytać, czy prawdą jest, że mając 4GB pamięci można otworzyć 196 rawów w 7 sekund. Kozi, nie odpowiadaj, wiem że Ty możesz, bo tak masz napisane na guziku .
maziek, napisałem zaraz po wyjaśnieniach hijax_pl że się z nim zgadzam, natomiast z Tutejszynem NIE, bo on jeszcze nie ustalił czy jest pewny tego:
tutejszyn napisał/a:
Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują.
czy tego:
Tutejszyn napisał/a:
Ale tylko jeden plik
Do tego jeszcze dochodzi fakty, że ilość miniaturek wyświetlanych na ekranie może być różna
Ostatnio zmieniony przez kozidron Wto 18 Mar, 2014, w całości zmieniany 1 raz
W przeciwieństwie do Ciebie, ja wierzę w inteligencję ludzi czytających to forum.
krótko jak to można zrozumieć
A jak to można zrozumieć? Uważasz ludzi za debili. Myślisz, że wystarczy powiedzieć coś, choćby to, co napisałeś dalej w kontynuacji swojego postu, aby ludzie od razu powiedzieli: "Fakt, Tutejszy to kretyn".
Moim zdaniem wystarczy, że mówisz Ty. Ochlapujesz błotkiem innych i nie widzisz, ile tego błotka pada przy tej okazji na Ciebie.
Co tu można więcej powiedzieć? Wystarczy, że sam okładasz się własną pięścią.
Kozi, nie pogarszaj swojej sytuacji . Dostatecznie mocno utkwiło mi w pamięci, że nie jesteś w stanie przyznać, że troszkę się zagalopowałeś. Z przyczyn humanitarnych przyjmuję do wiadomości, że możesz otworzyć 196 plików w 7 sekund na przeciętnym komputerze z 4 GB pamięci - bo na guziku, którym to robisz jest napisane "OTWÓRZ". Ja to łykam, i niech tak zostanie ...
komor, tyle że ja z maków też korzystam ale się tego wstydzę
A co mają do tego maki? Z tego co wiem, ACR, PS i LR mają dokładnie tak samo rozplanowany ten interfejs, o którym rozmawiamy. Więc system operacyjny nic tu nie zmienia.
kozidron napisał/a:
Co do sprawy "otwierania" iluś tam na raz, tak naprawdę jak oboje siedzielismy z muzykkiem to nie skupialiśmy się na tym czy rzeczywiście otwieramy miniaturki/podglądy
No i właśnie o to chodzi. Czasem warto się skupić, szczególnie jak zamierza się na publicznym forum komuś wytknąć że jest w mylnym błędzie, nie zna się na czymś, a jego maki są za wolne.
Jak pokażesz mi takiego peceta, na którym da się w 7 sekund otworzyć 198 RAW-ów w Photoshopie to natychmiast wyrzucam wszystkie moje maki i kupuję tego peceta.
kozidron napisał/a:
Co do sprawy "otwierania" iluś tam na raz, tak naprawdę jak oboje siedzielismy z muzykkiem to nie skupialiśmy się na tym czy rzeczywiście otwieramy miniaturki/podglądy
I tu właśnie tu Ci kompletnie, ale to kompletnie nie wierzę . Nie wierzę, żeby ktoś mający o czymś dobre pojęcie tracił je do samych podstaw, bo się zajmował czym innym. To tak, jakby mechanik zajęty trzepaniem dywanów twierdził, że samochody mają skrzydła i latają.
Na koniec może powiem coś od siebie. Już niech nie będą to urocze cytaty Tacyta.
ACR używam od dawna. Nie udało mi się polubić LR, choć pracowałem w nim ponad rok. W końcu go skasowałem. Odkąd pracuję w ACR, wiem, ze to jest to! W związku z tym, poprawiam w nim wielozdjęciowe sesje, robiąc przy tym to samo, co robiłem w LR, gdzie synchronizacja parametrów dla wielu zdjęć jest jednym z elementów tej obróbki. To żadne czary. Wszystko, co powiedziałem, wynika z nabytego doświadczenia, a nie li tylko teoretyzowania.
Z wątku dowiedziałem się o możliwości użycia klawisza shift, lub ctrl, przy otwieraniu dalej plików w PS, które to otwieranie już niestety trwa w cholerę długo. Tak na marginesie, PS pozwala na otwarcie jedynie 200. plików. Nie więcej..
kozidron [Usunięty]
komor napisał/a:
A co mają do tego maki? Z tego co wiem, ACR, PS i LR mają dokładnie tak samo rozplanowany ten interfejs, o którym rozmawiamy. Więc system operacyjny nic tu nie zmienia.
komor, pije do tego, że "wyzwałeś" mnie od uzytkowników windy.
komor napisał/a:
Jak pokażesz mi takiego peceta, na którym da się w 7 sekund otworzyć 198 RAW-ów w Photoshopie to natychmiast wyrzucam wszystkie moje maki i kupuję tego peceta.
komor, wcześniej (w poprzednim wątku) dokładnie napisałem ci co miałem na myśli, patrz tą cześć o panelu bocznym, tak samo jak wywołanie i zapisanie takiego rawa z 6d na mojej starej padlinie trwa 1,5 s, natomiast tego z d800 trwa ponad 2 sekundy, cała ta rozmowa tyczyła się dyskusji z Andrzejem jak pamietasz u którego wywołanie i zapis pliku z k5 trwał 15 sekund.
komor, to jeszcze był ten moment, w którym pytałeś czy rozdzielam te dwie czynności, przypomnij sobie.
maziek napisał/a:
Nie wierzę, żeby ktoś mający o czymś dobre pojęcie tracił je do samych podstaw, bo się zajmował czym innym. To tak, jakby mechanik zajęty trzepaniem dywanów twierdził, że samochody mają skrzydła i latają.
maziek, to twój deal, ludzie wierzą w różne rzeczy.
Tutejszyn napisał/a:
kozidron, lubisz cytować. Najlepiej coś wyrwanego z kontekstu.
ustalmy coś, to nie jest wyrwane z kontekstu:
Tutejszyn napisał/a:
Nie otworzysz 196. zdjęć w panelu bocznym w siedem sekund w ACR. Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują. 196. zdjęć w siedem sekund nawet nie jesteś w stanie zobaczyć przewijając kółkiem myszki z góry na dół.
Tutejszyn, to nie jest wyrwane z kontekstu. To jest twój CAŁY POST bez uwagi o ACR-rze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10