Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
ACR vs LR: obróbka wielu plików
Autor Wiadomość
Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Wto 18 Mar, 2014   

kozidron napisał/a:
Tutejszyn napisał/a:
Nie otworzysz 196. zdjęć w panelu bocznym w siedem sekund w ACR. Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują. 196. zdjęć w siedem sekund nawet nie jesteś w stanie zobaczyć przewijając kółkiem myszki z góry na dół.

Tutejszyn, to nie jest wyrwane z kontekstu.
W kontekście było jeszcze to nieszczęsne 7 sekund. W Twoim cytacie jakoś tego nie widzę.

A, w tym cytacie (dopiero w tym) już widzę.. :) Więc w czym nie podoba Ci się to, co napisałem?

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Tutejszyn napisał/a:
Tak na marginesie, PS pozwala na otwarcie jedynie 200. plików. Nie więcej..

a ile mozna otworzyć do edycji rawów w ACR-rze, wywołując je do szopa "tworząc kopię" ?

kozidron napisał/a:
A, w tym cytacie (dopiero w tym) już widzę.. :) Więc w czym nie podoba Ci się to, co napisałem?

ale co mi się ma nie podobać, napisałeś:

"Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują."

zapytam poo raz trzeci, ile widzisz na ekranie?
jak to się ma do wypowiedzi po sześciu stronach? Tu nie chodzi o to że ewoluwoałeś, tylko o to że zdajesz się tego nie zauważać.

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron napisał/a:
a ile mozna otworzyć do edycji rawów w ACR-rze, wywołując je do szopa "tworząc kopię" ?
Nie mam pojęcia. Po co "otwierać" więcej plików w ACR, skoro PS tego nie łyka? W PS dalej obrabiam zdjęcia, czyli robię takie tam PSowe figle migle.

Być może dowiem się, ze z poziomu ACR można tworzyć JPGi.. to byłaby miła funkcja, której jeśli jest, nie znam.

Sorry, teraz ja popisałem się umiejętnością czytania.. Nie wiem ile można otworzyć w PS, jako kopię. Ale sprawdzę.
Ostatnio zmieniony przez Tutejszyn Wto 18 Mar, 2014, w całości zmieniany 2 razy  

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

kozidron napisał/a:
maziek napisał/a:
Nie wierzę, żeby ktoś mający o czymś dobre pojęcie tracił je do samych podstaw, bo się zajmował czym innym...

maziek, to twój deal, ludzie wierzą w różne rzeczy.

Kozi, przeczytaj jeszcze raz, ja NIE WIERZĘ :mrgreen: .

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Tutejszyn napisał/a:
Być może dowiem się, ze z poziomu ACR można tworzyć JPGi.. to byłaby miła funkcja, której jeśli jest, nie znam.
Można. Po lewej okienka ACR jest klawisz "Zapisz obraz". Tam można wybrać format - jednym z nich jest JPEG. Oczywiście referuję do ACR 8.3

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron napisał/a:
ale co mi się ma nie podobać, napisałeś:
"Otworzysz jedynie te, które mieszczą się na ekranie. Dalsze się doczytują."
k... i znowu to samo! Chopie! :)

[ Dodano: Wto 18 Mar, 2014 18:51 ]
hijax_pl napisał/a:
Tutejszyn napisał/a:
Można. Po lewej okienka ACR jest klawisz "Zapisz obraz". Tam można wybrać format - jednym z nich jest JPEG. Oczywiście referuję do ACR 8.3
Jest i w moim ACR :) Dzięki...
Głównie po wstępnej obróbce w ACR, zdjęcia obrabiam w PS, więc funkcja będzie raczej mało wykorzystywana, ale fajnie, ze jest :)

nienietaktak
[Usunięty]

Może zamiast męczyć mitycznego człowieka lodu popytajmy gdzie co jest w ACR i w Bridge.
To się może kiedyś przydać
kozidron, nie doprecyzowałeś o co konkretnie chodzi i zostałeś źle zrozumiany - ok
Tutejszyn, nie doprecyzowałeś o co konkretnie chodzi i zostałeś źle zrozumiany - ok
A że miłością do siebie nie pałacie, to tą dyskusją namawiacie mnie do pochałniania chipsów, czego robić nie powinienem :P Litości! :mrgreen:

komor 
Moderator

Tutejszyn napisał/a:
Z wątku dowiedziałem się o możliwości użycia klawisza shift, lub ctrl, przy otwieraniu dalej plików w PS

A to się nie podpowiada od razu w żółtej chmurce po najechaniu na klawisz? U mnie tak jest, ale jestem przekonany, że część nieporozumień w tym wątku bierze się też stąd, że dyskutanci posługują się różnymi wersjami PS/ACR, a tam zdaje się akurat co jakiś czas zmienia to, o czym dyskutujemy.

kozidron
[Usunięty]

maziek napisał/a:
Kozi, przeczytaj jeszcze raz, ja NIE WIERZĘ :mrgreen: .

maziek ale ja właśnie o tym, tyle że czasem łaczę fakty :P Każdy wierzy w co chce, ktoś kto wierzy w Boga (tak tylko się domyślam z jednej z poprzednich rozmów) nie wierzy w różne inne rzeczy, tu akurat wiesz o czym mowa :wink: więc dla mnie możesz nie wierzyć jak i równocześnie wierzyć w co chcesz, na razie wolny kraj, chociaż Krym blisko Polski ;) Nie mam powodu kłamać, chociaż nie do końca zgadzam się z założeniem, że jeżeli ktoś wierzy w absurdalne rzeczy to jest niewiarygodny i nie pije tu do religii.

komor napisał/a:
A to się nie podpowiada od razu w żółtej chmurce po najechaniu na klawisz? U mnie tak jest, ale jestem przekonany, że część nieporozumień w tym wątku bierze się też stąd, że dyskutanci posługują się różnymi wersjami PS/ACR, a tam zdaje się akurat co jakiś czas zmienia to, o czym dyskutujemy.

to się akurat nie zmieniło od cs3 jak nie wcześniej w tej kwestii jest tak samo, zmieniło się tylko to o czym pisał wcześniej Usjwo a do czego też tak jak on musiałem się przyzwyczaić.

komor alt, to własnie alt najwięcej "robi" :wink:

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

kozidron napisał/a:

maziek ale ja właśnie o tym, tyle że czasem łaczę fakty
Źle łączysz :) . Mówiłem Ci, że to nie ten materializm.

Są dwa ostateczne argumenty, po których można poznać, że czyjś arsenał się wyczerpał: reductio ad Hitlerum i jego odmiana, w której Hitler zastąpiony jest Bogiem :) . Albowiem nie sądzę, że kwestia mojej ewentualnej wiary w Boga ma jakiś wpływ na Twoje przekonanie, że można załadować 196 zdjęć w 7 sekund do 4GB - a Ty sądzisz, że ma :) ? To ostrożnie można przyjąć, że jesteś głęboko wierzący :mrgreen: .

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron napisał/a:
Każdy wierzy w co chce, ktoś kto wierzy w Boga (tak tylko się domyślam z jednej z poprzednich rozmów)
Przetestujmy... Jak jest w moim przypadku? Przesyłam na wskazane konto stówę, jeśli gdzieś znajdziesz moją deklarację. Podejmujesz wyzwanie?

kozidron
[Usunięty]

maziek napisał/a:

widzę, ze jednak do ciebie trzeba bezpośrednio :P Mozesz wierzyć w co chcesz, możesz nie wierzyć w co chcesz.
maziek napisał/a:
Albowiem nie sądzę, że kwestia mojej ewentualnej wiary w Boga ma jakiś wpływ na Twoje przekonanie, że można załadować 196 zdjęć w 7 sekund

maziek, istotą tematu było to że są gotowe do edycji i to jest najważniejsze. Czas wywołania i zapisu opisany był wcześniej.

Tutejszyn napisał/a:
Przetestujmy... Jak jest w moim przypadku? Przesyłam na wskazane konto stówę, jeśli gdzieś znajdziesz moją deklarację. Podejmujesz wyzwanie?

Tutejszyn, to nie było do Ciebie, zdecydowanie do mazieka, na czym miałoby polegać wyzwanie, chociaż tak naprawdę nie chce wiedzieć ale pytam z uprzejmości.

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron napisał/a:
utejszyn, to nie było do Ciebie, zdecydowanie do mazieka, na czym miałoby polegać wyzwanie, chociaż tak naprawdę nie chce wiedzieć ale pytam z uprzejmości.
Jednak wielokrotnie wypowiadałeś zaklęcia w stylu: "Tutejszy wierzy w Boga". Tak jak mówiłem, nie wystarczy coś powiedzieć, aby to stało się faktem. Wyzwanie polega na tym, abyś znalazł moją deklarację.. słowa, gdzie mówię, czy wierzę, albo nie wierzę.
Chcę Ci udowodnić, że używasz zaklęć, które mają tylko Tobie poprawić samopoczucie.
Mam nie najlepszą pamięć, więc masz szansę znaleźć taką deklarację, choć znając siebie, nawet głupim gadaniem trudno mnie sprowokować. To jak, podejmujesz wyzwanie?

Wychodzę z domu. Teraz nie będzie mnie jakiś czas..

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

kozidron napisał/a:
maziek napisał/a:
widzę, ze jednak do ciebie trzeba bezpośrednio :P Mozesz wierzyć w co chcesz, możesz nie wierzyć w co chcesz.
Dziękuję za pozwolenie, jestem zobowiązany za Twą bezinteresowną szczodrobliwość, rzecz w tym, że ja opieram się na faktach :) . Kiedy piszę, że Ci nie wierzę, to znaczy że fakty przeczą temu, co piszesz. Chciałem po prostu, aby delikatniej to zabrzmiało.

Cytat:
maziek, istotą tematu było to że są gotowe do edycji i to jest najważniejsze.

Patrz, to ja muszę mieć jakiś odjazdowy sprzęt, bo u mnie WSZYSTKIE pliki są cały czas gotowe do edycji :shock: !

No dobra, napijmy się na to konto wina. Świat i tak nie przejmie się naszymi problemami :) .

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Panowie, może screeny i opisy? Zaznaczenia? :idea:

Odpowiedz do tematu